Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kurcze, ciagle szokują mnie te Twoje przeszklenia

mi się wydaje, że u mnie jest sporo (na razie dziur w murach) ale u Cioebie to juz jest kosmos

a najbardziej "zazdraszczam" wysokości tych okien

super, po prostu super

to chyba najlepsza rzecz w domu :wink: nawet w pochmurne dni jest tyle światła, że dobry nastrój gwarantowany :wink:

Witaj!

Co za super uczucie wejsc do Twojego domku - jestem nowa na Forum i dopiero zobaczylam fotki dodane przez Ciebie teraz - w domku juz czuje sie ten super rodzinny i cieply klimat - to chyba przez te deseczki - bardzo fajny pomysl!

Bardzo podoba mi sie tez ilosc okien - i ich wielkosc - jasny, cieply domek - czekam z nieciepliowscia na wiecej fotek!

okienko wstawione, przybyło mi jakieś 10m2 :lol: :lol: :lol:

http://img258.imageshack.us/img258/9835/oknodv3.jpg

http://img258.imageshack.us/img258/8921/elewug5.jpg

wrócił temat płytek, jutro kraków, pod koniec tygodnia katowice. muszę coś wybrać, nawet jeżeli ma to być to niech już będą te :roll: :roll:

Gość Morrwa

wrócił temat płytek, jutro kraków, pod koniec tygodnia katowice. muszę coś wybrać, nawet jeżeli ma to być to niech już będą te :roll: :roll:

Okno fajne.

A płytki znajdziesz na pewno świetne. Wszystko zależy od zasobności twojego portfela. Ja w zeszłym tyg. odkryłam salon z glazurą o istnieniu którego nie wiedziałam. Płytki - cuuuuuuuuudooooooooowneeeeeeee - ale ceny :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: kooooooooosmiiiiiiiiiiczneeeeeeeeee. Więc najpierw żałowałam, że już wszystko za mną w tym temacie, potem dziękowałam Bogu, że na jakiś czas mam to za sobą (czyli do czasu remontu, tudzież przeprowadzki). Mąż mój jeszcze bardziej zadowolony - na hasło 'kafelki' reagował już nerwowo.

Tak więc powodzenia! Jakbyś chciała i do Łodzi po kafelki zaglądnąć to daj znać - powiem ci gdzie czego szukać.

A płytki znajdziesz na pewno świetne. Wszystko zależy od zasobności twojego portfela.

która jest ograniczona

Ja w zeszłym tyg. odkryłam salon z glazurą o istnieniu którego nie wiedziałam. Płytki - cuuuuuuuuudooooooooowneeeeeeee - ale ceny :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: kooooooooosmiiiiiiiiiiczneeeeeeeeee.

Więc najpierw żałowałam, że już wszystko za mną w tym temacie, potem dziękowałam Bogu, że na jakiś czas mam to za sobą (czyli do czasu remontu, tudzież przeprowadzki). Mąż mój jeszcze bardziej zadowolony - na hasło 'kafelki' reagował już nerwowo.

no właśnie, jak ja się boję takich tematów. najpierw dostaję amoku, masa rzeczy mi się podoba i próbuję upchać je w moim domu. później staram się myśleć trzeźwo i zazwyczaj wkurzam się na ceny, a jak już coś kupię, to staram się nie rozglądać dalej w tym temacie. najbardziej cierpi mój wojtuś, jak mi nie wyjdzie i dojdę do wniosku, że zawaliłam sprawę :-? :-? :-?

Tak więc powodzenia! Jakbyś chciała i do Łodzi po kafelki zaglądnąć to daj znać - powiem ci gdzie czego szukać.

:lol: :lol: :lol: może tym razem za pomoc podziękuję :wink:

fasolka drzwi prostackie :lol: :lol: :lol: ale cieszę się, że się podobają (mi również). robione na zamówienie u miejscowego stolarza, sosna, malowane na teak, ocieplane, zamek z atestem i to chyba tyle bajerów :lol: cena 1500,00

no właśnie, takie prostackie i takie fajne

nasze wejściowe będą prawie identyczne (od urzędowskiego) i chciałabym dokupić boczne do garazu w podobnym stylu (ale na boczne od Urzedowskiego nas chyba nie stac :-? )

a cena 1500 calkiem, calkiem mi sie podoba

editko zagladam czy juz jest kuchnia. :wink: widze, ze bedzie nie dlugo.

oj nie wiem, chyba znów przesunę termin :roll: :evil: wojtek nic nie wspomina, coś mi jednak mówi, że w przyszłym tygodniu znów ich chyba nie będzie

pieknie wyglada to drewno wszedzie. :p

dziękuję bardzo :D okazało się, że mamy nadmiar deseczek. należałoby je jakoś sensownie wykorzystać, więc na górze robimy podłogę. hmm wiem, że to lepsza klasa od wykładziny ale jakoś mi trochę jej tak żal porzucać. chyba pozostało mi takie angielskie wykładzinowe przyzwyczajenie :roll: :lol: :lol:

pozdrawiam cieplutko

ja również :wink:

sprawozdanie z wtorkowej wycieczki

sprawa wygląda nieciekawie. aby zdrowo podejść do tematu, musiałam odczekać kilka dni. tak więc zaczęło się od wielkiego bólu głowy już po wizycie w pierwszym salonie. pani zarezerwowała mi płytki, do których nie do końca byłam przekonana, a wojtkowi na pewno by nie leżały.

w planach miałam przewidzianą trasę po kilku innych salonach i zgadnijcie, zrezygnowałam. tak samo jak teraz rezygnuje z wypadu do katowic.

wróciłam na zakopiańską do max flizu. wcale mi nie ulżyło. głównym problemem myślę jest brak czystej, konkretnej koncepcji na łazienkę. wyglądało to tak, że przy ładnych płytkach zastanawiałam się co tu z nimi zrobić. głupie nie :o

no dobrze wróciłam do domu (ze zdjęciami w telefonie o fatalnej jakości) podzieliłam się wrażeniami z wojtkiem. wrażeniami :o :o :o yyym chyba rozpaczą. usłyszałam: po pierwsze, że wydziwiam, po drugie, że mamy już wybrane płytki wiec no problem, po trzecie, że jak chce to on może to zrobić za mnie i będzie po kłopocie. sprawa była jasna, nie radzę sobie. zastanawiam się, dlaczego urządzanie innych wnętrz nie sprawiało mi kłopotów. wiedziałam co chcę, czego nie lubię, czego muszę unikać a tu wielka biała plama :roll: :roll:

sytuacja na dziś

górna łazienka wojtek chce zostać przy naszych szarościach i płytkach refin. okres oczekiwania do 4 tyg. mam w zanadrzu również szary gres, dostępny od ręki, o większym formacie, niestety nie metalizowany, za to tańszy o jakieś 40zł na m2. sama decyzji nie umiem podjąć, zostawiam ją wojtkowi.

dolna toaleta miała być mozaika ale wychodzi za drogo. nawet nie udało mi się znaleźć ładnej bordo (pomijając taką za 800zł za m2 :o ). wróciłam do domu bez decyzji, dopiero po przeglądnięciu zdjęć chyba znalazłam coś co mi odpowiada. płytka firmy imola wzór andra. wykorzystam kolor bordo i biały. do tego nie takie drogie i dostępne od ręki.

najlepsze jest to, że zapomniałam rozejrzeć się, za płytkami do pralni i kotłowni. wiadomo, że mają być proste i tanie ,lecz na samą myśl o wizycie w centrum tortur, robi mi się niedobrze