Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

super kanapa :lol: - musi być bardzo wygodna :lol: podobają mi się takie wielkie i przyjazne kanapy zapraszające do poleniuchowania - sam mam taka sztywniejszą i myśle jak ja wymienic a nie jest stara...

A tak w ogóle domek bardzo, bardzo nieprzeciętny!!! (żeby nie pisać znowu super) i super przemyślany - Kocham dużo światła w domu (naturalnego) a wy tyle tego macie :o :lol: pozazdrościć - a pisze że nieprzeciętny bo wydawało by się że prosty domek a tu proszę - zawrót głowy :o - Naprawde bardzo mi się podoba - już mam pomysł jak zaaranżować stary prosy budynek, który czeka na nas i do tej pory wygladał bardzo niezachęcająco do jakichkolwiek działań - tylko musze poczekać żeby ten obecny skończyć 8)

Pozdrawiam i będę śledzić dalsze poczynania :lol:

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

damianr dzięki :D :D :D

ciesze się, że wszyscy dostrzegacie to co było naszym zamiarem.

działka jest długa ale wąska, tak więc kształt domu nie mógł być inny. dom ma wymiar 7x17 m. aby jakoś "upiększyć" ten klocek dodaliśmy (a raczej nasz architekt) dwa wypusty w kształcie prostokąta, które ze ścianą domu nie łączączą się pod kątem prostym. tak na marginesie majster budowy powiedział, że to głupota, a ja myślę, że świetnie zdały egzamin. udziwnienia w postaci kolumienek itp nie wchodziły w grę.

dach domu na planie był płaski i mieliśmy mieć więcej okien na poddaszu. niestety nie zaakceptowano nam projektu. efekt jak widać na zdjęciach.

oczywiście zgodnie z obowiązującym trendem :wink: chcieliśmy stworzyć dwie "strefy" dzienną; otwartą i jasną, i część tylko dla domowników (poddasze). aby stworzyć trochę spokojniejszy klimat w bibliotece (parter) zrezygnowaliśmy z dużych okien, które były na planie. kropką nad i mam nadzieje będzie elewacja. połączenie deskowania z kamieniem (chyba zdecydujemy się na granit). a w przyszłości jeszcze ogród, żeby mieć na co wyglądać z tych okien :wink:

julcik niestety kanapa nie była kupiona w Polsce. trafiliśmy na rewelacyjną wyprzedaż dlatego długo się niezastanawialiśmy. bo jak zreszta widać wcale nam jeszcze nie jest potrzebna :cry:

editta podaj chociaż firmę z której jest ta kanapa,a z ciekawości to w jakim kraju kupiliście?Po prost zachorowałam!!!!

oj mam nadzieje, że ta odpowiedź nie brzmi zbyt egoistycznie :oops:... to tylko oznaka mojej radości.

miło mi, że sofa ci się podoba. szczególnie, iż na początku miałam upatrzony inny model (zdjęcie poniżej); na punkcie którego zresztą nadal szaleje.

http://img365.imageshack.us/img365/7940/sofadfscalifornialrg7bv.jpg

... a mój komplet kupiony za 1 250,00 funtów przeceniony z 3 200,00 http://www.dfsonline.co.uk (anglia). licząc po śrenim kurskie to jakieś 7 100 pln.

sofa wykonana perfekcyjnie, skóra utrzymuje temperature otoczenia, mięciutka. po prostu miodzio...

nie będę zbyt oryginalna i powiem, że jak wszystkich najbardziej mnie zachwyciły okna, są super, robią niesamowite wrażenie, dzięki nim dom nie jest tak zwykły jakim bybyl z normalnymi oknami, ale będziesz miała mycia :wink: :wink: :wink:

ile metrów ma salon, wydaje się bardzo przestrzenny?

jakie będą następne prace?

a te mebelki to już połowa sukcesu na efektowne urządzenie salonu

pozdrowionka

NatkaB wysłałam na priva :wink:

mam pytanie czemu nie wygrala opcja tej drugiej kanapy?

ze wzgledu na koszty?

zakupiona tez ładna ale jak zaobaczylam te druga (uwilebiam duze meble :wink: zxwlaszcza te na ktorych pozna sie "walnąć" - kanapy łózka szezlongi :wink: :D ) - to ta pierwsza taki pikus przy niej :(

hi hi zdaje sobie sprawę. uwierz, że w rzeczywistości ten narożnik wyglądał jeszcze lepiej. ale po przecenie i tak kosztował bagatela 15 300 pln.

• 3 weeks później...

Bardzo ladny domek :) Tez o czyms takim mysle, a wlasciwie mam juz wyrysowane ;) Proste jest piekne :p Czy to projekt gotowy? czy moglabys wkleic rzuty? W ladnej okolicy sie budujecie. Takie duze otwarte przestrzenie. Czy to gdzies niedaleko Nowego Sacza? Tak mi cos na to wyglada :roll:

Nie bede oryginalna i powiem, ze ogromnie mi sie podobaja wasze okna! Ciekawi mnie jak urzadzisz salon. Czy beda jakies meble pod tymi pieknymi oknami, czy nie bedziesz ich niczym zastawiac?

renjul witaj u nas :D zgadzam się z tobą. proste jest piekne!!!

projekt robiliśmy na zamówienie. niestety przeszedł pewne przeobrażenia, a szkoda :(

domek miał być budowany z drewna, ściana w salonie miała być cała przeszklona, dach prosty, a na poddaszu okna poziome i znacznie więcej. niestety względy finansowe zdecydowały o zmianie.

z symaptii do pierwotnego planu chcemy wykończyć go w dużej mierze w drewnie (stąd m.in. drewniany strop, wypust w kuchni) i naturalnych materiałów. elewacja też będzie z drewna i kamienia.

niestety planu nie mam przy sobie.

w salonie będzie tylko wygodna sofa, stolik i TV (chyba, bo kto to wie?). okien w ogóle bym nie zasłaniała ale do póki ogród nie "wyrośnie" może będą jakieś rolety? ale nic nie jest pewne.

jesteśmy w powiecie suskim.

daj znać jak będziesz miała swój projekt. z przyjemnością zaglądne :wink: pozdr