editta 16.10.2007 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 postaram się odpowiedzieć zgodnie z prawdą, lecz niechcący mogę zafałszować dane wojtka nie ma ze mną i nie mam się na kim wesprzeć, a ja to nie mam głowy do cyfr, dat i tak dalej. jak wróci ewentualnie naniosę poprawki. więc tak: działka JEST wąska, zwęża się pod koniec ogrodu. ma 13 arów ale jakie wymiary właśnie ze względu na działkę projekt był robiony na zamówienie. z założenia dom miał być mały, co miało się równać TANI. miało skoro odnosisz wrażenie dużego domu, znaczy, że zdjęcia przekłamują, albo to wina tych okien budynek ma 7x17m. na dole jest na prawdę dużo miejsca i przestrzeni, ze względu na znikomą ilość ścian i wysoki strop (2,90m). góra natomiast jest malutka lecz za to przytulna. tu czasem brakuje mi dodatkowych 2m po szerokości, nie więcej. ale nie jest źle dół to salon, kuchnia, biblioteka, toaleta, pralnia, kotłownia, wiatrołap góra to trzy pokoje, łazienka i hall i korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 16.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Editta będę zaglądać, bo coraz ładniej się robi:) I bardzo lubię "chodzić" po Twoim domu, aż czuję zapach drewna:) Piękny zapach A co do drzwi, to ja też mam swoje od stolarza - klejone warstwowo, obłogowane, ok. 1200zł za sztukę Ale teraz pdoobno już bierze 1700-1800zł, tak podrożały materiały. A o drzwiach dodałam, bo swoje mam na wzór z Dany, właśnie, ale o tym cicho sza Byłam u nich w salonie firmowym i mają dużo więcej wzorów niż w necie, nie wiem dlaczego. Ale tani nie są, za drzwi (bez szyb) w takiej technologii jak ja mam swoje to rok temu chcieli ok. 2400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 16.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 z założenia dom miał być mały, co miało się równać TANI. miało dach tytan cynk, blacha na rabek, i taaakie okna....cudów nie ma ja tez mialam miec tani maly dom...jak zobaczylam fundamenty, to mnie zmrozilo. Labirynt! czyli juz widac, ze ani prosto, ani tanio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.10.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 O! założyłas nowy album ja tez miałam na photosite i zastanawiam sie gdzie go przeniesc, zadowolona jestes z dzialania tej stronki? Ja chyba poprosze Redakcje o jakąs blokade na wejscie w Twoja galerie, normalnie mozna sie rozchorowac tzn rozkochac Wojtka przykuj do domu, niech robi robi bo my wszyscy czekamy, albo daj maila do niego juz ja go sterrozryzuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.10.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Edittko coraz piekniej u Ciebie! To kiedy ten czerwony komplet wyladuje na swoim miejscu? p.s. u mnie po staremu, prawie moge mieszkac w domciu..., ale czekam na sprzedaz mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 16.10.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 mikita dziękuje ci bardzo i oczywiście zapraszam, zapraszam dach tytan cynk, blacha na rabek, i taaakie okna....cudów nie ma no tak ja tez mialam miec tani maly dom...jak zobaczylam fundamenty, to mnie zmrozilo. Labirynt! czyli juz widac, ze ani prosto, ani tanio... :lol: nasze fundamenty były proste, ale jak je zobaczyłam to za nic nie mogłam sobie wyobrazić jak ja tam chociaż szafę wstawię domek widziałam bardzo ładny (co już mówiłam) śledzę twój wątek, tylko jakoś czasu mi brakuje aby swój zachwyt w komentarzach wyrazić O! założyłas nowy album ja tez miałam na photosite i zastanawiam sie gdzie go przeniesc, zadowolona jestes z dzialania tej stronki? zdjęcia wgrałam dopiero wczoraj, jest prosta w obsłudze no i bez limitu Ja chyba poprosze Redakcje o jakąs blokade na wejscie w Twoja galerie, normalnie mozna sie rozchorowac tzn rozkochac nie mogę, tak mi słodzisz, że chyba przestanę się z tobą zadawać Wojtka przykuj do domu, niech robi robi bo my wszyscy czekamy, albo daj maila do niego juz ja go sterrozryzuje oj przydałoby się, ale kasa potrzebna, więc cóż nie wiele mogę zrobić Edittko coraz piekniej u Ciebie! To kiedy ten czerwony komplet wyladuje na swoim miejscu? p.s. u mnie po staremu, prawie moge mieszkac w domciu..., ale czekam na sprzedaz mieszkania witaj Zeljko dziękuję, cały czas trzymam kciuki za twoją szybką przeprowadzkę. pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.10.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ja chyba poprosze Redakcje o jakąs blokade na wejscie w Twoja galerie, normalnie mozna sie rozchorowac tzn rozkochac nie mogę, tak mi słodzisz, że chyba przestanę się z tobą zadawać no way! przepadłaś moja droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.10.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 HejEdyto jak były robione Twoje drzwi wew?te ciemniejsze czesci to jaki kolorek? to jest naklejone na drzwi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 18.10.2007 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 o mamo! wybrałam się do stolarza z katalogiem, poprosiłam, żeby zamiast szkła było drewno. coś na wzór tych na zdjęciu poniżej. http://www.galeriadom.pl/images/options/718-187.jpg ale jak to było robione??? zapytam wojtka, powinien wiedzieć. co ja bym bez niego zrobiła, dobrze, że chociaż sama umiem oddychać koloru też nie pamiętam ależ ci pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.10.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Editta! piękna bedzie ta Twoja szafa http://img88.imageshack.us/img88/3124/z4537367xhc3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 20.10.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Editta! piękna bedzie ta Twoja szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.10.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 ello! co słychowywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.10.2007 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 troszkę mnie nie było (sprawy rodzinne, na szczęście można powiedzieć, że już jest dobrze) nie będę się rozpisywać, takie nastąpiły zmiany: - pojawiła się ściana w kuchni http://img138.imageshack.us/img138/8905/sciana1hg3.jpg w sumie dekorek mógł być szerszy i spokojnie mogłam dać jeszcze dwa paski pośrodku. trudno, ściana powstawała w biegu i wielkiej panice, i tak wygląda nieźle - sufity totalnie skończone - barierce brakuje tylko farby i listwy kończącej (zdjęcia robione z lampą, w porównaniu z rzeczywistością sufity nie są tak ciemne ) http://img90.imageshack.us/img90/9853/dsc05947fz0.jpg http://img90.imageshack.us/img90/3357/dsc05955bk6.jpg http://img90.imageshack.us/img90/8229/dsc05963ry9.jpg - znikły belki nad schodami i ściana została dokończona - w czwartek dojechał materiał na podłogę, prace ruszą na początku listopada http://img138.imageshack.us/img138/64/dsc05966xl4.jpg http://img138.imageshack.us/img138/6313/dsc05967ul5.jpg to tyle co miałam do powiedzenia (na razie ) ah zamówiłam baterie, w poniedziałek (jak czas pozwoli) zamówię ceramikę i zgłębię temat agd. pozdrawiam serdecznie i dużo zdrowia wam życzę, bez niego nic nie jest już takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 troszkę mnie nie było (sprawy rodzinne, na szczęście można powiedzieć, że już jest dobrze) nie będę się rozpisywać, takie nastąpiły zmiany: - pojawiła się ściana w kuchni http://img138.imageshack.us/img138/8905/sciana1hg3.jpg w sumie dekorek mógł być szerszy i spokojnie mogłam dać jeszcze dwa paski pośrodku. trudno, ściana powstawała w biegu i wielkiej panice, i tak wygląda nieźle pięknie Editta! o czyms takim myslałam i nie sądzilam ze to tak fajnie wygląda, nie widze dokladnie o jakim dekorku mówisz co jest pomiedzy tymi partiami drzewa, jak to jest zrobione??? no i co to jest w tych workach? jaka podloga i gdzie będziesz ją robić??? Pozdrawiam serdecznie i trzymaj się zdrowo TY i wszyscy których kochasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 30.10.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 editta sciana w kuchni super,strasznie mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 30.10.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 pięknie Editta! o czyms takim myslałam i nie sądzilam ze to tak fajnie wygląda, nie widze dokladnie o jakim dekorku mówisz co jest pomiedzy tymi partiami drzewa, jak to jest zrobione??? właśnie między tymi partiami jest dekorek - metalowa listwa, schowana w głąb dlatego na całej powierzchni trochę się gubi. trochę pokombinowaliśmy. pomysł był taki aby po prostu zawiesić parę kwadratowych kawałków dechy grubości ok. 2cm, jeden pod drugim, zachowując lekki odstęp. problem pojawił się z materiałem i czasem. więc u nas wygląda to tak: stolarz przygotował grube listwy i wyfrezował rowek pod dekor aby można było go cofnąć i stworzyć wrażenie grubej deski. wojtek zamontował na równi dębową sklejkę. będę miała czasu chwilkę pstryknę ładniejsze fotki. no i co to jest w tych workach? jaka podloga i gdzie będziesz ją robić??? moja droga masa samopoziomująca, będzie u nas imitować betonową podłogę. pan technik potwierdził termin, a więc w poniedziałek - PODŁOGI. nie mogę się doczekać, trzymajcie kciuki tak przy okazji jestem pod wielkim wrażeniem obsługi w firmie BASF. Do indywidualnego klienta, bez żadnych opłat wysyłają fachowca aby pomógł i nadzorował prawidłowe wykonanie. Czysto profesjonalne podejście. Pozdrawiam serdecznie i trzymaj się zdrowo TY i wszyscy których kochasz dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 30.10.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 editta sciana w kuchni super,strasznie mi sie podoba dziękuję. mogliśmy ją troszkę bardziej dopieścić nic, może innym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.10.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Edytko ja taka sciane chcialam zrobic z kominkiem z poziomymi dekorami wlasnie listwy metalowe albo cos czarnego mi jeszcze po głowie chodziło. No ale nie wiem jak sie zachowa fornir czy tez drzewo w okolicy szyby kominka mysle mysle i juz ma sloabo od tego zastanawiania sie a małżonek zaraz zapyta i co robimy? a ja znowu w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 30.10.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Edytko ja taka sciane chcialam zrobic z kominkiem z poziomymi dekorami wlasnie listwy metalowe albo cos czarnego mi jeszcze po głowie chodziło. No ale nie wiem jak sie zachowa fornir czy tez drzewo w okolicy szyby kominka mysle mysle i juz ma sloabo od tego zastanawiania sie a małżonek zaraz zapyta i co robimy? a ja znowu w lesie ciekawy pomysł, na pewno oryginalny i dekoracyjny. ja niestety się nie znam, drewno pewnie będzie reagować na ciepło zapytaj stolarza, albo ja moge podpytać mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Edytko ja taka sciane chcialam zrobic z kominkiem z poziomymi dekorami wlasnie listwy metalowe albo cos czarnego mi jeszcze po głowie chodziło. No ale nie wiem jak sie zachowa fornir czy tez drzewo w okolicy szyby kominka mysle mysle i juz ma sloabo od tego zastanawiania sie a małżonek zaraz zapyta i co robimy? a ja znowu w lesie ciekawy pomysł, na pewno oryginalny i dekoracyjny. ja niestety się nie znam, drewno pewnie będzie reagować na ciepło zapytaj stolarza, albo ja moge podpytać mojego popytaj popytaj czy może fornir bedzie lepszy od drzewa sama juz nie wiem chodzi mi tez po głowie jakas mozaika metalowa i d tego jakas opaska z drzewa, czuje ze jakas kicha bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts