Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

co do kartki to podjedz do gosci co bawia sie spawarkami itp . moze maja kawałeczek katowniczka i troche siatki rapiza ( chyba tak sie pisze) i by zrobili wam taka kratke- siatke kupisz w kazdym składzie budowlanym- wiem bo taka siatke daja do samochodów jak je garazowi i nie tylko garazowi fani tuningu zakładaja po pomalowaniu do auta. w naszym przypdaku prawie do tego maiło dojśc, ale udało nam sie na przecenie kupić prosta kratke bez udziwnień kupić.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

byłam, wróciłam, mam zdjęcia. na razie wyglądają zwyczajnie :roll: wkleję bo obiecałam. miały być nieco większe, niestety ze względu na ciężar wojtek zmniejszył rozmiar. zobaczymy jak będą wyglądać na ścianie, trzymajcie kciuki, bo strasznie mi zależy plissssssssssssss

oczywiście po wyjęciu z formy, będą polerowane

wczorajsze

http://img223.imageshack.us/img223/5576/dsc06175vf1.jpg

świeże, dzisiejsze :lol:

http://img124.imageshack.us/img124/6035/dsc06177js3.jpg

http://img124.imageshack.us/img124/7840/dsc06180lz4.jpg

tutaj zabudowa wejścia do domu, między ścianami z k-g będą szafy z drzwiami przesuwanymi. jedna otwierana od strony wiatrołapu, druga od wewnątrz (po przeciwnych stronach atrapy w formie drzwi). po środku drzwi wejściowe przesuwne, takie jak w szafach

http://img510.imageshack.us/img510/68/dsc06182bl0.jpg

http://img510.imageshack.us/img510/471/dsc06184ef7.jpg

no no no

troche pokrzyczy :lol: :wink:

i zaraz relacyje z budowy mamy :lol:

nie martw się Edytko jak betonik wyjdzie kiepski to wygładzimy ściany i pomalujemy!!! będzie tak pięknie że zrobisz i wystawimy dom na sprzedaż!!!

że jak?

sprzedaż ? :o

nie zgadzam się ! :-?

a moge się nie zgodzić :roll:

gdzie i kto pokaże nam takie cuda? :(

chociaz, chociaz........... na bank ten dom bedzie mozna obejrzec w kilku wnetrzarskich gazetkach :D

Edytko a czym sie poleruje beton?

:lol: :lol: :lol:

Całkiem niezła zabawa z tymi płytami. Grube są :-? Ciężka sprawa :wink: :lol:

Ja nie powiem co chciałam zrobić by uzyskać ten efekt :oops: :lol: Napewno nie pomyslałam o płytach wylewanych :-? :o :lol:

Edito z niecierpliwością czekamy na polerkę :lol:

Mamluc ja to o patrzeniu nie myśle (bo i tak mam głowę nabitą jakimiś obrazami) tylko o tym, że ścian mi może zabraknąć :wink: :lol: :lol:

(...) chociaz, chociaz........... na bank ten dom bedzie mozna obejrzec w kilku wnetrzarskich gazetkach :D

:o :o ty to z grubej rury strzelasz :lol: :lol: :lol:

choć nie powiem to dopiero była by nagroda za tą całą drogę w mękach :D :D :D i jaka duma :oops: :D

Edytko a czym sie poleruje beton?

podłogę będziemy szlifować cykliniarką, płyty polerką (ze względu na wielkość powierzchni), ważny jest dobór grubości papieru do kamienia

a mnie to juz normalnie słabo sie robi jak tu wchodzę :roll:

jeszcze troche a nie bede mogla patrzec na swój domek :o

nie rozumiem :roll: skąd to zamieszanie. przecież mam gołe ściany i beton na podłodze. nic więcej :( a u ciebie to nie wspomnę ile rzeczy powala. każdy z waszych domków jest wyjątkowy i piękny. każdy ma coś wyjątkowego. każdy ma coś czego u mnie brakuje na przykład

szafy zapowiadaja sie pierwsza klasa a o betonie to juz nawet nic nie powiem, bo okropnie zazdroszcze....:)

dziekuję, tylko kto przewidzi efekt końcowy :roll: :-? tu dopiero może się wydarzyć, ups niespodzianka :o

łatwo opowiada mi się o planach i dyrdymałach, szkoda tylko, że teraz zaczynam poczuwać się z lekka do odpowiedzialności :cry: :(

Edytko

Kazdy ma obawy , ja uwazam , ze Twoje sa nieuzasadnione.

Gdybym byla muratorem to zaproponowalam Tobie jakas sesje w Twoim domu :D

Wnetrzarskie oczywiscie te sesje , nie zebym miala jakies inne mysli :lol:

Twoj Wojtek jest super :p

ps.Wspolczuje chlopu cierpliwosci , nie dosc, ze slucha Twoich wizji i jeszcze musi to zrobic :lol:

Całkiem niezła zabawa z tymi płytami. Grube są :-? Ciężka sprawa :wink: :lol:

4 cm

Ja nie powiem co chciałam zrobić by uzyskać ten efekt :oops: :lol: Napewno nie pomyslałam o płytach wylewanych :-? :o :lol:

Edito z niecierpliwością czekamy na polerkę :lol:

zdradź proszę, może to też jakieś dobre wyjście z sytuacji. niedawno w gazecie zamieszczone były zdjęcia kawalerki. gość sam sobie wykonał atrapę betonowych płyt na ścianie, nie mógł znaleźć wykonawcy czy coś takiego. ściana wyglądała bardzo, bardzo ciekawie

Mamluc ja to o patrzeniu nie myśle (bo i tak mam głowę nabitą jakimiś obrazami) tylko o tym, że ścian mi może zabraknąć :wink: :lol: :lol:

wtajemnicz nas :D podoba mi się twój pomysł z fototapetą i fakt wykorzystania własnych zdjęć (ślicznych notabene) będzie piękny efekt

To oczywiste, że domy nasze sie różnią. Ale Twoje wnetrza mają to wszystko na co nam nie starcza odwagi :wink: :lol:

Od siebie dodam, że przeraziła mnie Twoja kotłownia :o U mnie hydraulik zaczął skręcać te rurki i już jestem przerażona :o Przecież nikt z nas nie bedzie wiedział o co chodzi z tym wszystkim :-? :o Za pierona sobie z tym nie poradzę wiec męża chcę w to wciągnąć :wink:

Edytko

Kazdy ma obawy , ja uwazam , ze Twoje sa nieuzasadnione.

Gdybym byla muratorem to zaproponowalam Tobie jakas sesje w Twoim domu :D

Wnetrzarskie oczywiscie te sesje , nie zebym miala jakies inne mysli :lol:

Twoj Wojtek jest super :p

a u ciebie to może inna sytuacja :o :o :wink: też masz swojego wojtka nie :D :wink:

ps.Wspolczuje chlopu cierpliwosci , nie dosc, ze slucha Twoich wizji i jeszcze musi to zrobic :lol:

ee tam od razu współczucie :wink: idealnie ma, o nic innego się martwić nie musi, tylko jak to wykonać. toż to komfortowe warunki :D :D

albo o gorzej mógł trafić :lol: :lol:

To oczywiste, że domy nasze sie różnią. Ale Twoje wnetrza mają to wszystko na co nam nie starcza odwagi :wink: :lol:

:D :wink:

Od siebie dodam, że przeraziła mnie Twoja kotłownia :o U mnie hydraulik zaczął skręcać te rurki i już jestem przerażona :o Przecież nikt z nas nie bedzie wiedział o co chodzi z tym wszystkim :-? :o Za pierona sobie z tym nie poradzę wiec męża chcę w to wciągnąć :wink:

też padłam na ten widok :o :o :o palcem nie kiwnę, nawet instrukcji czytać nie będę. wojtek sobie sam da radę. ja na pewno wymiękam