Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo rzadko spotyka się takie czyste zadbane budowy..

:lol: :lol: od pół roku cisza i nikt tam nie działa. oststnimi robotami były prace wodno-kanal., ogrzewanie i zaraz po tym wylewki. tak więc trzeba było posprzątać, a że ekipa okazała się bardzo czyściutka też po sobie posprzątali i tak ładnie teraz mamy :wink: :wink:

Czym planujecie ogrzewać ten domek ?

Pytam bo straty ciepła przy takich oknach będą chyba raczej spore.

na całej powierzchni parteru mamy położone ogrzewanie podłogowe. podobno ma wystarczyć. na wszelki wypadke doprowadziliśmy jeszcze podłączenie pod grzejniki. jak będzie za zimno to do sklepu i będą jeszcze grzejniki :wink: chociaż wolałabym żeby nie były potrzebne.

na poddaszu ogrzewanie standardowe.

• 4 weeks później...

Honzko fajnie, że zaglądłaś i do mnie.

niestety ze względu, iż jesteśmy jeszcze na banicji, prace odbywają się na raty :cry: co muszę stwierdzić jest bardzo przygnębiające.

po ostatnim urlopie na budowie działa tylko pan elektryk. ale tylko dlatego, że jest godny zaufania, bo jak to mówią "gdy kota nie ma...". więc tak sobie coć dłubie wieczorami.

pocieszenia szukam więc... w kieliszku :lol: :lol: :lol: no nie... na forum, podziwiam wasze postępy, cichutko zazdroszczę i z lekka zaczynam panikować.

• 2 weeks później...

Cieszę się, że znalazłam Twój dom! Projekt i przestronność wnętrza super - no i okna... też lubię duuuuuże.

Dzięki za podanie linku do okien, będę sprawdzać, bo też szukam jakieś "okazji" cenowej z racji ilości m2 "widoków".

Zapytam Cię jeszcze o ogrzewanie podłogowe - ile mniej więcej wyszło Ci za metr2 (materiał + robocizna)? Będę wdzięczna za odpowiedź!

Trzymaj się ciepło na tej obczyźnie, wracaj, buduj i wrzucaj fotki! :wink:

jk69 miło, że podoba ci się nasz dom i cieszę się, że jeszcze ktoś tu zagląda :wink:

starałam się sięgnąć do "źródła" żeby podać dokładną kwotę za m2. tyle mi to zajęło i nici z tego. taki sobie mamy bałaganik :oops:

mniej więcej jest tak;

zapłaciliśmy 50 tys. za (prace wykonywała jedna firma bez wylewek ale oni wszystko organizowali);

- 110 m2 ogrzewania podłogowego, podzielone na 5 sekcji każda z odzielnym sterowaniem

- 130 m2 wylewki

- podłączenie kanalizacji i instalacji wodnej

- instalacja co + grzejniki i ich montaż

- odkurzacz centralny (bez jednostki centralnej)

materiały były dobrej klasy więc trochę podniosły cenę (chociaż nawet nie wiem czy to dużo czy nie :roll: ) a i firma solidna, dokładna, pierwsza klasa.

pewnie cię nie poratowałam ale za to bardzo chciałam.

powodzenia z oknami, a może już masz ofertę?

a teraz zaglądne do ciebie :wink:

Hellooo Editta, chciałam Ciebie serdecznie pozdrowić, bo pewnie smutno Tobie na tej obczyźnie.

Widziałam w innych wątkach wklejane przez Ciebie super zdjęcia wnętrz.

Widzę że temat studiujesz pilnie :wink: i nie mogę się doczekać gdy zaczniesz wykańczać swój domek.

Na pewno będzie pięęeeęknieeeeeee :D .

S.

Witajcie,

editha, dzięki za odpowiedź w sprawie ogrzewania - te 50 000 zł to jak za ten zakres robót nie wydaje się dużo - oraz za miłe słowo w komentarzach do mojego ...hm... budowania.

Skorzystałam z Twojego okiennego kontaktu - czekam na wycenę.

Muszę w wolnej chwili sprawdzić posty o których wyżej wspomina Sonika. W celach podpatrywawczych oczywiście :wink: !

POzdrawiam ciepło z nieco "ochłodzonego" Krakowa!

• 2 weeks później...

witam

z postow wynika,ze moja sytuacja jest troche podobna do Twojej:

-projekt indywidualny, dom mial byc z drewna -niestety nic z tego nie wyszlo :( , mam nadzieje, ze nadrobimy elewacja z drewna :D

-no i podobnie jak Ty jestem na banicji (zostalam zmuszona do wyjazdu), choc troche dalej niz ty. Teraz musze wszystko zalatwiac przez internet albo telefon,no coz budowanie na odleglosc nie nalezy do najlatwiejszych-choc ja dopiero zaczynam.

Gratuluje projektu, prosta bryla ale za to z pomyslem. Jestem bardzo ciekawa jak go wykonczysz, zarowno w srodku jak i na zewnatrz.czekam wiec na zdiecia,oby ich bylo jak najwiecej.

pozdrawiam

kaloosa dziękuję bardzo za słowa pochwały :wink:

zachęcam do założenia własnego wątku, z przyjemnością będę zaglądać i wspierać w budowlanych bitwach :lol: :lol: :lol:

budowanie na odległośc to bardzo ciężka sprawa. nie polecam w sytuacji gdy na miejscu nie ma się zaufanej osoby, która mogła by sprawdzić co dzieje się na budowie i dopilnować przynajmniej tych najważniejszych etapów.

pozdrawiam i życzę powodzenia