G 04.05.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Bardzo rzadko spotyka się takie czyste zadbane budowy. Czym planujecie ogrzewać ten domek ? Pytam bo straty ciepła przy takich oknach będą chyba raczej spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 05.05.2006 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Bardzo rzadko spotyka się takie czyste zadbane budowy.. od pół roku cisza i nikt tam nie działa. oststnimi robotami były prace wodno-kanal., ogrzewanie i zaraz po tym wylewki. tak więc trzeba było posprzątać, a że ekipa okazała się bardzo czyściutka też po sobie posprzątali i tak ładnie teraz mamy Czym planujecie ogrzewać ten domek ? Pytam bo straty ciepła przy takich oknach będą chyba raczej spore. na całej powierzchni parteru mamy położone ogrzewanie podłogowe. podobno ma wystarczyć. na wszelki wypadke doprowadziliśmy jeszcze podłączenie pod grzejniki. jak będzie za zimno to do sklepu i będą jeszcze grzejniki chociaż wolałabym żeby nie były potrzebne. na poddaszu ogrzewanie standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 31.05.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 editta, a co u Ciebie? działasz coś na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 01.06.2006 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Honzko fajnie, że zaglądłaś i do mnie. niestety ze względu, iż jesteśmy jeszcze na banicji, prace odbywają się na raty co muszę stwierdzić jest bardzo przygnębiające. po ostatnim urlopie na budowie działa tylko pan elektryk. ale tylko dlatego, że jest godny zaufania, bo jak to mówią "gdy kota nie ma...". więc tak sobie coć dłubie wieczorami. pocieszenia szukam więc... w kieliszku no nie... na forum, podziwiam wasze postępy, cichutko zazdroszczę i z lekka zaczynam panikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.06.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Editta, na banicji - to znaczy gdzie bidulko ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 01.06.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Editta, na banicji - to znaczy gdzie bidulko ??? no właśnie, gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.06.2006 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 oj dzięki mioje drogie za troskę. już grubo ponad dwa lata pokutuję w uk. ale już nie długo, nie długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.06.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 To rzeczywiście bidulka z Ciebie. Wyobrażam sobie jak Ci jest tęskno , bo sama to odczułam na własnej skórze. A w jakim mieście jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 06.06.2006 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Soniczko mieszkam w uroczym mieście east grinstead jakieś 50 km na południe od londynu, albo lepiej, jakieś 50 km na północ od brighton, morza i plaży co by jednak tu nie było... wszędzie dobrze ale w domu najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.06.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Masz rację, że w domciu najlepiej. Składaj więc ciaczki i wracaj szybciutko. A kiedy planujesz powrót? Ja kiedyś trochę sobie pomieszkałam w Londonie i tęskniłam bardzo - tak bardzo, że wróciłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 07.06.2006 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Soniczko małą historyjkę wysłałam na privapozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 19.06.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Cieszę się, że znalazłam Twój dom! Projekt i przestronność wnętrza super - no i okna... też lubię duuuuuże. Dzięki za podanie linku do okien, będę sprawdzać, bo też szukam jakieś "okazji" cenowej z racji ilości m2 "widoków". Zapytam Cię jeszcze o ogrzewanie podłogowe - ile mniej więcej wyszło Ci za metr2 (materiał + robocizna)? Będę wdzięczna za odpowiedź! Trzymaj się ciepło na tej obczyźnie, wracaj, buduj i wrzucaj fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 26.06.2006 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 jk69 miło, że podoba ci się nasz dom i cieszę się, że jeszcze ktoś tu zagląda starałam się sięgnąć do "źródła" żeby podać dokładną kwotę za m2. tyle mi to zajęło i nici z tego. taki sobie mamy bałaganik mniej więcej jest tak; zapłaciliśmy 50 tys. za (prace wykonywała jedna firma bez wylewek ale oni wszystko organizowali); - 110 m2 ogrzewania podłogowego, podzielone na 5 sekcji każda z odzielnym sterowaniem - 130 m2 wylewki - podłączenie kanalizacji i instalacji wodnej - instalacja co + grzejniki i ich montaż - odkurzacz centralny (bez jednostki centralnej) materiały były dobrej klasy więc trochę podniosły cenę (chociaż nawet nie wiem czy to dużo czy nie ) a i firma solidna, dokładna, pierwsza klasa. pewnie cię nie poratowałam ale za to bardzo chciałam. powodzenia z oknami, a może już masz ofertę? a teraz zaglądne do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.07.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Hellooo Editta, chciałam Ciebie serdecznie pozdrowić, bo pewnie smutno Tobie na tej obczyźnie. Widziałam w innych wątkach wklejane przez Ciebie super zdjęcia wnętrz. Widzę że temat studiujesz pilnie i nie mogę się doczekać gdy zaczniesz wykańczać swój domek. Na pewno będzie pięęeeęknieeeeeee . S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 02.07.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 No, u Ciebie to dopiero mnóstwo światła Niecierpliwie czekam na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.07.2006 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 oj dzięki dziewczyny. staram się jak mogę. na forum wysoka konkurencja nie wiem czy uda się dorównać co do niektórych kręćka można dostać - tyle pięknych rzeczy. co to dopiero będą za rozterki przy podejmowaniu decyzji pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.07.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witajcie, editha, dzięki za odpowiedź w sprawie ogrzewania - te 50 000 zł to jak za ten zakres robót nie wydaje się dużo - oraz za miłe słowo w komentarzach do mojego ...hm... budowania. Skorzystałam z Twojego okiennego kontaktu - czekam na wycenę. Muszę w wolnej chwili sprawdzić posty o których wyżej wspomina Sonika. W celach podpatrywawczych oczywiście ! POzdrawiam ciepło z nieco "ochłodzonego" Krakowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 03.07.2006 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 mam więc nadzieje, że kalkulacja będzię atrakcyjna. http://www.co-gaz-wilczek.pl/index2.htmla to namiar na firme, która wykonywała u nas podłogówkę i to co wymieniłam powyżej. może i to się przyda. na prawdę godni polecenia.pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 15.07.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 witam z postow wynika,ze moja sytuacja jest troche podobna do Twojej: -projekt indywidualny, dom mial byc z drewna -niestety nic z tego nie wyszlo , mam nadzieje, ze nadrobimy elewacja z drewna -no i podobnie jak Ty jestem na banicji (zostalam zmuszona do wyjazdu), choc troche dalej niz ty. Teraz musze wszystko zalatwiac przez internet albo telefon,no coz budowanie na odleglosc nie nalezy do najlatwiejszych-choc ja dopiero zaczynam. Gratuluje projektu, prosta bryla ale za to z pomyslem. Jestem bardzo ciekawa jak go wykonczysz, zarowno w srodku jak i na zewnatrz.czekam wiec na zdiecia,oby ich bylo jak najwiecej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 16.07.2006 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 kaloosa dziękuję bardzo za słowa pochwały zachęcam do założenia własnego wątku, z przyjemnością będę zaglądać i wspierać w budowlanych bitwach budowanie na odległośc to bardzo ciężka sprawa. nie polecam w sytuacji gdy na miejscu nie ma się zaufanej osoby, która mogła by sprawdzić co dzieje się na budowie i dopilnować przynajmniej tych najważniejszych etapów. pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts