editta 25.11.2007 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 mayland co to za historia z tymi twoimi ścianami? jakie zamiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.11.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Pocieszam się tylko myślą, że jak to wszystko stanie to szybko nie zmarzniemy bo kazdy kto do nas przychodzi to robi oczy na ilość ocieplenia i mówi, że przesadzamy. A ocieplamy praktycznie jak większosć na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.11.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 mayland co to za historia z tymi twoimi ścianami? jakie zamiary? Żadna tam historia. Miał być tynk i będzie ale chcę by to zrobił z podziałem na prostokąty (wróciłam do pierwotnej wersji ). Myślałam, że to niewykonalne ale widziałam coś takiego, właśnie z tynku zrobione. I z tymi śrubami, jakby przykręcane na rogach. Ciekawe co na to wykonawca On wolał całe sciany w przecierce (oczywiście prościej) ale to nie jest to czego chciałam Musimy znaleść kompromis. Nie mam ochoty na tradycyjne sciany w tynku strukturalnym. W kazdym razie cokolwiek postanowimy to musi to pasować do fototapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 25.11.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 to tak jak w tej gazecie. będzie super, a jak nam płyty nie wyjdą to dopatrzę od ciebie kiedy zamierzasz ruszyć z realizacją/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 25.11.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Pocieszam się tylko myślą, że jak to wszystko stanie to szybko nie zmarzniemy bo kazdy kto do nas przychodzi to robi oczy na ilość ocieplenia i mówi, że przesadzamy. A ocieplamy praktycznie jak większosć na forum To jak dużo dajecie tego ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.11.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 No własnie dajemy forumowy standard: 15cm styro na zewnątrz, 20cm wełna na poddaszu. No i kazałam im dokładać w każdą dziure wełny by nie bylo nigdzie szpar i luk. Niech nie oszczędzają bo to nie ma sensu. Wiadomo, że muszą docieplić ścianki kolankowe na poddaszu i wszystkie załamania by sie mostki nie robiły. Dociepliłam też ścianę miedzy garażem a kotłownią i wiatrołapem-5cm styro no i sufit w garażu 3cm styro (pokój nad garażem jest 40m2). W wykuszu dalismy na suficie 10cm styro i na zewnatrz pod wylewke jakieś 7cm styro. Tyle, to wszystko. Ale z tego co słyszę to ludzie dają góra 15 cm wełny i 10cm styro to standard u nas Chyba Mazowsze to jakieś ciepłe kraje albo co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.11.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 To oczywiste, że domy nasze sie różnią. Ale Twoje wnetrza mają to wszystko na co nam nie starcza odwagi dokładnie odwaga to jedno, a wykonawca drugie odwagi brak, a pomysłów nie ma kto wspierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.11.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Od siebie dodam, że przeraziła mnie Twoja kotłownia U mnie hydraulik zaczął skręcać te rurki i już jestem przerażona Przecież nikt z nas nie bedzie wiedział o co chodzi z tym wszystkim Za pierona sobie z tym nie poradzę wiec męża chcę w to wciągnąć dlatego ja bardzo sie ciesze ze mam kominek i dgp, jesli malz wyjedzie w delegacje bede palic w komnku, do kotowni nie będę sie zblizac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 25.11.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 my daliśmy na zewnątrz 10cm. styropianu .I jak narazie jest cieplutko .Piec mamy ustawiony na 40 stopni ,wyłączoną podłogówke i jest ciepło ,aż się boje ,że mi niepozwolą napalić w kominku .Ale poczekajmy na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmax38 26.11.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 ps.Wspolczuje chlopu cierpliwosci , nie dosc, ze slucha Twoich wizji i jeszcze musi to zrobic dzięki za wyrazy współczucia- przekaże je także chłopaką z "ekipy". Kiedy Edyta wpada na budowę to każdy szuka miejsca żeby się schować!!! Skąd ona ma taką spostrzegawczość - nie mam pojęcia nic nie umknie jej uwadze. Nawet najmniejszy szczegół - wymaga od nas "perfekcji” - z jednej strony mnie to cieszy, bo mam nadzieje ze jakość będzie zawsze naszym atutem, ale z drugiej pewne rzeczy są dla nas nowością i powiedzmy "uczymy się na błędach" a nie chciałbym by była zawiedziona. reasumując taki układ bardzo mi odpowiada bo świetnie jest współpracować z kimś kto w wie czego chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.11.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 tak sobie myślę, że madmax38 za te ciężką prace napewno dostaje dobre wynagrodzenie a może i nawet za te utrapienie z Edytką jakie szkodliwe? gorzej z chłopakami z ekipy reasumując taki układ bardzo mi odpowiada bo świetnie jest współpracować z kimś kto w wie czego chce a tak, świeta racja ja jestem bardzo niezdecydowana i mój małżonek najchętniej wystrzeliłby mnie w kosmos razem z moimi pomysłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.12.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Edytko! co sie dzieje? gdzie jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.12.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ja myślę, że przykręca te betonowe ustroistwa do sciany i niebawem zaskoczy nas powalajacymi fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 06.12.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 no ja mysle, że zostaniemy czymś mocno zaskoczeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.12.2007 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 hej hej coś cichutko tu ostatnio mało za mną tęsknicie od trzech tygodni albo i dużej nie mam internetu i pewnie wszystko przeciągnie się jeszcze z tydzień zresztą nie taka wielka to strata, na budowie nie wiele się zmieniło. ściana gotowa, na górze już, już prawie podłogi. wszędzie pełno kurzu i strasznie brudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.12.2007 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 w tej chwili wygląda tak. w rzeczywistości prezentuje się o niebo lepiej, bardziej majestatycznie :wink: czeka ją jeszcze polerowanie i dokręcanie śrub http://img463.imageshack.us/img463/7937/sciana1fh2.jpg http://img463.imageshack.us/img463/7936/sciana2kt2.jpg http://img463.imageshack.us/img463/8623/sciana3jf9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.12.2007 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 a tu przymiarka do schodów szkoda, bo na zdjęciach nie widać, stopnie są masywne, grube - 8 cm długie na 90 parę http://img463.imageshack.us/img463/2268/sciana5ea6.jpg http://img463.imageshack.us/img463/4184/sciana6al2.jpg http://img463.imageshack.us/img463/7646/sciana7vd3.jpg http://img463.imageshack.us/img463/774/sciana4bv2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.12.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 no dobrze teraz idę nadrobić zaległości. ciekawa jestem co tam u was słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.12.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 ale ladnie, schody i ten beton - no brak mi słów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.12.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Edittko pieknie bedzie! Nasze domy to dwa bieguny, ale strasznie mi sie Twoje pomysly podobaja. Bedzie to wyjatkowy dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts