fasola25 29.01.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 editta,a nie myslałaś o drewnianym blacie?do tych Twoich wypasionych mebli wygladałby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb4 29.01.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Editta, kamień zawsze będzie elegancji a na prawie czarnym granicie (jakiś z Brazyli czy skądś tam) będzie elegancko. Laminat odradzam, mając na myśli zwykłe laminowane blaty - straci urok eleganckiej kuchni. MDF dobrze wygląda z kamieniem. Mozęsz spróbować zrobić blaty z corianu (drogie) lub tańszego kerrocu. Wygląda dużo lepiej niż laminat (możesz uniknąć łączeń) a łatwiej go utrzymać w czystości. Ale jest najdroższy. Ja zrobię z betonu ale ja ma dębową kuchnię (tzn będę mieć) ) u Ciebie poszłabym w kamień, pogrubiony do 5cm. A corian wygląda coś jak http://www.poggenpohl.de/ENG/319_ENG_HTML.htm zdjęcia plusmodo. Nie widać łłączeń, nic Ci się nie obszczypie. Dowolny kształt ponoć oblewają bardzo twardą masą tylko przy płycie gazowej nie do końca (miałam przy ceramicznej i było ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb4 29.01.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 a co do cen granitu to sprawdź czy musisz kupować całe slaby czy możesz np 1 slab i mały pasek jak Ci zabraknie. i czy jeśli jeden nie wystarczy to dostaniesz dwa prawie identyczne? czasem sie to nie opłaca. Moja koleżanka robiła ostatnio blat drewniany dębowy do jedzenia nakładany na blat wyspy o gr 10 cm i kosztował ją około 2200zł blat i noga, ale wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb4 29.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 corian http://www2.dupont.com/Surfaces/en_US/products/corian/corian_use_gallery.htmlale wiem ze są inne firmy ciut tańsze np Kerroc czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 29.01.2008 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 malmuc piękne to wnętrze, takie tego... moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 29.01.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 editta, a nie myslałaś o drewnianym blacie? do tych Twoich wypasionych mebli wygladałby super myślałam ale za dużo tego drewna by było, przynajmniej tak mi się wydaje nie tak dawno wkleiłam zdjęcia czarnej kuchni z drewnianym blatem http://forum.muratordom.pl/budujacy-potrzebujacy-pomysly-na-urzadzanie-wnetrz,t58865-1980.htm efekt mi się nie podoba. może w dużej mierze psuje go ta podłoga, ale dla mnie kuchnie straciły na wyrazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 29.01.2008 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 abb4 blat o którym myślę to nie jakiś zwykły laminat, nie wiem jak fachowo go zwą, z ciekawości zapytam. corianu nie brałam pod uwagę, bo wiem, że jest drogi. blat zupełnie bez łączeń. gdybym zdecydowała się na granit również byłby w jednym kawałku, no i ten sam odcień na całości, niestety z grubością nie mogłabym już poszaleć Moja koleżanka robiła ostatnio blat drewniany dębowy do jedzenia nakładany na blat wyspy o gr 10 cm i kosztował ją około 2200zł blat i noga, ale wyszło super świetnie to słyszeć, dokładnie to samo chcę. nie zdecydowałam tylko jakiej grubości będzie. wszytko zależy od ceny. no właśnie pamiętaj o fotkach jak już będziesz po montażu a może powiedz coś więcej o swoim domu. jakie klimaty, ile już za tobą, co jeszcze planujesz. no i koniecznie jakieś zdjątka jestem bardzo ciekawa no chyba, że masz swój wątek a ja nie zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.01.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja to chyba mogłabym miec taką kuchnię bez wyrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 29.01.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 jutro będę w krakowie i chyba skoczę jeszcze raz obejrzeć wzorniki (tym razem nie na wariata). piszcie nadal, czekam na opinie i inne sugestie, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.01.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Szczerze mówiac to ja sie boje drewnainych blatów. Obawiam się nacieć i zarysowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 29.01.2008 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja to chyba mogłabym miec taką kuchnię bez wyrazu no co ty sobie głowę zawracasz, u ciebie kuchnia będzie królować na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 29.01.2008 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Szczerze mówiac to ja sie boje drewnainych blatów. Obawiam się nacieć i zarysowań. miałam taki w anglii, nie było tak źle. wszystko się porysuje jak będziesz kroić bez deski. gorzej jest z wodą, ale jak ktoś umie dbać i z tym sobie poradzi. nie jest szczególnie problematyczny, a pięknie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.01.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja generalnie nie szaleję z kuchnia jak wiesz. Blat bedę mieć zwykły w kolorze grafitowym. Ciemny bo nie znalazłam nic innego co by mnie zainteresowało odpowiednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb4 30.01.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Editta to musi być zatem jakis taki korian lub kerrok lub jakaś tego typu masa, bo laminatu bez łaczeń się nie da. Moj dom to drewniana 50 letnia chata, ktora remontuję, mam problem z tymi zdjeciami, ale bede na budowie to porobie zdjecia i Wam wysle. odslonilam bale wewnatrz a do nich betonowa podloga, kuchnia drewniana i betonowe blaty, moze troche turkusu, granatu.. okna wstawilam szare.... zobaczymy. Ni ejest to dom marzeń, ale na razie musi wystarczyc, potem moze go będę wynajmować) Mam nadzieję że Wielkanoc u siebie. Twój dom jest super. Mam pozwolenie na budowę na swój dom marzeń, ale narazie ze względu na brak funduszy remontujemy ten stary. Zobaczymy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 30.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 http://www.team7.at/uploads/pics/tisch_magnum_02_jan_08.jpg gdzie sie kupuje takie stoły??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 30.01.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Editta, ale sie u Ciebie robi ładnie Jetem bardzo ciekawa efektu koncowego, a co do CORIANU tu sa dostepne kolory. http://www2.dupont.com/Corian/en_GB/Colours_of_Corian/index.html na rynku pojawiły sie inne cude podobne do Corianu, podobno bardziej twarde,ALE kolory blakną pod wspływem światła. Radze zapytać o gwarancje na kolor. Corian nie traci koloru pod wpływem światła. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.01.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 okna wstawilam szare.... koniecznie pokaż zdjecie okna mam juz prawie rok, a dalej oglądam sie za szarymi zaluje tylko ze uleglam mezowi i od srodka zrobilam biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 31.01.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 przejrzałam moj worek z kuchniami podoba mi sie: na wyspie laminat /corian czy jakies tam tego typu rzecz i na to nakładany blat z drewna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 31.01.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 przejrzałam moj worek z kuchniami podoba mi sie: na wyspie laminat /corian czy jakies tam tego typu rzecz i na to nakładany blat z drewna pozdrawiam nie rozumiem - na blat z corianu jeszcze nakladane drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 31.01.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 sorki, juz zrozumialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts