malmuc 25.03.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 uchylisz nam drzwi do łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 26.03.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 witajcie po świętach editta, ta lampa do lazienki nad lustro to chors czy aquaform? a moze znalazlas cos w bardziej przyjaznej cenie? baaaardzo by mi taka pasowala niestety nie znalazłam nic tańszego, obie lampy to chors. kupowałam na allegro, dostałam dodatkowy mały rabat uchylisz nam drzwi do łazienki? może wkrótce na razie zrobiona prawie cała hydroizolacja, wyprofilowany prysznic, przerobiona woda, no i oczywiście wszystkie zabudowy. pomieszczenie zmienia się w zaskakującym tempie, zważywszy, że wojtek spędza czas na budowie tylko po pracy i to nie codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.03.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A ja jestem wzrokowiec i chętnie bym popatrzyła .... Cześć wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 26.03.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 cześć nie bardzo jest na co popatrzeć do tego boję się zdjęć wklejać, nie wygląda to wszytko zachęcająco. obiecuję z płytkami. dziś pół nocy nie spaliśmy, wątpię by wojtek miał jeszcze siłę na budowę... ale może jutro zacznie pierwsze płytki układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.03.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Obejrzalam sypialnie - czyli Ty tez uwazasz, ze lozko to jest najwieksza strata pieniedzy, jaka wymyslila ludzkosc (jak moj maz)? Tez bede miec materac na podlodze. W ten sposob bede mogla zainwestowac w materac, nie w lozko. Sama robilas ta wizualizacje? Jesli tak, to w czym? Sciagnelam ArchiCada w wersji demo polecanej tu przez kogos, ale dla mnie to jest czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 26.03.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 witajcie po świętach editta, ta lampa do lazienki nad lustro to chors czy aquaform? a moze znalazlas cos w bardziej przyjaznej cenie? baaaardzo by mi taka pasowala niestety nie znalazłam nic tańszego, obie lampy to chors. kupowałam na allegro, dostałam dodatkowy mały rabat no własnie, niestety cholernie drogie sa te lampy szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.03.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Obejrzalam sypialnie - czyli Ty tez uwazasz, ze lozko to jest najwieksza strata pieniedzy, jaka wymyslila ludzkosc (jak moj maz)? Tez bede miec materac na podlodze. W ten sposob bede mogla zainwestowac w materac, nie w lozko. Sama robilas ta wizualizacje? Jesli tak, to w czym? Sciagnelam ArchiCada w wersji demo polecanej tu przez kogos, ale dla mnie to jest czarna magia. nie odważyłabym się chyba położyć materaca bezpośrednio na podłodze na parterze. mam jakieś skojarzenia z chłodem od podłogi a taka scenografia sypialni bardzo mi odpowiada wizualizacje są robione w SketchUp, teraz trochę lepiej mi idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.03.2008 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 witajcie po świętach editta, ta lampa do lazienki nad lustro to chors czy aquaform? a moze znalazlas cos w bardziej przyjaznej cenie? baaaardzo by mi taka pasowala niestety nie znalazłam nic tańszego, obie lampy to chors. kupowałam na allegro, dostałam dodatkowy mały rabat no własnie, niestety cholernie drogie sa te lampy szukam dalej szukaj i daj znać jak coś wynajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.03.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 nie odważyłabym się chyba położyć materaca bezpośrednio na podłodze na parterze. mam jakieś skojarzenia z chłodem od podłogi a taka scenografia sypialni bardzo mi odpowiada wizualizacje są robione w SketchUp, teraz trochę lepiej mi idzie To zalezy, co masz na tej podlodze, ale rzeczywiscie na parterze to raczej nie. Ja mam ten materac miec na antresoli, wiec chlodno na pewno nie bedzie. Gratuluje opanowania SketchUp. Musze nad nim jeszcze popracowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.03.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 nie odważyłabym się chyba położyć materaca bezpośrednio na podłodze na parterze. mam jakieś skojarzenia z chłodem od podłogi a taka scenografia sypialni bardzo mi odpowiada wizualizacje są robione w SketchUp, teraz trochę lepiej mi idzie To zalezy, co masz na tej podlodze, ale rzeczywiscie na parterze to raczej nie. Ja mam ten materac miec na antresoli, wiec chlodno na pewno nie bedzie. no właśnie Gratuluje opanowania SketchUp. Musze nad nim jeszcze popracowac ... za wiele powiedziane jeszcze trza ćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb4 29.03.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Dziewczyny co do lamp w tym stylu to wiem że to nie to ale zawsze coś niż nic, jak się nie ma pieniędzy i ja kupiłam takie:http://www.kanlux.pl/szukaj.html?keyword=mateokupiłam podwójną za całe 130 zł a że trzeba było 5 to jakoś nie wyszło tak drogo:)) wiem że to nie to...ale Editta żywica się błyszczy jak psu.... ale chodząc zmatowieje. Wyrysowałam z szablonu wzor na betonie i się nie rozpuscil, wiec nawet ladnie wyszlo. u mnie konczymy malowanie i montaż bialy. wlasciwie za tydzien może zaczne sie przeprowadzać?sypialnia już jest:))pozdrawiam gorąco i dawaj jakieś nowe zdjecia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Editta żywica się błyszczy jak psu.... ale chodząc zmatowieje. Wyrysowałam z szablonu wzor na betonie i się nie rozpuscil, wiec nawet ladnie wyszlo. Mowicie o betonie zalanym zywica epoksydowa? Rozeznalam temat betonowej podlogi dokladnie i wiem, ze epoksyd daje "mokry" efekt. Lepsza jest zywica akrylowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.04.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dziewczyny co do lamp w tym stylu to wiem że to nie to ale zawsze coś niż nic, jak się nie ma pieniędzy i ja kupiłam takie: http://www.kanlux.pl/szukaj.html?keyword=mateo kupiłam podwójną za całe 130 zł a że trzeba było 5 to jakoś nie wyszło tak drogo:)) wiem że to nie to...ale super lampki, ja już swoje zamówiłam a czy one są sprzedawane z żaróweczkami Editta żywica się błyszczy jak psu.... ale chodząc zmatowieje. Wyrysowałam z szablonu wzor na betonie i się nie rozpuscil, wiec nawet ladnie wyszlo. u mnie konczymy malowanie i montaż bialy. wlasciwie za tydzien może zaczne sie przeprowadzać? sypialnia już jest:)) pozdrawiam gorąco i dawaj jakieś nowe zdjecia.... świetne wieści. ależ ci zazdroszczę przeprowadzki. wklej jakieś zdjęcia proszę. zaglądam do twojego albumu ale żadnych zmian nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.04.2008 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Editta żywica się błyszczy jak psu.... ale chodząc zmatowieje. Wyrysowałam z szablonu wzor na betonie i się nie rozpuscil, wiec nawet ladnie wyszlo. Mowicie o betonie zalanym zywica epoksydowa? Rozeznalam temat betonowej podlogi dokladnie i wiem, ze epoksyd daje "mokry" efekt. Lepsza jest zywica akrylowa. malgos2 a jakim sposobem będziesz robić podłogę betonową, tzn. beton zacierany. napisz co wiesz z chęcią poczytam. u nas miał być beton właśnie ale nie starczyło miejsca a żywice testowałam dwie (niestety nie pamiętam czy to epoksyd czy akryl) jakby coś mogę sprawdzić. żywica połysk dała efekt szklanej, błyszczącej się tafli, zdecydowa mat jest niewidoczny, jakby wsiąkał w beton, powierzchnia delikatnie tylko ciemnieje. były to żywice z pci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.04.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Editta żywica się błyszczy jak psu.... ale chodząc zmatowieje. Wyrysowałam z szablonu wzor na betonie i się nie rozpuscil, wiec nawet ladnie wyszlo. Mowicie o betonie zalanym zywica epoksydowa? Rozeznalam temat betonowej podlogi dokladnie i wiem, ze epoksyd daje "mokry" efekt. Lepsza jest zywica akrylowa. malgos2 a jakim sposobem będziesz robić podłogę betonową, tzn. beton zacierany. napisz co wiesz z chęcią poczytam. u nas miał być beton właśnie ale nie starczyło miejsca a żywice testowałam dwie (niestety nie pamiętam czy to epoksyd czy akryl) jakby coś mogę sprawdzić. żywica połysk dała efekt szklanej, błyszczącej się tafli, zdecydowa mat jest niewidoczny, jakby wsiąkał w beton, powierzchnia delikatnie tylko ciemnieje. były to żywice z pci Nie bede miec betonu zacieranego, bo na II pietro w bloku nikt mi tego betonu nie wyleje, szczegolnie, ze przez okno sie nie da tego zrobic. Bede miec wylewke samopoziomujaca zabezpieczona ta zywica akrylowa. Chodzi mi o to, zeby bylo rowno, ale zeby sie nie blyszczalo (taki polmat bylby najlepszy). Akryl powinien dac polmat, ale jeszcze to bede testowac, zeby sie na 100% upewnic. Sa jeszcze jakies preparaty do impregnowania marmuru, ktore na taka wylewke mozna rzucic (jedno z nich to zywica poliuretanowa, drugie nie pamietam), ale tu za efekt nie recze (nie reczy sam producent). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2008 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Odpowiadam sama sobie, ale tym razem temat inny - meble kuchenne. Pisalas, ze zamowilas je w aalto. Mozesz sie pochwalic, jak oni cenowo wygladaja? Sadzac po stronie internetowej jest to wyzsza polka. Az boje sie z nimi kontaktowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.04.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 http://www.hillside.ca/Choklit/Choklit_Entry_500x750.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.04.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 http://www.housetohome.co.uk/imageBank/l/LE0601-33.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że się tak rządzę u Ciebie, ale jak ktoś szuka betonu to zagląda do Ciebie więc nie lecę z tym do inspiracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.04.2008 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 malgos2 poszło na priva Irma piękne. chciałam uzyskać taki efekt podłogi jak na pierwszej fotce. ehhh łazienka świetna, taka czysta i super pomysł na prysznic (odpływ). mogłaby być moja przeszła mi myśl czy aby tej mojej podłogi nie pociągnąć tylko żywicą i zostawić z takimi wyraźnymi plamami. z tym, że taka podłoga była by zupełnie techniczna, taka loftowa. a u mnie tej prawdziwej surowości nie ma na tyle. można by rzec, że jest raczej udomowiona. w połączeniu z tym co już mam, z meblami, sofą, drewnem wyglądało by to trochę dziwacznie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts