Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

hmmm niby proste pytanie, a wymienienie konkretów nie przychodzi mi łatwo :roll:

od początku chcieliśmy mieć okna drewniane i nie przypominam sobie żebyśmy się chociaż raz zastanawiali nad pcv. drewno to jednak drewno, jak dla mnie jest szlachetnym materiałem. rąbek czasu dodaje mu tylko charakteru.

gdybym jednak miała się zastanawiać, chyba brałbym pod uwagę drewno v aluminium. w naszym przypadku, tak myślę, okna z pcv wyglądałyby raczej jak witryna sklepowa.

na pewno znajdziesz na forum wątek porównujący okna drewniane z pcv, z wszystkimi zaletami i wadami. u nas pcv po prostu nigdy nie wchodziło w grę

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[

emocje są różne od wielkiej radości do lęku. jak to będzie znów żyć w polskich realiach :-? szczególnie trudno sobie wyobrazić powrót gdy człowiek przyzwyczaił się do innego standardu życia. więc pewnie, zastanawialiśmy się nad taką możliwością: sprzedażą domu w polsce i kupnem jakiejś kawalerki. tęsknota za bliskimi bierze jednak wszystko. wracamy!!!

Witam bratnią duszę, a już myślałam, że wszyscy obrali odwrotny kierunek.

Ja rok temu wróciłam z rodziną po siedmioletniej nieobecności. Oczywiście były lęki, obawy, dylematy, wszyscy pukali się w czoło, pytając "Co Wy robicie, wszyscy wyjeżdżają a wy wracacie?!"

A my wróciliśmy dokładnie 18.02.2006. Reasumując ten rok: dostaliśmy świetną pracę, kupiliśmy dom w niedalekiej odległości od W-wy w cenie mieszkania trzypokojowego (wrzesień 2006), przeprowadziliśmy się do wyremontowanego i rozbudowanego domu (luty 2006), dostałam awans i podwyżkę, zrobiłam w końcu prawo jazdy... ufff, ale się zagalopowałam!!! Starczy. Nie żałujcie decyzji o powrocie, poczatki będą ciężkie, musicie mieć dla siebie wiele cierpliwości nawzajem,ale wierzę, że Wam się uda. Cieszcie się soba i pięknym domkiem trzymam za Was kciuki. Będę tu zaglądała.

• 1 month później...

hello

jestem , jestem. zaglądam raczej sporadycznie ale widzę, że ty pędzisz do przodu jak burza.

u mnie sprawy wyglądają tak: pierwszy miesiąc miną na lenistwie, istne wakacje :lol: teraz działamy na budowie choć prace idą powoli. ocieplenie poddasza już prawie skończone. niestety musieliśmy zamaskować kleszcze co nie bardzo mi pasowało ale mówi się trudno. za to zrodził się w mojej głowie nowy pomysł wykończenia sufitów. zobaczymy czy zaskoczy.

drzwi wewnętrzne i zewnętrzne do kotłowni sie robią. będą dębowe, dwu kolorowe, zobaczymy jak wyjdą.

kuchnia, która była tematem już prawie domkniętym, po wycieczce po studiach skączyła się wielkim bólem głowy. wyceny powalają. sprawa zostaje do ponownego przemyślenia.

zakochałam się w płytkach do łazienki, niestety cena kosmiczna. może udałoby mi się coś pomieszać z wzorami żeby kwota wyszła ok. temat jednak na poźniej, do urządzania łazienki jeszcze troche czasu.

wkleję jakieś foto jak zamkniemy sprawę góry.

• 4 weeks później...

zrobiliśmy kilka kroków w tył :evil: :evil: :evil:

- mieliśmy nieproszonych mieszkańców. ocieplenie w łazience zostało wygrzebane przez kuny. wszystko trzeba było poprawiać.

- okazało się, że belka gdzie będą biegły schody trochę się ugina. mieliśmy do wyboru albo wymianę na metalową, albo wstawienie słupów. nie chcieliśmy już bardziej pogłębiać się w koszty i szkoda było nam czasu. postawiliśmy więc dwa słupy, które bardzo mnie drażnią. jedyne co przychodzi mi do głowy to zabudować je ścianką i zrobić od strony gabinetu jakieś półki.

to tyle z tych wkurzających wydarzeń. natomiast dziś montują nam drzwi na górze, mamy naświetloną sytuację co do betonowej podłogi i zamówioną już kuchnię. na systemie hettich (w tej samej cenie miałam do wyboru jeszcze bluma) ale faktycznie ładniej się domykają. montaż we wrześniu :D :D :D

kuchnia jeżeli wyjdzie taka jaką sobie wyobrażam będzie cudo :lol: :lol: :lol: płyta mdf czarna na wysoki połysk, 16 szuflad system bez uchwytowy. na wyspie płyta, na przeciwko w szeregu szuflad zlew i zmywarka. w słupku piekarnik, mikrofalówka, ekspres do kawy, lodówka side by side. całość w ramce dębowej. blat betonowy. niewiele widać ale wkleję to co mam (na rysunku nie widać ale pod ekspresem będzie szuflada na wysokości tej pod piekarnikiem żeby wyrównać linie)

http://img292.imageshack.us/img292/2876/02op2.jpg

http://img292.imageshack.us/img292/8241/03bk9.jpg

http://img292.imageshack.us/img292/673/01lh4.jpg