editta 29.07.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A co do Twojego pytania o powrot do PL... No coz... Wlasnie tak sie zastanawiam. no właśnie dziś odkryłam, mogłam wcześniej, że zus sporadycznie przelewał środki na mój ofe. i co moje pieniądze, przez tyle lat... i to nie ważne ile ich było. a ja głupia płacę składki, podatki (różne, nawet ten podwójny jak musiałam to płaciłam) składałam zeznania na policji niedawno i potraktowali mnie lekko. dobrze, że znajoma znajomej okazała się prokuratorem, sprawa została rozwiązana następnego dnia... brak prawa i zasad w naszym kraju doprowadza mnie do szału. jako szary człowiek niewiele mogę Najchetniej wszystko bym stad przywiozla, wszystko tu jest tansze. Niestety moge tylko pare drobiazgow zakupic. Wlasnie odkrylam tu taka japonska Ikee - nazywa sie Muji. Super rzeczy maja - takie minimalistyczne, jak lubimy. Oni sa w zasadzie w calej Europie (oprocz PL) i tak sie wlasnie zastanawiam, jak juz zaloza sklep w Wawie - ile razy tam :evbedzie drozej niz w sklepie w Londynie...? nie słyszałam o nich. na pewno mają swoją stronę, zerkęłabym z ciekawości i na pewno u nas było by drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Tu jest ich brytyjska strona: http://www.mujionline.co.uk/ Fajne rzeczy i niedrogie. Zachorowalam na ichnia porcelane. Rzeczywistosc urzednicza potrafi Cie dobic w kazdym kraju, ale jakos w Polsce dobija nas czesciej niz gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.07.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam właśnie dostałam zwrotną wiadomość. przesyłka do polski 32 euro, razem 101 czyli wyjdzie 330,00 pln (o ile bank przeliczy euro po 3,2779 przynajmniej tak podaje. nie robiłam jeszcze przelewu w euo więc nie wiem) na zoomzoom lampa z przesyłką wychodzi 350,00 czyli jakieś 20,00 w kieszeni a jakby przyszła uszkodzona małgoś może poszperaj jeszcze powiem, że z ciekawości może bym się skusiła nie z oszczędności co myślicie bez sensu nie Uuuu to nie milo. Jak chcesz to mozesz poczekac Ja juz kupilam ten okap i jest w drodze. Jak wszystko bedzie ok..to kupujemy tez piekarnik Smega...bagatela 1000 zl roznicy ) No nie sadzilam, ze dzieki twoim lampom zaoszczedze na samym okapie i piekarniku 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.07.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 komputer passed away i moje zdjęcia, i moje dane jest jeszcze szansa ale na prawdę nikła :cry Buuuu bidulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam właśnie dostałam zwrotną wiadomość. przesyłka do polski 32 euro, razem 101 czyli wyjdzie 330,00 pln (o ile bank przeliczy euro po 3,2779 przynajmniej tak podaje. nie robiłam jeszcze przelewu w euo więc nie wiem) na zoomzoom lampa z przesyłką wychodzi 350,00 czyli jakieś 20,00 w kieszeni a jakby przyszła uszkodzona małgoś może poszperaj jeszcze powiem, że z ciekawości może bym się skusiła nie z oszczędności co myślicie bez sensu nie Uuuu to nie milo. Jak chcesz to mozesz poczekac Ja juz kupilam ten okap i jest w drodze. Jak wszystko bedzie ok..to kupujemy tez piekarnik Smega...bagatela 1000 zl roznicy ) No nie sadzilam, ze dzieki twoim lampom zaoszczedze na samym okapie i piekarniku 3000 Czy ktos mi tu wisi piwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.07.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Hehe chyba tak : http://www.lifebar.pl/foto/o_1_262/053a74276386a8f8d88760bf79590775_m.jpg Dziekuje Malgos :* Zaczynam kochac to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Nie Ty jedna... Ostatnio kupilam w Stanach gwintowniki (mniejsza z tym, co to jest) na ebayu za ... 3 dolary. Zgadnijcie, ile takie same kosztuja w Polsce? ........... 300 PLNow. Warto zagladac na ebay, Amazon i inne takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.07.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ja mam jakos obawy przed kupowaniem za granica.Co jesli nie dostane przesylki?? Albo zle doczytam warunki aukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ja mam jakos obawy przed kupowaniem za granica. Co jesli nie dostane przesylki?? Albo zle doczytam warunki aukcji? Co do warunkow aukcji, to zawsze masz roznojezyczne kolezanki na Forum. A jesli chodzi o przesylke, to zglaszasz to ebayowi i jesli zaplacilas PayPalem, to transakcje do 2000 dolarow objete sa ubezpieczeniem. Dostajesz kase z powrotem, chociaz mnie sie nigdy zadne problemy nie zdarzyly. Raz jedyny nie dostalam ksiazki z Amazonu i natychmiast oddali mi kase. A przeciez moglam klamac, ze jej nie dostalam. Znacznie wiecej oszustow trafilam na allegro, ktore nie odpowiada na listy albo odpowiada po miesiacu, ze nic nie moga zrobic. Jedyny problem jest wtedy, kiedy sprzedawca nie akceptuje PayPala, albo nie wysyla do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.07.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Mi tez jakos nie trudno zaufac wloskiemu sklepowi, ktroy sprzedaje mase i w calej Europie. Tak sobie pomyslalam, jak to byloby odwrotnie No zobaczymy ) Wszedzie moga sie zdarzyc klopoty. P.S. Jest to: http://translate.google.com/translate_t?sl=en&tl=no Wloski przetlumaczyl mi rewelacyjnie Z wloskim sprzedawca komunikowalam sie w jezyku angielskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.07.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Nie Ty jedna... Ostatnio kupilam w Stanach gwintowniki (mniejsza z tym, co to jest) na ebayu za ... 3 dolary. Zgadnijcie, ile takie same kosztuja w Polsce? ........... 300 PLNow. Warto zagladac na ebay, Amazon i inne takie. wow niezla roznica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 No coz... Odkurzacz samoodkurzajacy iRoomba kosztuje w PL 3.5 tys, w Stanach taki sam model (juz nie jest najnowszy) - 300 dol... Mysle, ze we Wloszech Smegi, Elici i inne takie kosztuja tyle, ile maja kosztowac, tylko w PL kosztuja dwa albo i 3 razy wiecej. Na ebauy jest tez lepszy system oceniania sprzedawcow - sprzedawca nie moze wystawic negatywa ani neutrala kupujacemu, wiec nikt sie nie boi wystawiania negatywow. Pewnie mozna tez zaliczyc jakas wtope, jak ze wszystkim, ale ja nie pekam. Daj w kazdym razie znac, jak Twoj okapek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.07.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Malgos dobrze wiedziec :) A okap i piekarnik jak dojda sfotografuje mi zaprazentuje )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.07.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 No moze i to nie takie straszne Chyba tzreba zacząc szperac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.07.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Malgos ja to Ci chyba wisze drugie piwo, albo i cala beczke Ta cala rombe (nie wiedzialam, ze tak to sie nazywa) to planowalam sobie kupic...za pare lat. Ciocia wywalila kupe kasy na to cudo i bardzo mi polecala (nie widzialam, bo opowiadala o "Robci" jak byla u mnie), ale jak uslyszlam cene A teraz to tylko kwestia niedlugiego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.07.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A co to za romba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Malgos ja to Ci chyba wisze drugie piwo, albo i cala beczke Ta cala rombe (nie wiedzialam, ze tak to sie nazywa) to planowalam sobie kupic...za pare lat. Ciocia wywalila kupe kasy na to cudo i bardzo mi polecala (nie widzialam, bo opowiadala o "Robci" jak byla u mnie), ale jak uslyszlam cene A teraz to tylko kwestia niedlugiego czasu Noooo... Jedynie z gwarancja jest problem, gdyby sie zepsul, musialabys odsylac do producenta czy cos, ale roznica w cenie jest tak gigantyczna, ze nawet gdyby mial sie zepsuc za jakis czas, to i tak sie oplaca. No i jesli cos idzie spoza Unii to trzeba sie usmiechnac do sprzedawcy, zeby napisal, ze paczka nie jest warta wiecej niz $35 (bywalo, ze pytalam, czy sprzedawca zgodzi sie na to zanim cos kupilam). Jakis czas temu kolezanka opowiadala mi cuda na temat Thermomixu - patrze na ebay, a tam to samo, co z ta iRoomba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.07.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Znalazlam w Europie Okolo 1200 zl z przesylka http://cgi.ebay.pl/IROBOT-ROOMBA-ROBOTIC-VACUUM-CLEANER-FLOOR-CLEANING-BUY_W0QQitemZ360073162125QQihZ023QQcategoryZ43526QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Editta ty mnie chyba stad musisz przegonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 No widzisz. Super! A tu - jakbys nie wierzyla - cena tego samego modelu w PL: http://www.irobot.pl/ - 3590!!!!! I wlasnie mialam Ci mowic, ze chyba powinnas jakis swoj watek zalozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.07.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ja kupuję na Allegro. Sporo. Wiem, ze udało mi się zaoszczędzić parę złociszy. Kupowałam różne rzeczy od malutkich po bardzo duze (wanna, sauna). Warto szperać. To się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts