Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

A co do Twojego pytania o powrot do PL... No coz... Wlasnie tak sie zastanawiam. :roll: :roll: :roll:

no właśnie dziś odkryłam, mogłam wcześniej, że zus sporadycznie przelewał środki na mój ofe. i co moje pieniądze, przez tyle lat... :o :o :o :o :evil: i to nie ważne ile ich było. a ja głupia płacę składki, podatki (różne, nawet ten podwójny jak musiałam to płaciłam) :evil: :evil:

składałam zeznania na policji niedawno i :roll: potraktowali mnie lekko. dobrze, że znajoma znajomej okazała się prokuratorem, sprawa została rozwiązana następnego dnia... brak prawa i zasad w naszym kraju doprowadza mnie do szału. jako szary człowiek niewiele mogę

Najchetniej wszystko bym stad przywiozla, wszystko tu jest tansze. :( Niestety moge tylko pare drobiazgow zakupic. :evil: Wlasnie odkrylam tu taka japonska Ikee - nazywa sie Muji. Super rzeczy maja - takie minimalistyczne, jak lubimy. :wink: Oni sa w zasadzie w calej Europie (oprocz PL) i tak sie wlasnie zastanawiam, jak juz zaloza sklep w Wawie - ile razy tam :evbedzie drozej niz w sklepie w Londynie...? :-?

nie słyszałam o nich. na pewno mają swoją stronę, zerkęłabym z ciekawości :wink: i na pewno u nas było by drożej :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :)

właśnie dostałam zwrotną wiadomość. przesyłka do polski 32 euro, razem 101 czyli wyjdzie 330,00 pln (o ile bank przeliczy euro po 3,2779 :roll: przynajmniej tak podaje. nie robiłam jeszcze przelewu w euo więc nie wiem)

na zoomzoom lampa z przesyłką wychodzi 350,00

czyli jakieś 20,00 w kieszeni :lol: :lol: :lol: a jakby przyszła uszkodzona :lol: :lol: :lol: małgoś może poszperaj jeszcze :roll: :wink:

powiem, że z ciekawości może bym się skusiła :oops: :oops: nie z oszczędności :lol: :lol: co myślicie :roll: bez sensu nie :roll:

Uuuu to nie milo.

Jak chcesz to mozesz poczekac :) Ja juz kupilam ten okap i jest w drodze. Jak wszystko bedzie ok..to kupujemy tez piekarnik Smega...bagatela 1000 zl roznicy ;)) No nie sadzilam, ze dzieki twoim lampom zaoszczedze na samym okapie i piekarniku 3000 :o

Witam :)

właśnie dostałam zwrotną wiadomość. przesyłka do polski 32 euro, razem 101 czyli wyjdzie 330,00 pln (o ile bank przeliczy euro po 3,2779 :roll: przynajmniej tak podaje. nie robiłam jeszcze przelewu w euo więc nie wiem)

na zoomzoom lampa z przesyłką wychodzi 350,00

czyli jakieś 20,00 w kieszeni :lol: :lol: :lol: a jakby przyszła uszkodzona :lol: :lol: :lol: małgoś może poszperaj jeszcze :roll: :wink:

powiem, że z ciekawości może bym się skusiła :oops: :oops: nie z oszczędności :lol: :lol: co myślicie :roll: bez sensu nie :roll:

Uuuu to nie milo.

Jak chcesz to mozesz poczekac :) Ja juz kupilam ten okap i jest w drodze. Jak wszystko bedzie ok..to kupujemy tez piekarnik Smega...bagatela 1000 zl roznicy ;)) No nie sadzilam, ze dzieki twoim lampom zaoszczedze na samym okapie i piekarniku 3000 :o

Czy ktos mi tu wisi piwo? :roll: :roll: :roll:

Ja mam jakos obawy przed kupowaniem za granica.

Co jesli nie dostane przesylki?? Albo zle doczytam warunki aukcji?

Co do warunkow aukcji, to zawsze masz roznojezyczne kolezanki na Forum. A jesli chodzi o przesylke, to zglaszasz to ebayowi i jesli zaplacilas PayPalem, to transakcje do 2000 dolarow objete sa ubezpieczeniem. Dostajesz kase z powrotem, chociaz mnie sie nigdy zadne problemy nie zdarzyly. Raz jedyny nie dostalam ksiazki z Amazonu i natychmiast oddali mi kase. A przeciez moglam klamac, ze jej nie dostalam. Znacznie wiecej oszustow trafilam na allegro, ktore nie odpowiada na listy albo odpowiada po miesiacu, ze nic nie moga zrobic. Jedyny problem jest wtedy, kiedy sprzedawca nie akceptuje PayPala, albo nie wysyla do Polski.

Mi tez jakos nie trudno zaufac wloskiemu sklepowi, ktroy sprzedaje mase i w calej Europie. Tak sobie pomyslalam, jak to byloby odwrotnie :roll:

No zobaczymy ;)) Wszedzie moga sie zdarzyc klopoty.

P.S.

Jest to:

http://translate.google.com/translate_t?sl=en&tl=no

Wloski przetlumaczyl mi rewelacyjnie :)

Z wloskim sprzedawca komunikowalam sie w jezyku angielskim.

No coz... Odkurzacz samoodkurzajacy iRoomba kosztuje w PL 3.5 tys, w Stanach taki sam model (juz nie jest najnowszy) - 300 dol... Mysle, ze we Wloszech Smegi, Elici i inne takie kosztuja tyle, ile maja kosztowac, tylko w PL kosztuja dwa albo i 3 razy wiecej.

Na ebauy jest tez lepszy system oceniania sprzedawcow - sprzedawca nie moze wystawic negatywa ani neutrala kupujacemu, wiec nikt sie nie boi wystawiania negatywow. Pewnie mozna tez zaliczyc jakas wtope, jak ze wszystkim, ale ja nie pekam. 8) Daj w kazdym razie znac, jak Twoj okapek. :wink:

Malgos ja to Ci chyba wisze drugie piwo, albo i cala beczke :lol: Ta cala rombe (nie wiedzialam, ze tak to sie nazywa) to planowalam sobie kupic...za pare lat. Ciocia wywalila kupe kasy na to cudo i bardzo mi polecala (nie widzialam, bo opowiadala o "Robci" jak byla u mnie), ale jak uslyszlam cene :-? A teraz to tylko kwestia niedlugiego czasu :D

Malgos ja to Ci chyba wisze drugie piwo, albo i cala beczke :lol: Ta cala rombe (nie wiedzialam, ze tak to sie nazywa) to planowalam sobie kupic...za pare lat. Ciocia wywalila kupe kasy na to cudo i bardzo mi polecala (nie widzialam, bo opowiadala o "Robci" jak byla u mnie), ale jak uslyszlam cene :-? A teraz to tylko kwestia niedlugiego czasu :D

Noooo... Jedynie z gwarancja jest problem, gdyby sie zepsul, musialabys odsylac do producenta czy cos, ale roznica w cenie jest tak gigantyczna, ze nawet gdyby mial sie zepsuc za jakis czas, to i tak sie oplaca. :wink: No i jesli cos idzie spoza Unii to trzeba sie usmiechnac do sprzedawcy, zeby napisal, ze paczka nie jest warta wiecej niz $35 (bywalo, ze pytalam, czy sprzedawca zgodzi sie na to zanim cos kupilam).

Jakis czas temu kolezanka opowiadala mi cuda na temat Thermomixu - patrze na ebay, a tam to samo, co z ta iRoomba... :lol: