Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

witam miłych gości :D

co wam będę gadać, dom stoi niewzruszony i tyle :evil: :evil: :evil: obrusik i lampka muszą wystarczyć :evil: :lol: :lol: i proszę mnie tu nie ustawiać, bo się obrażę :lol:

AgaAloes na pocieszenie powiem, że każdy przechodzi takie lub podobne zmiany. ja też ciągle coś zmieniam, a i patrząc wstecz zmieniłabym jeszcze więcej (tych dawnych decyzji i prawie dzisiejszych)

o swoich upodobaniach dowiedziałam się całkiem niedawno i przyznam się, że zajęło mi to trochę czasu. myślę, że bardzo trudno jest odnaleźć swój styl, klimat podczas pierwszego budowania czy wykańczania. zwłaszcza, że wiele rzeczy się zmienia; nowe trendy, technologie... idealna sytuacja gdy ktoś kończy inwestycję w ciągu roku, dwóch, a nie jak w naszym przypadku.

pocieszam się, że jak na czasy kiedy wbiliśmy pierwszą łopatę nasz dom (bryła) był bardzo nowoczesny i poniekąd ta nowoczesność jeszcze w nim tkwi. gdybym budowała dzisiaj miałabym dom na słupach, położony na wzgórzu, z masą stali, drewna i betonu. ohhhh może kiedyś :wink:

też nie znoszę jak powielają się moje rzeczy u innych (czy ciuchy, czy wyposażenie...) mama w prezencie zafundowała mi obraz do kuchni, ja miałam wybrać temat. kolorem miał nawiązywać do sofy, innych dodatków w tym kolorze raczej nie przewiduje na dole, więc chciałam aby był wyrazisty. wymyśliłam sobie główkę róży na całej powierzchni (cięzko mi powiedzieć czy to nie była jakaś autosugestia czy coś w tym stylu). dostałam jest super. wchodzę ostatnio do max-flizu prawie podobny, do ikei widzę podobny :evil: :evil: dobrze, że jest od mamy, bo nie wiem czy by zawisnął :oops:

malgoś a ileż taki przelewik kosztuje :o :roll: :roll:

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie płacz maleńka, otrzyj łzy... :wink:

Wiesz, zmyliły mnie te koronki na lampie, obrusiku i tapetach :wink: Myślałam, ze to ten wiek już taki.... :wink: :lol: :lol:

ufff miałam inne skojarzenia :wink: :lol:

Edytko jakiej zazdrości? :o Rany to ja sie ukrywac powinnam bo u mnie to czasem jak na wysypisku śmieci :oops:

rozumiem, że mówisz o tym nadludzkim zjawisku na twojej działce :lol: :lol:

Hej dziewczyny. Ale sie ozywilo!

Mayland - nie moge robic remontu na odleglosc (w zeszlym roku probowalam i skutki byly oplakane) i chyba na efekty jeszcze musze troche poczekac, bo moja karta kredytowa i debety nie wytrzymaja wszystkiego na raz. Glowkuje tez nad wykonczeniem drugiej lazienki i mam 100 pomyslkow na minute. Tu licze na malza, ze mi sie pomoze zdecydowac. :roll:

Editta - nie wiem, ile kosztuja przelewy do UE, chyba nie powinny byc jakies bardzo drogie, ale zapytaj w banku.

AgaAloes - na poczatek do projektowania mozesz sciagnac Google SketchUp, jest dosc prosty w obsludze. Ja sama marze, zeby sie zmobilizowac i nauczyc Pro100 albo jakiegos innego, bardziej skomplikowanego. :roll:

AgaAloes na pocieszenie powiem, że każdy przechodzi takie lub podobne zmiany. ja też ciągle coś zmieniam, a i patrząc wstecz zmieniłabym jeszcze więcej (tych dawnych decyzji i prawie dzisiejszych)

o swoich upodobaniach dowiedziałam się całkiem niedawno i przyznam się, że zajęło mi to trochę czasu. myślę, że bardzo trudno jest odnaleźć swój styl, klimat podczas pierwszego budowania czy wykańczania. zwłaszcza, że wiele rzeczy się zmienia; nowe trendy, technologie... idealna sytuacja gdy ktoś kończy inwestycję w ciągu roku, dwóch, a nie jak w naszym przypadku.

pocieszam się, że jak na czasy kiedy wbiliśmy pierwszą łopatę nasz dom (bryła) był bardzo nowoczesny i poniekąd ta nowoczesność jeszcze w nim tkwi. gdybym budowała dzisiaj miałabym dom na słupach, położony na wzgórzu, z masą stali, drewna i betonu. ohhhh może kiedyś

też nie znoszę jak powielają się moje rzeczy u innych (czy ciuchy, czy wyposażenie...) mama w prezencie zafundowała mi obraz do kuchni, ja miałam wybrać temat. kolorem miał nawiązywać do sofy, innych dodatków w tym kolorze raczej nie przewiduje na dole, więc chciałam aby był wyrazisty. wymyśliłam sobie główkę róży na całej powierzchni (cięzko mi powiedzieć czy to nie była jakaś autosugestia czy coś w tym stylu). dostałam jest super. wchodzę ostatnio do max-flizu prawie podobny, do ikei widzę podobny dobrze, że jest od mamy, bo nie wiem czy by zawisnął

No prsze :) dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie zmieniam tak dynamicznie :) Dom na słupach??? Brzmi niesamowicie :o

P.S. Mam dom na wzgorzu - o tak pieknie, ale jak wieje :o :-?

Zagladalam na Twoje forum i nie rozumiem. Tu piszesz, ze nie znasz programow do projektowania, a kuchnia zaprojektowana jak zloto... :roll: :roll: :roll:

Hmmm ale o ktory projekt chodzi ;)? Ten ostati fragment jest zrobiony na podstawie moich wypocin z szopa przez pana ze studia kuchennego. Ja tylko powycinalam mebelki ze zdjec, posklejalam i splaszczylam :lol:

Zagladalam na Twoje forum i nie rozumiem. Tu piszesz, ze nie znasz programow do projektowania, a kuchnia zaprojektowana jak zloto... :roll: :roll: :roll:

Hmmm ale o ktory projekt chodzi ;)? Ten ostati fragment jest zrobiony na podstawie moich wypocin z szopa przez pana ze studia kuchennego. Ja tylko powycinalam mebelki ze zdjec, posklejalam i splaszczylam :lol:

Chyba ze tak... :lol: :lol: :lol: Bardzo mi sie podoba poczatek lazienki. :wink:

pocieszam się, że jak na czasy kiedy wbiliśmy pierwszą łopatę nasz dom (bryła) był bardzo nowoczesny i poniekąd ta nowoczesność jeszcze w nim tkwi. gdybym budowała dzisiaj miałabym dom na słupach, położony na wzgórzu, z masą stali, drewna i betonu. ohhhh może kiedyś

też nie znoszę jak powielają się moje rzeczy u innych (czy ciuchy, czy wyposażenie...) mama w prezencie zafundowała mi obraz do kuchni, ja miałam wybrać temat. kolorem miał nawiązywać do sofy, innych dodatków w tym kolorze raczej nie przewiduje na dole, więc chciałam aby był wyrazisty. wymyśliłam sobie główkę róży na całej powierzchni (cięzko mi powiedzieć czy to nie była jakaś autosugestia czy coś w tym stylu). dostałam jest super. wchodzę ostatnio do max-flizu prawie podobny, do ikei widzę podobny dobrze, że jest od mamy, bo nie wiem czy by zawisnął

No prsze :) dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie zmieniam tak dynamicznie :) Dom na słupach??? Brzmi niesamowicie :o

P.S. Mam dom na wzgorzu - o tak pieknie, ale jak wieje :o :-?

hmm przejęzyczenie, miałam na myśli zbocze :wink:

Edittko patrz co znalazlam.

http://www.dekortex.com.pl/firany-firanki/karnisze.html

nie wiem czy planujesz firanki, ale te karnisze chyba w Twoim stylu :wink:

Swietne! :o :o :o Ja tam firanek nie planuje, ale zaslony do mojego pokoju juz mam, wiec karnisz musze miec. Dzieki. :D Nie tylko Edycie sie przydadza. :wink: