editta 02.08.2008 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 witam miłych gości co wam będę gadać, dom stoi niewzruszony i tyle obrusik i lampka muszą wystarczyć i proszę mnie tu nie ustawiać, bo się obrażę AgaAloes na pocieszenie powiem, że każdy przechodzi takie lub podobne zmiany. ja też ciągle coś zmieniam, a i patrząc wstecz zmieniłabym jeszcze więcej (tych dawnych decyzji i prawie dzisiejszych) o swoich upodobaniach dowiedziałam się całkiem niedawno i przyznam się, że zajęło mi to trochę czasu. myślę, że bardzo trudno jest odnaleźć swój styl, klimat podczas pierwszego budowania czy wykańczania. zwłaszcza, że wiele rzeczy się zmienia; nowe trendy, technologie... idealna sytuacja gdy ktoś kończy inwestycję w ciągu roku, dwóch, a nie jak w naszym przypadku. pocieszam się, że jak na czasy kiedy wbiliśmy pierwszą łopatę nasz dom (bryła) był bardzo nowoczesny i poniekąd ta nowoczesność jeszcze w nim tkwi. gdybym budowała dzisiaj miałabym dom na słupach, położony na wzgórzu, z masą stali, drewna i betonu. ohhhh może kiedyś też nie znoszę jak powielają się moje rzeczy u innych (czy ciuchy, czy wyposażenie...) mama w prezencie zafundowała mi obraz do kuchni, ja miałam wybrać temat. kolorem miał nawiązywać do sofy, innych dodatków w tym kolorze raczej nie przewiduje na dole, więc chciałam aby był wyrazisty. wymyśliłam sobie główkę róży na całej powierzchni (cięzko mi powiedzieć czy to nie była jakaś autosugestia czy coś w tym stylu). dostałam jest super. wchodzę ostatnio do max-flizu prawie podobny, do ikei widzę podobny dobrze, że jest od mamy, bo nie wiem czy by zawisnął malgoś a ileż taki przelewik kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dobra, już siedze cicho i oglądam w ukryciu Obgryzam paznokcie i zaciskam kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.08.2008 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 halszka.ka się uśmiałam z tego drugiego zdjęcia matko kiedy to było. pamiętam swoje pierwsze kroki na forum, takie nieśmiałe i ostrożne dawne czasy mayland to ty do mnie BABCIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.08.2008 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dobra, już siedze cicho i oglądam w ukryciu Obgryzam paznokcie i zaciskam kolana ja ciebie ostatnio też (z zazdości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie płacz maleńka, otrzyj łzy... Wiesz, zmyliły mnie te koronki na lampie, obrusiku i tapetach Myślałam, ze to ten wiek już taki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Edytko jakiej zazdrości? Rany to ja sie ukrywac powinnam bo u mnie to czasem jak na wysypisku śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dość minimalistyczna i mowoczesna seri do łazienek i kuchni: http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=grundtal&category=%23~Products&pageNumber=0 Tania. Mam wieszaki na ręczniki i papier toaletowy i kupilabym je ponownie. Fajne są. Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.08.2008 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie płacz maleńka, otrzyj łzy... Wiesz, zmyliły mnie te koronki na lampie, obrusiku i tapetach Myślałam, ze to ten wiek już taki.... ufff miałam inne skojarzenia Edytko jakiej zazdrości? Rany to ja sie ukrywac powinnam bo u mnie to czasem jak na wysypisku śmieci rozumiem, że mówisz o tym nadludzkim zjawisku na twojej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.08.2008 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dość minimalistyczna i mowoczesna seri do łazienek i kuchni: http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=grundtal&category=%23~Products&pageNumber=0 Tania. Mam wieszaki na ręczniki i papier toaletowy i kupilabym je ponownie. Fajne są. Proste nic nie widzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.08.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Hej dziewczyny. Ale sie ozywilo! Mayland - nie moge robic remontu na odleglosc (w zeszlym roku probowalam i skutki byly oplakane) i chyba na efekty jeszcze musze troche poczekac, bo moja karta kredytowa i debety nie wytrzymaja wszystkiego na raz. Glowkuje tez nad wykonczeniem drugiej lazienki i mam 100 pomyslkow na minute. Tu licze na malza, ze mi sie pomoze zdecydowac. Editta - nie wiem, ile kosztuja przelewy do UE, chyba nie powinny byc jakies bardzo drogie, ale zapytaj w banku. AgaAloes - na poczatek do projektowania mozesz sciagnac Google SketchUp, jest dosc prosty w obsludze. Ja sama marze, zeby sie zmobilizowac i nauczyc Pro100 albo jakiegos innego, bardziej skomplikowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Mi się otwiera ale dobrze, to seria Grundtal z Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.08.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Mi się otwiera ale dobrze, to seria Grundtal z Ikea Mnie tez sie otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 02.08.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 AgaAloes na pocieszenie powiem, że każdy przechodzi takie lub podobne zmiany. ja też ciągle coś zmieniam, a i patrząc wstecz zmieniłabym jeszcze więcej (tych dawnych decyzji i prawie dzisiejszych) o swoich upodobaniach dowiedziałam się całkiem niedawno i przyznam się, że zajęło mi to trochę czasu. myślę, że bardzo trudno jest odnaleźć swój styl, klimat podczas pierwszego budowania czy wykańczania. zwłaszcza, że wiele rzeczy się zmienia; nowe trendy, technologie... idealna sytuacja gdy ktoś kończy inwestycję w ciągu roku, dwóch, a nie jak w naszym przypadku. pocieszam się, że jak na czasy kiedy wbiliśmy pierwszą łopatę nasz dom (bryła) był bardzo nowoczesny i poniekąd ta nowoczesność jeszcze w nim tkwi. gdybym budowała dzisiaj miałabym dom na słupach, położony na wzgórzu, z masą stali, drewna i betonu. ohhhh może kiedyś też nie znoszę jak powielają się moje rzeczy u innych (czy ciuchy, czy wyposażenie...) mama w prezencie zafundowała mi obraz do kuchni, ja miałam wybrać temat. kolorem miał nawiązywać do sofy, innych dodatków w tym kolorze raczej nie przewiduje na dole, więc chciałam aby był wyrazisty. wymyśliłam sobie główkę róży na całej powierzchni (cięzko mi powiedzieć czy to nie była jakaś autosugestia czy coś w tym stylu). dostałam jest super. wchodzę ostatnio do max-flizu prawie podobny, do ikei widzę podobny dobrze, że jest od mamy, bo nie wiem czy by zawisnął No prsze dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie zmieniam tak dynamicznie Dom na słupach??? Brzmi niesamowicie P.S. Mam dom na wzgorzu - o tak pieknie, ale jak wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.08.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Zagladalam na Twoje forum i nie rozumiem. Tu piszesz, ze nie znasz programow do projektowania, a kuchnia zaprojektowana jak zloto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 02.08.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Malgos ja chyba nie mam sily i czasu. Marze zeby juz skonczyc to budowanie. Na razie szop musi wystarczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 02.08.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Zagladalam na Twoje forum i nie rozumiem. Tu piszesz, ze nie znasz programow do projektowania, a kuchnia zaprojektowana jak zloto... Hmmm ale o ktory projekt chodzi ? Ten ostati fragment jest zrobiony na podstawie moich wypocin z szopa przez pana ze studia kuchennego. Ja tylko powycinalam mebelki ze zdjec, posklejalam i splaszczylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Zagladalam na Twoje forum i nie rozumiem. Tu piszesz, ze nie znasz programow do projektowania, a kuchnia zaprojektowana jak zloto... Hmmm ale o ktory projekt chodzi ? Ten ostati fragment jest zrobiony na podstawie moich wypocin z szopa przez pana ze studia kuchennego. Ja tylko powycinalam mebelki ze zdjec, posklejalam i splaszczylam Chyba ze tak... Bardzo mi sie podoba poczatek lazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 03.08.2008 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 AgaAloes na pocieszenie powiem, że każdy przechodzi takie lub podobne zmiany. ja też ciągle coś zmieniam, a i patrząc wstecz zmieniłabym jeszcze więcej (tych dawnych decyzji i prawie dzisiejszych) o swoich upodobaniach dowiedziałam się całkiem niedawno i przyznam się, że zajęło mi to trochę czasu. myślę, że bardzo trudno jest odnaleźć swój styl, klimat podczas pierwszego budowania czy wykańczania. zwłaszcza, że wiele rzeczy się zmienia; nowe trendy, technologie... idealna sytuacja gdy ktoś kończy inwestycję w ciągu roku, dwóch, a nie jak w naszym przypadku. pocieszam się, że jak na czasy kiedy wbiliśmy pierwszą łopatę nasz dom (bryła) był bardzo nowoczesny i poniekąd ta nowoczesność jeszcze w nim tkwi. gdybym budowała dzisiaj miałabym dom na słupach, położony na wzgórzu, z masą stali, drewna i betonu. ohhhh może kiedyś też nie znoszę jak powielają się moje rzeczy u innych (czy ciuchy, czy wyposażenie...) mama w prezencie zafundowała mi obraz do kuchni, ja miałam wybrać temat. kolorem miał nawiązywać do sofy, innych dodatków w tym kolorze raczej nie przewiduje na dole, więc chciałam aby był wyrazisty. wymyśliłam sobie główkę róży na całej powierzchni (cięzko mi powiedzieć czy to nie była jakaś autosugestia czy coś w tym stylu). dostałam jest super. wchodzę ostatnio do max-flizu prawie podobny, do ikei widzę podobny dobrze, że jest od mamy, bo nie wiem czy by zawisnął No prsze dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie zmieniam tak dynamicznie Dom na słupach??? Brzmi niesamowicie P.S. Mam dom na wzgorzu - o tak pieknie, ale jak wieje hmm przejęzyczenie, miałam na myśli zbocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.08.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Edittko patrz co znalazlam. http://www.dekortex.com.pl/firany-firanki/karnisze.html nie wiem czy planujesz firanki, ale te karnisze chyba w Twoim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.08.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Edittko patrz co znalazlam. http://www.dekortex.com.pl/firany-firanki/karnisze.html nie wiem czy planujesz firanki, ale te karnisze chyba w Twoim stylu Swietne! Ja tam firanek nie planuje, ale zaslony do mojego pokoju juz mam, wiec karnisz musze miec. Dzieki. Nie tylko Edycie sie przydadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts