Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej hej...

Donosze, ze okap doszedl :) Jest w czesciach i kazda z nich jest bardzo mocno zapakowana (kartonik plus folia babelkowa). Dostalismy tez fakture i gwarancje:

http://i297.photobucket.com/albums/mm232/Kajtulek06/okap.jpg

Calosc pokaze jak zamontujemy we wrzesniu. Na razie to kupa drutow i zelastwa :roll:

Editta - dom zachwycił mnie konsekwencją i pomysłowością. Gratuluję i śledzę dalszy rozwój wnętrz. Zaciekawiły mnie schody. Przeczytałam cały wątek i wiem, że stopnie mają grubość 8 cm i długość ok. 90 cm. Miały zostać zamontowane na klej i kołki. Czy mogłaby Pani zdradzić szczegóły tego montażu (jaki klej i jakie kołki) i czy sprawdza się to w praktyce (czy schody są stabilne)? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Edittko patrz co znalazlam.

http://www.dekortex.com.pl/firany-firanki/karnisze.html

nie wiem czy planujesz firanki, ale te karnisze chyba w Twoim stylu :wink:

ooo Zeljko przepraszam minęłam twój wpis :oops: przepraszam.

dzięki za link. ciekawe te karnisze. te z pierwszej kolekcji to strasznie duże, za to linkowe dla mnie bomba :D :D pewnie drogie :-?

a myślę zrobić tak:

SALON

1. albo panele przesuwane (które wykona mi wojtek, ja tylko dostarczę materiał) wycena zbiła mnie z nóg

2. albo zasłony lekkie ale ciemne na karniszu linkowym - skłaniam się ku takiemu efektowi raczej

KUCHNIA

1. rolety drewniane i kupię sobie zwykłe z ikei, połączę kilka po szerokości. chyba, że nie dopasuję szerokości :roll: a to byłby klops :cry: muszę mieć rolety

BIBLIOTEKA

1. nie wiem, chyba zasłona

SYPIALNIA

1. zasłona ciemna karnisz linkowy

i tyle. pokoje pozostałe 2 bez niczego pewnie długo zostaną

Wiesz co te z ikei nie sa fajne. Mielismy takie ale te mechanizmy jakos strasznie ciezko chodza, jeden nam sie w koncu zepsul.

Te zaluzje, co linka wyslalam, maja tesciowie ( dokladnie sprawdze czy to na pewno ta firma ale zdaje sie ze tak) chodzi tam wszytsko leciutko, mozna zamowic dowolnej szerokosci, sa piekne tylko ze fakt do najtanszych nie naleza.

No to chyba wyjdzie poobnie w tym sun cos tam

no właśnie. jeszcze i tak zrobię u innych wyceny ale teraz to mi się nie chce nawet myśleć o tym wszystkim.

tą z ikei mam obecnie w łazience. nie narzekam, działa. są stosunkowo tanie więc jak się któraś popsuje to nie będzie żal spalić i zamienić :-? wolałabym jednak jedną na całe okno :roll:

Halo ! :)

nie wierzę, brakowało mi ciebie :D :D :D :D halo!!!!

opowiadaj co tam, gdzie tam, kto z kim i kiedy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

co u ciebie!!!

Bylas Edytko w Leroy ?

tam jest sporo ciekawych tapet, moze cos pasowaloby do Twojej sypialni :roll

nie byłam :roll: ale byłam kiedyś w sklepie, który specjalizuje się tylko w tapetach i wypatrzyłam tam tylko parę wzorów (właśnie te z poprzednich stron).

powiem tyle, że pałam teraz taką.... ee apatią, że mam to głęboko gdzieś :oops: :oops:

ale czasem bywa lepiej 8)