Żelka 08.06.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Oj, jakos tak wyczuwalam, ze bedzie do tego szarosc - typu beton i jakas czerwien. Troche juz Cie poznalam i w innych watkach. Na pewno bedzie pieknie. Na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 08.06.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A jak się robi te betonowe pasy? Czy to są jakieś gotowce?Jak to się zabezpiecza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 10.06.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 kuchnia zapowiada sie ...hmmm bardzo interesujaco-szkoda,ze dopiero we wrzesniu bedzie (nie wiem czy sie doczekam hahahaha). na marginesie-wasz domek zapowiada sie super-sledze caly czas wasz watek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 11.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 editta - cieszę się że znowu jesteś i piszesz , dla mnie jesteś jedną z paru osób, konkretniej - PAŃ, które nadają temu FORUM piękną formę. I niestety ostatnio prawie tu nie zaglądają a za zdjęcie : http://skleposwietleniowy.pl/aranzacje/slv/oswietlenie_wnetrz/b155002_a1.jpg bardzo dziękuję, od paru minut nareszcie wiem jak będzie wyglądała moja kuchia , coś takiego chodziło mi po głowie, gładkie dębowe fronty i SZAROŚĆ, ale dopiero jak to zobaczyłam to wiem że TO TO. I proszę pisz i wklejaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 11.06.2007 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 A jak się robi te betonowe pasy? Czy to są jakieś gotowce? Jak to się zabezpiecza? osobiście nie spotkałam się z gotowymi wyrobami. idzie to chyba tak (sama nie wkładam do tego palucha): trzeba zrobić formę, wylać i zazbroić beton, dobrze go zawibrować (odpowietrzyć), można dodać pigment aby otrzymać interesujący nas kolor, środek zabezpieczający, wypolerować. środki do betonu np. z http://www.basf-cc.pl/DCCPoland/PL/oferta/ jak nam wyjdzie ogłoszę się na forum jako wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 11.06.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ocia79 dziękuję. jednego czego się boję, to tego że te moje wyobrażenia i plany w rzeczywistości okażą się wielką ku.ą halszka.ka no wiesz... dziękuję ale mi dosłodziłaś fajnie, że trafiłaś na coś, co dawno było już w twoich myślach. też czasami tak mam, że coś, gdzieś tam, ale nie bardzo wiem jak to ugryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 11.06.2007 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 skoro halszka.ka prosiła o zdjęcia (z realu nadal brak) pokażę wam deskowanie sufitu. właśnie robi się u stolarza (dębowe deseczki) i trochę się martwię jak wyjdzie w sumie to ma być główna ozdoba wnętrza. góra tylko korytarz i skos nad głównym wejściem, dół - wszędzie pomniędzy belkami, układane po długości. coś w tym stylu http://img405.imageshack.us/img405/1325/sufitbp1.gif halszka.ka u mnie też dąb i szarości ach i jak mogłam zapomnieć, że to właśnie dzięki osobom z forum wymurowałam dodatkową ścianę w kuchni buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 13.06.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 editta oj ciekawie sie zapowiada ciekawie-z niecierpliwoscia czekam na zdjecia z reala. a na lazienki jaka masz "wizje" (pomysl)??? deskowany sufit - hmmmmmmm - powinnien wyjsc miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 21.06.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 ocia79 łazienka bardzo prosta nic specjalnego. na oku mam gres refin artech, płytka 30x60, podobają mi się metalowe wstawki. Zeljka dobrze mnie już zna na pewną będą szarości. http://www.parki.is/media/myndabanki-parki/flisar/10-stofa-2.jpg http://www.parki.is/media/myndabanki-parki/flisar/21-stofa-6.jpg bardzo podobają mi się płytki w duże wzorki, kwiaty czy inne, takie błyszczące jakby posypane sreberkiem. niestety nie bardzo pasują do układu mojej łazienki i trochę boję się, że szybko staną się niemodne na dole natomiast (to nie łazienka ale tylko toaleta) chciałabym coś w żywych barwach. czerwone płytki za toaletą, ściana obok białe, do wysokości 1m z haczykiem. hmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 21.06.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 editta czyje są te płytki? Tzn. jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 21.06.2007 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 włoska firma refin, artech to wzór, do wyboru chyba 5 odcieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiex 24.06.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam, jestem u Was po raz pierwszy i od razu prosze o pomoc. Na pierwszym zdjeciu bardzo podoba mi sie komoda z szufladami. Czy ktos moze wie, gdzie takiej szukac? potrzebuje takiej o dlugosci 360cm. Z gory bardzo dziekuje i serdecznie pozdrawiam asiex ocia79 łazienka bardzo prosta nic specjalnego. na oku mam gres refin artech, płytka 30x60, podobają mi się metalowe wstawki. Zeljka dobrze mnie już zna na pewną będą szarości. http://www.parki.is/media/myndabanki-parki/flisar/10-stofa-2.jpg http://www.parki.is/media/myndabanki-parki/flisar/21-stofa-6.jpg bardzo podobają mi się płytki w duże wzorki, kwiaty czy inne, takie błyszczące jakby posypane sreberkiem. niestety nie bardzo pasują do układu mojej łazienki i trochę boję się, że szybko staną się niemodne na dole natomiast (to nie łazienka ale tylko toaleta) chciałabym coś w żywych barwach. czerwone płytki za toaletą, ściana obok białe, do wysokości 1m z haczykiem. hmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 24.06.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Kochani, pięknie i z rozmachem Koncepcja estetyczna wnętrza - super! Ja i moja rodzina będziemy musieli na jakiś czas zapomnieć o planach urządzania się w środku, bo ostatni etap budowy oraz naprawa błędów popełnionych przez murarzy i innych "fachowców" kosztowały nas zbyt wiele Póki co oglądamy fotki domów innych forumowiczów wskrzeszając nadzieję, że i my doczekamy takiej chwili (te rozłozyste kanapy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 24.06.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 asiex ta konkretna o którą pytasz raczej nie dostępna w polsce, zdjęcie to wizualizacja płytek. poszukaj czegoś na http://www.boconcept.pl http://www.redapple.pl i w firmach oferujących nowoczesne meble, a może dobry stolarz? może i wyszło by taniej. Oregano dziękuję za uznanie. mam nadzieję, że wszystko się zgra i stworzymy własny styl, jedyny domek, w którym będziemy czuć się świetnie u nas też nie wszystko jest idealne, popełniliśmy trochę błędów i przeszliśmy przez parę poprawek. teraz dopiero widzę co nie przemyśleliśmy dokońca, niestety na niektóre zmiany jest już za późno. jak to się mówi "pierwszy dom dla wroga..." staram się o tym nie myśleć, a cieszyć się, że już niedługo spakuję walizy i będę panią w swoim domu życzę wam szybkiego zregenerowania funduszy i przyjemnych chwil podczas urządzania własnego domu. to już ostatni etap, przed wami niewiele zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 27.06.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 skoro halszka.ka prosiła o zdjęcia (z realu nadal brak) pokażę wam deskowanie sufitu. właśnie robi się u stolarza (dębowe deseczki) i trochę się martwię jak wyjdzie w sumie to ma być główna ozdoba wnętrza. góra tylko korytarz i skos nad głównym wejściem, dół - wszędzie pomniędzy belkami, układane po długości. coś w tym stylu http://img405.imageshack.us/img405/1325/sufitbp1.gif halszka.ka u mnie też dąb i szarości ach i jak mogłam zapomnieć, że to właśnie dzięki osobom z forum wymurowałam dodatkową ścianę w kuchni buźka Jak ten sufit bedzie gotowy to błagam o zdjęcia!!! Ja po prostu mam "kota" na punkcie drewnianych sufitów )))) Jak myslicie: jaka wysokosc kondygnacji byłaby okej, żeby z takim sufitem nie było wrażenia klatki/trumny ? 3 m ? Wiecej ? wiem,ze im wiecej tym lepiej, ale KURKA BLADA trzeba to potem ogrzewac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.06.2007 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 variuss u nas jest 2,70 na poddaszu trochę niżej ale tam będzie mniej deskowanej powierzchni. żeby uniknąć wrażenia trumny wydaje mi się, że podłoga powinna kontrastować, czyli deski raczej odpadają. dziś zaczęło się tynkowanie. belka pod schody czeka na wylanie, a potem to już chyba ruszamy z deskowaniem (deseczki czekają już na budowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 28.06.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 variuss u nas jest 2,70 na poddaszu trochę niżej ale tam będzie mniej deskowanej powierzchni. żeby uniknąć wrażenia trumny wydaje mi się, że podłoga powinna kontrastować, czyli deski raczej odpadają. No własnie drewniany sufit i drewniana podłoga mogą wygladac przytłaczajaco Jeszcze jest rozwiązanie- deski sufitowe wybielone wtedy podłoga mogłaby byc z drewna http://www.europe.pergo.com/Images/Products/Roompictures/PNT%20038032%20Country%20oak%20400x400.jpg Editto, nie mogę sie doczekać twoich wnętrz! Jak znajdziesz jakieś ciekawe fotki wnętrz to zasilaj wątek "budujący potrzebuje pomysłów na urzadzenia wnętrz' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.06.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ja to sie tu juz od dawna wpisac nie mogę jak przeczytam co Editta planuje, a jak do tego dorzuci jeszcze jakies fotki to tak mnie zamuruje i sparalizuje, że w koncu wygaszacz ekranu sie włączy i dzieci tylko pytają: mamuś! co sie stało!dlaczego wpatrujesz sie w czarny ekran? dobrze się czujesz? może i dobrze ale już nie potrafię nic napisać poprostu czekam Editta! kobito czekam! a żeby mnie już dobić całkiem to variuss-ka dołoży swoje 3 grosze w postaci fotek i koncepcji, a propo fotki wyżej- ta podłoga właśnie ściągnęła mnie do parteru normalnie nie wytrzymam z tymi BABAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.06.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 fakt podłoga cudna (coraz bardziej podoba mi się jasne drewno, ciemnym się chyba już objadłam, wszędzie go pełno) no a u ciebie merbau czy piękny jesion chyba, że coś się zmieniło i nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.06.2007 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 variuss ładne te białe deseczki. dobry pomysł. a ty na jakim jesteś etapie? ps. wątek Zeljki trochę odżył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts