Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

najpierw bardzo, bardzo dziękuje wszystkim :) :) :)

w woli wytłumaczenia; zdjęcia są ładniejsze, lepiej troszkę wyszły i...

Parkiet piekny, rowniutki jak szklo. Lazienka super. Zainteresowalam sie tez koszyczkami :)

parkiet jest śliczny, bardzo go lubię, ale na pewno nie jest jak szkło idealny :wink: deski to pozostałość z sufitu (a miała być wykładzina :-? :D)

koszyczki, jak te poprzednie, bardzo mi się podobają, do tego nie są aż tak drogie. mam tylko nadzieję, że faktycznie będą jak na zdjęciu. z doświadczenia wiem, że te z okrągłymi prętami nie są praktyczne, bo butelki z np. szamponem się przewracają. dlatego wybrałam głębokie. mam nadzieję, że się sprawdzą. te wszystkie z wycięciami, nie przeszły by u mnie.

Śliczny parkiet i łazienka. Na prawdę zrobione ze smakiem:) I lampa do sypialni rewelacyjna:)

na lampę nie mogę się doczekać. dziwne, że od dawna chorowałam na tą pierwszą, ale ta wydaje się być idealna.

pięknie zgrane fugi...u mnie się nie zgadzają , nic a nic...z mojej winy zresztą i wkurza mnie to jak cholera...

W swietle dziennym łazienka prezentuje się jeszcze lepiej.

A parkiet...śliczny! co to za drewno? dąb?

Editta, jesteś dla mnie wzorem elegancji.

uparłam się na te fugi, ale zasługa wykonania należy się wojtkowi. zgrane są idealnie.

tak, parkiet to dąb.

ale wzór elegancji :oops: :oops: :oops: przesada. to prostota, którą kocham ale elegancja :o nie ukrywam, że bardzo bym chciała aby było uniwersalnie i ładnie. ważne są dla mnie dodatki, ich forma, zwracam na nie dużo uwagi. strasznie mnie kręcą. "zbyt wiele" psuje efekt, a czasem o tym zapominam. są obszary, które mogłyby być lepsze, ale gdybym to widziała wcześniej...

Witajcie, wasz dom jest rewelacyjny, odwiedzam go często w tej galerii, więc postanowiłam się wpisać, żeby pogratulować rzeczywiście dobrego gustu. Najbardziej podobają mi się wasze schody.

witaj, schody powinny być w następnej kolejności po malowaniu góry, czyli już niedługo mam nadzieję :D :D

WAŻNE, ŻE KOCHAM TO CO MAM I WSZYTKIM TEGO ŻYCZĘ. nie wszystko jest idealne i przemyślane do końca. małe wpadki się znajdą, można się wkurzyć czasem, ale wierzcie nie warto... nikt nie ma idealnie :wink:

Editta dom piekny! widac ze robiony z pomyslem i gustem.

Najbardziej zainteresowaly mnie schody oraz ekipa budowlana.Moglabys podac namiary na ludzi ktorzy wykonywali u Ciebie prace budowlane a szczegolnie wykonczeniowke? MOzesz tez wkleic jeszcze raz zdejecia swoich schodow? bo niektore zdjecia nie chca mi sie otwierac.

I jakies szcegoly odnosnie konstrukcji schodow?dzieki z gory i pzodraawiam

ola

Wlasnie jeszcze raz obejrzalam Wasz domek , kolorystyka jest dokaldnie taka jak chcialabym miec u siebie w domku.Proste ksztalty, kanciaste i duzo szarosci z biela i czernia.Jedynie chcialabym zamiast debu miec jesion albo jak sie uda najlepiej klon.Jestem teraz chora na jasne drewno w domu.

Mysle ze kuchnia bedzie wisniowa uwielbiam czerwien pod kazda postacia.

Wkrotce wstawie projekt swojego domku.

U Ciebie podejrzalam schody i oboje z mezem stwierdzilismy ze sa zajefajne u nas planowana jest konstrukcja ze stali ale przyznam ze mam mieszane uczucia :roll:

pozdrawiam

Swietne wnetrza-podziwiam za pomysly i konsekwencje.Poniewaz przymierzam sie do zakupu projektu: dom w mandragorze (lub dom w passiflorze ) z firmy http://www.archon.pl mam pytanie odnosnie dachu.

Moglabys podac namiary do ekipy ktora wykonywala Ci dach oraz gdzie kupowalas blache ?Ja przymierzam sie do dachowki creatona domino ale moze cena Twojej blachy jest porownywalna?Prosilabym tez o podanie jaki masz kat nachylenia dachu oraz przede wsztystkim daszku nad lukarna.W "moim" projekcie lukarny balkonowe sa przykryte na plasko i kazdy odradza mi takie rozwiazanie (podobno ciezko to zaizolowac)dlatego zastanawiam sie nad lekka pochyloscia a widze ze u Ciebie to ladnie pasuje :D Rowniez bede chciala nieco zmodyfikowac projekt aby salon mial przeszklone naroze (napatrzylam sie na przeszklone wykusze w Ie i mi sie zachcialo :D )Mysle ze jeszzce duzo rzeczy zgapie od Ciebie i nie bedziesz miala za zle? :wink:

Wiem , że jeszcze nie są skończone, ale zawsze betonowe schody wydawały mi się takie ciężkie, a u ciebie przez to że jest jedna betonowa belka zyskały lekkości, poza tym murek zamiast balustrady na górze zainspirował mnie, żeby przekonać męża do murku (tyle że pełnego) przy naszych schodach zewnętrznych, pierwotnie rozważaliśmy balustradę, ale czuję że by nam tam nie pasowała. Poza tym ta ściana obłożona betonem i podłoga na dole - czysty minimalizm. Rzeczywiście trzymasz się konsekwentnie w takiej konwencji. Ja mam też nowoczesny budynek, ale o trochę innym klimacie, największą trudność stanowi dla mnie urządzenie wszystkiego w spójnym jednolitym stylu.

Editta piękne wnętrza! Cieszę się bardzo,ze znalazłam Twoją galerię .

Łazienka jest przepiękna!Sama chcę zrobić szarą z drewnianymi dodatkami, tak jak u Ciebie, do połowy ściany w gresie a wyzej białe sciany, niestety wszyscy a nawet glazurnik mówią ,ze bedzie to nie ładnie wyglądało :( zapisałam sobie Twoje zdjęcia i pokażę jako dowód ,ze jest inaczej. Mam prośbę możesz napisac jak montuje się deski ( półki) na płytkach oraz czy gres nord ceram jest rektyfikowany czy nie? Dzięki !

Editta dom piekny! widac ze robiony z pomyslem i gustem.

wielkie dzięki :D

Najbardziej zainteresowaly mnie schody oraz ekipa budowlana.Moglabys podac namiary na ludzi ktorzy wykonywali u Ciebie prace budowlane a szczegolnie wykonczeniowke?

MOzesz tez wkleic jeszcze raz zdejecia swoich schodow? bo niektore zdjecia nie chca mi sie otwierac.

I jakies szcegoly odnosnie konstrukcji schodow?dzieki z gory i pzodraawiam

ola

to jest nr do wojtka 608 790 696 on ci wszystko powie a propos wykończeniówki i schodów (ja nie siedzę w tematach technicznych). zdjęć same starocie. rzeczywiście nadal stoi czysta belka, stopnie jeszcze niezamontowane

http://img147.imageshack.us/img147/2272/schody1ua3.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/3420/schody2hh5.jpg

http://img352.imageshack.us/img352/5530/schody3bp8.jpg

Wlasnie jeszcze raz obejrzalam Wasz domek , kolorystyka jest dokaldnie taka jak chcialabym miec u siebie w domku.Proste ksztalty, kanciaste i duzo szarosci z biela i czernia.Jedynie chcialabym zamiast debu miec jesion albo jak sie uda najlepiej klon.Jestem teraz chora na jasne drewno w domu.

Mysle ze kuchnia bedzie wisniowa uwielbiam czerwien pod kazda postacia.

Wkrotce wstawie projekt swojego domku.

zapowiada się ciekawie, z przyjemnością obejrzę projekt i realizacje

U Ciebie podejrzalam schody i oboje z mezem stwierdzilismy ze sa zajefajne u nas planowana jest konstrukcja ze stali ale przyznam ze mam mieszane uczucia :roll:

pozdrawiam

ze stali też są świetne, w dzisiejszych czasach z niczym nie ma łatwego wyboru :( :wink:

Swietne wnetrza-podziwiam za pomysly i konsekwencje.

dziękuje

Poniewaz przymierzam sie do zakupu projektu: dom w mandragorze (lub dom w passiflorze ) z firmy http://www.archon.pl mam pytanie odnosnie dachu.

Moglabys podac namiary do ekipy ktora wykonywala Ci dach oraz gdzie kupowalas blache ?

blachę kupowaliśmy bezpośrednio z zakładów silesia http://www.zmsilesia.com.pl/next/kontakt.htm a kładła ją firma p. kielusiaka

kielusiak józef. sprzedaż i montaż pokryć dachowych

018 267 06 93

34-700 rabka zdrój, zakopiańska 90a

Ja przymierzam sie do dachowki creatona domino ale moze cena Twojej blachy jest porownywalna?Prosilabym tez o podanie jaki masz kat nachylenia dachu oraz przede wsztystkim daszku nad lukarna.

W "moim" projekcie lukarny balkonowe sa przykryte na plasko i kazdy odradza mi takie rozwiazanie (podobno ciezko to zaizolowac)dlatego zastanawiam sie nad lekka pochyloscia a widze ze u Ciebie to ladnie pasuje :D Rowniez bede chciala nieco zmodyfikowac projekt aby salon mial przeszklone naroze (napatrzylam sie na przeszklone wykusze w Ie i mi sie zachcialo :D )

:-? :-? dachu pewnie coś około 40-41 st. a daszku nad lukarną :roll: może coś w granicach 15-stu

Mysle ze jeszzce duzo rzeczy zgapie od Ciebie i nie bedziesz miala za zle? :wink:

proszę cię bardzo :D :wink:

Wiem , że jeszcze nie są skończone, ale zawsze betonowe schody wydawały mi się takie ciężkie, a u ciebie przez to że jest jedna betonowa belka zyskały lekkości

gdyby belkę pomalować na biało, wrażenie lekkości na pewno by się pogłębiło :wink:

poza tym murek zamiast balustrady na górze zainspirował mnie, żeby przekonać męża do murku (tyle że pełnego) przy naszych schodach zewnętrznych, pierwotnie rozważaliśmy balustradę, ale czuję że by nam tam nie pasowała.

murek to świetna sprawa, dodaje jakby pewności, przytulności i ciepła. można zaryzykować i powiedzieć, że scala wnętrze.

Poza tym ta ściana obłożona betonem i podłoga na dole - czysty minimalizm. Rzeczywiście trzymasz się konsekwentnie w takiej konwencji. Ja mam też nowoczesny budynek, ale o trochę innym klimacie, największą trudność stanowi dla mnie urządzenie wszystkiego w spójnym jednolitym stylu.

dzięki. staram się myśleć o całości, choć nie jest to wcale łatwe. jest tyle pięknych rzeczy, które mi się podobają i nie koniecznie w tym samym stylu :p ale to dylematy i kompromisy każdego budującego :wink:

przy odrobinie wolnego czasu zaglądnę do twojego wątku :wink:

Edittko przepieknie sie robi u Ciebie!!! :p Kiedys podaj tez domek zewnatrz, bo nie kazdy wie, ze tez pieknie wyglada! :wink:

Buziaki od nas i usciski! :p

oooo dziękuje :D

na pierwszej stronie wątku albo w stopce pod www jest album ze zdjęciami :wink: można zerknąć jak ktoś ma ochotę.

jak noga stefka??? jak sie macie?? buziaki i uściski ode mnie :wink:

ta łazienka jest rewelacyjna, wygląda jak w katalogu :o

wiem, wiem..

powtarzam się :roll:

ale to pierwsze co mi na myśl przychodzi... :wink:

eee tam dla mnie możesz powtarzać się stale :D :oops: :oops:

bardzo dziękuje, komplement wyśmienity :D :oops:

Zagladam, oglądam i nic nie piszę. Tylko sobie cichutko papatrzę :roll: :oops:

cieszę się niezmiernie, że choć zaglądasz :D sama obecność wiele znaczy :D :D :wink:

Editta piękne wnętrza! Cieszę się bardzo,ze znalazłam Twoją galerię .

Łazienka jest przepiękna!

dziękuje :D

Sama chcę zrobić szarą z drewnianymi dodatkami, tak jak u Ciebie, do połowy ściany w gresie a wyzej białe sciany, niestety wszyscy a nawet glazurnik mówią ,ze bedzie to nie ładnie wyglądało :( zapisałam sobie Twoje zdjęcia i pokażę jako dowód ,ze jest inaczej.

:lol: :lol: warto słuchać rad i jakoś się do nich ustosunkować. nie zawsze muszą być dobre, ale czasem można uniknąć błędów. najważniejsze aby się tobie podobało, w końcu to twoje wnętrze

Mam prośbę możesz napisac jak montuje się deski ( półki) na płytkach oraz czy gres nord ceram jest rektyfikowany czy nie? Dzięki !

szczerze powiem: odradzam gres na ścianach. jest za twardy. szkoda czasu i kłopotu. jak glazurnik nie ma bardzo dobrego sprzętu, będzie miał kłopoty z wyszlifowaniem krawędzi, przycięciem płytek bez szczerbienia... sam montaż później czegokolwiek jest kłopotliwy i czasochłonny również. dobrze, że mam wojtka, ale gdyby nie on, mogłabym być nieraz w dużym kłopocie.

drewniane półki wnękowe są montowane do regipsów, ta listwa pod lustrem (parapet) do płyty osb, a półka drewniana pod umywalką na kołkach