editta 17.10.2008 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witaj, dotarłam do Ciebie dzięki Irmie i od wczoraj przeglądam Twój wątek. Dom prezentuje się pięknie. Mnie najbardziej interesuje podłoga. Marzy mi się taka ale nie wiem czy na marzeniach się nie skończy Z tego co przeczytałam to koszt spory. Chociaż dechy też tanie nie będą. Najchętniej położyłabym w całym domu ale chyba skończy się na kuchni, salonie i komunikacji i może na łazience. Zastanawiam się jak taka podłoga zachowuje się latem. Czy jest zimna? Jeśli możesz mi podpowiedzieć gdzie jeszcze więcej dowiem się interesujących rzeczy w tym temacie to będę wdzięczna. A może możesz polecić firmę z Warszawy lub okolic która robi takie podłogi? I jeszcze jedno. Co zrobić żeby podłoga była cieniowana. witaj BetaGreta qrcze ja to tak średnio się orientuje w tym temacie. sama nie umiałam znaleźć dobrego dla siebie rozwiązania. chciałam bardzo mieć surowy beton polerowany ale niestety się nie dało (pomimo małgoś że to parter i z noszeniem nie było by kłopotu ) no niestety nie starczyło miejsca na wylanie, a wylewka nasza była w tragicznym stanie. co do szerszych informacji... my mamy bezpośredni kontakt z przedstawicielem z basf (tylko od podsadzek żywicznych) zapytam wojtka o nr do niego, chyba nie powinien mieć nic przeciwko. wojtek wczoraj skończył kładzenie wylewki epoksydowej czy poliuretanowej (bożeszz nawet tyle nie umie zapamiętać ) w pomieszczeniu biurowym. no więc wniosek na dziś jest taki, że zużycie jest większe niż przewidują (inaczej powierzchnia nie jest zbyt równa, więc wierzchnia warstwa musi być trochę grubsza. pomimo odpowiedniego przygotowania dolnej warstwy) i drugi trochę smutny wniosek, że bardzo się brudzi podobno po przejściu w butach zostaje ślad posadzka była wylewana w szarym kolorze. wkleję wam zdjęcia jak będę po obchodzie Drugi mój zachwyt wzbudziła łazienka. Kafle cudne. Kolory moje marzenie. A brodzik już użytkowałaś? Ciekawi mnie czy przy takim spływie woda nie wydostaje się na zewnątrz. Miałam przyjemność korzystania z prysznica u znajomych gdzie mają syfon w podłodze na środku i niestety woda nie spływała dobrze i przy dłuższym użytkowaniu przelewała się gdzieś pod drzwiczkami. dziękuje tak prysznic zaliczyłam już i moje spostrzeżenie jest takie: odpływ liniowy świetnie sobie radzi, nie stoi się w wodzie po kostki. może delikatnie woda przelała się, a może to było tylko wychlapane w każdym bądź razie nie w taki sposób aby trzeba było biegać z mopem po każdej kąpieli. dodatkowo pod szybą nie dawaliśmy silikonu, bo nam się nie podoba, i też łazienki nie zalewa. Jak mnie nie wygonisz to będą nadal śledzić Twój watek. Pozdrawiam, BetaGreta będę bardzo ucieszona. wielka przyjemność mieć z kim pogadać. zapraszam serdecznie do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 17.10.2008 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Piękne zasłony, własnie takich szukam Editta, podziwiam dom z ukrycia , ale dzisiaj nie wytrzymałam dziękuje ale dlaczego z ukrycia zapraszam do środeczka Boję się że wsiąknę na dobre i tak zbyt wiele czasu spędazam na forum. A tak to popatrzę , powzdycham i lecę dalej taaa a olimp forum to z nieba spadł przyznaj się masz problem oczywiście żartowałam, zaglądaj częściej i do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 17.10.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 No tak ...ja tez myslalam o zwyklych zaslonach...ale brak mozliwosci zamontowania karnisza mnie dobija. Nawet kupilam takie sliczne zaslony z koleczkami do sypialni i musze sprzedac Przemyslalam sprawe pare dni temu i chce do salonu zaslony (bo tylko dam zamontuje karnisz)...plus delikante rolety rzymskie. W zasadzie koncepcja od poczatku byla taka sama, ale teraz dojzalam do niej Jak mi sie znudzi..to wywale. Na razie ma byc przede wszystkim praktyczne. Dom jest na wzgorzu i jak zapale swiatala to cala okolica oglada moje wnetrza. Dzieki za wasze opinie o roletach mówiłam już u ciebie, więc nie będę się powtarzać Editta Zabij mnie...bylam u stolarza i zapomnialam zapytac o ten blat. może przy następnej okazji będę wdzięczna Dom Abb jest cudowny! Bardzo podoba mi sie ta sielska surowosc i naturalne materialy. Kuchnia jest czadowa! no, niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 17.10.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 wiecie co ? bylam w tym samym punkcie kilka miesiecy temu i czasem smiac mi sie chce jak czytam wasze przemyslenia bo wydaje mi sie ze czytam sama siebie ehhh Irma ja nie wiem po co ja wczesniej tracilam tyle czasu na tych panelach pomóż i podziel się też i innymi przemyśleniami po co mamy języki ostrzyć i czas tracić bądź dobrą koleżanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.10.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Moje przemyślenia ws. załonięcia okien są następujące.Ja też chciałam uniknąć zasłon. Jednak są pewne ograniczenia o których trzeba pamietać:- panele muszą mieć miejsce obok okna wystarczajace na ich całkowite zsunięcie (u mnie były okna w rogu, w wykuszu i kaloryfer obok okna) więc odpadły- rolety zwykłe, zwijane w kasetach często uniemożliwiają całkowite otwarcie okna 90st. bo kaseta jest dość gruba- rolety rzymskie mocowane do muru ograniczają możliwości otwierania/zamykania okna; mocowane do ramy okiennej nie wyglądają juz tak ładnie- zaluzje drewniane-koszt i konieczność wysokiego sufitu na ich mocowanie. Lepiej mocować do ściany lub sufitu bo są dość ciężkie. Problemy z podnoszeniem, z czasem psują się sznurki.- żaluzje aluminiowe - niby relikt ale to wydaje sie byc najlepsze rozwiazanie. Nie zajmują miejsca na ramie, można w pełni otworzyć okno. Są lekkie, nie ma problemów z podnoszeniem- firany/zasłony - proste rozwiazanie, wiele mozliwości zmian. Wbrew pozorom mogą byc takze nowoczesne jak chociażby te cieżkie na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 17.10.2008 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 ładny wykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 17.10.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 mayland, tak a propos zasłon panelowych - ja mam podwójny karnisz, szerszy niż okno. Gdyby byl on szerszy prawie o połówkę okna to wydaje mi się że tez można panele zawiesić. Wystarczy dać po dwa panele na jednej rurce , podobnie jak drzwi szafy przesuwnej. Tylko trzeba usztywnić górę i dół, żeby przy karniszach się nie marszczyło. Może to taka imitacja paneli ale będzie. Mam nadzieje,że karnisz z panelem się nie będzie kłócił. Ale tak czy siak najbardziej mi się podobają takie fruwajki z lekkiego materiału i na linkowym karniszu. Takie coś ma jakieś specjalne wymagania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.10.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Mi też to sen z powiek spędzało ale sytuacja rozwiazała się sama. Była wyprzedaż w Jysku. Za niecałe 200zł kupiłam 10 firano/zasłon. Mam powiedziała, ze peiluchy w oknie powiesiłam ale na początek dobre i to Zasłoniłam 6 okien w tym 2 tarasowe Kosztowalo niewiele, proste, mało ozdobne, praktyczna tkanina Moze niezbyt nowoczesne ale ogólnie zrobiło się "domowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.10.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 onna pomysł dobry ale "trzeba mieć miejsce" obok okna a ja nie miałam takiej mozliwości. Wadą paneli jest także to, że zasłaniają całe okno Wiem, wiem, do tego mają przecież słuzyć. Ale prawdą jest, że przecież nie po to wstawiamy piekne, duże okna, żeby przez nie nic nie oglądać? Lepiej wygląda widok z okna poszatkowany poziomo przeslonami jak np. rolety niż poszatkowany pionowo panelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 17.10.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 co racja to racja Ja myślałam po prostu o "usztywnieniu" zwykłej firanki lub zasłonki, żeby to pasowało do nowoczesnego klimatu. Lubię zmiany Saeme panele zasłaniające okno jakoś minie pasują bo po ich odslonięciu okno zostaloby "łyse" A Twój pomysł z tanimi zasłonkami jest super - ja kupiłam najtańsze w IKEi, bo trudno kupić do mnie odpowiednią długość. Podpięłam na razie tak "salonowo, bez zasłon i każdemu sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 17.10.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 (...) Ale prawdą jest, że przecież nie po to wstawiamy piekne, duże okna, żeby przez nie nic nie oglądać? Lepiej wygląda widok z okna poszatkowany poziomo przeslonami jak np. rolety niż poszatkowany pionowo panelem oooo istota sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 17.10.2008 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 coś mi internet muli ja tam firanek nie lubię, blllee (przeprasza ) ale firanka firance nierówna. takie lekkie, frywolne nawet są ok. no i dużo zależy od sposobu upięcia. nie mam dobrego zdjęcia, tu na przykład wygląda to fajnie http://img49.imageshack.us/img49/3779/aluzje2nv2.jpg skoro w tym temacie jesteśmy, dajcie jakieś inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.10.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Sie zaloze, ze tu to nie jest klasyczna firanka tylko kawalek przeswitujacej bawelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.10.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 U mnie bedzie (chyba) podobnie jak na tym Twoim zdjeciu tz roletki na oknach i takie biale "nic" ale nie za bardzo przezroczyste... chyba na linkach - mam juz zakupione ale to tez wyjdzie w praniu Ogolnie to duzy pokoj jest stworzony do paneli i taka byla poczatkowa koncepcja... sciana okienna ma 3.60 czyli 6 paneli po 60-siat pare cm jezdzacych na trzy "droznym" karniszu. Okno ma 2.40 szerokosci czyli panele chowaja sie prawie idealnie... a i tak to okno nie bedzie otwierane tylko uchylanie, bo skrzydla ma na tyle duze ze wchodza na pol pokoju hihi Do mycia mozna przesunac panele na drugie skrzydlo, do tego idealne wizualnie ... pokoj jest niski 2.45 i takie poszatkowanie pionowe wyciagnelo by go troche w gore optycznie (dlatego tez rolety rzymskie u mnie odpadaja, czy krotkie firaneczki, wlasnie przez to poszatkowanie poziome) Okno na przeciwnej stronie, to ktore bedzie bardziej uzywane jest wezsze i panele chowaja sie calkiem na scianie, tu nie widze zadnego problemu. I teraz sama nie wiem.... panele sa zatwierdzone od dwoch lat, czyli na tyle dlugo zeby zaczelo podobac mi sie cos innego (popatrz zdjecie wyzej) i tu jest caly ambaras hihi ze nie wiem juz sama co zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.10.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 nie mój styl, ale podoba mi się to okno http://images33.fotosik.pl/387/57e5a393a57851e4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.10.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 - żaluzje aluminiowe - niby relikt ale to wydaje sie byc najlepsze rozwiazanie. Nie zajmują miejsca na ramie, można w pełni otworzyć okno. Są lekkie, nie ma problemów z podnoszeniem. Z kolei mnie denerwuje, ze nie da sie prosto ich odkrzuc... Zreszta tak jak drewnianych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 17.10.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 nie znoszę żaluzji metalowych. Brrrr...odkurzanie - koszmar, na dodatek jakoś się zawsze cholery powyginają, no i wg mnie paskudne są.To już wolę firanki, mimo, że też ich nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.10.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 ja osobiście też wolę firanki, tylko w bardziej nowoczesnym wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.10.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Te które kupiłam są dość gęste, nie prześwitują. Z bliska widać, że są w pasy bo z odległosci już ginie ten deseń. Mamie sie nie podobaja więc to dobry przejaw Znaczy się, nie są babcine Pięknie wyglądają zasłony leżące na podłodze ale.....! nei mogłabym z takimi mieszkać bo to skupisko wszelkiego rodzaju kotów, kurzu i śmieci No i mam manię - ciągle bym je prała bo NAPEWNO końce leżące na podłodze beda brudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.10.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 moje przez jakiś czas leżały sobie na podłodze... już też nie leżą najgorzej było przy myciu podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts