DarioAS 27.10.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Noo... Do mnie pan z Basfu nie dotarl, pozawracal glowe i odwolal spotkanie na godzine przed, wiec ochota na rozmowe z nim odeszla mi na zawsze. Za to gosc z Katowic przyjechal, ma przemyslec sprawe i ostatnia wersja jaka slyszalam to cienki jastrych betonowy (B30) wyszlifowany na blyszczaco. I oby zechcialo mu sie to zrobic, bo dostane szalu... a kiedy przybliżony termin?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Hmmm ja to wogóle podziwiam Was za taką wytrwałość w poszukiwaniu tego "czegoś". Ja tak nie potrafię. Wchodzę, oglądam, kupuję. Na samą myśl, że muszę jeszcze sie zastanawiać, jeszcze coś oglądać ogarnia mnie szał i mam dość. I tak wychodzi ze mnie moja niecierpliwość. ja też długo szukać tego czegoś nie dam rady.. zbyt niecierpliwa jestem, żeby na coś długo czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 27.10.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 o widzę, że wojtuś się wypowiedział, w końcu malgos2 jak pan z katowic się wycofa tffuu tffuu, wojtek ci podłogę zrobi będzie dobrze DarioAS no ja też nie szukam, i nie zastanawiam się nad wyborami. zazwyczaj podejmuję decyzję, idę się z nią przespać i albo tak albo nie czasami się zastanawiam dlaczego nie szukam i nie zgłębiam tematów. ale tak mam prawie ze wszytkim easy going Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 27.10.2008 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 no to mam pytanie. byłam pomierzyć okno w sypialni, bo chciałam sprawdzić jakiej długości potrzebuję karnisz żyłkowy stanęłam przed oknem i już widzę, że zasłona mi tam nie bardzo pasuje. coś nie tak z proporcjami mi się wydaje. chyba lepsza będzie roleta rzymska. podjechałam sobie do sklepu, znalazłam fajną neutralną tkaninę. i tak się zastanawiam co wybrać w sklepie z tkaninami mają system do rolet ale z plastikowym łańcuszkiem (mechanizmem), który mi się bardzo nie podoba. jak to powinno wyglądać??? wybrać zasłony czy rolety??? dla przypomnienia zdjęcie okna http://img528.imageshack.us/img528/7296/sypialnia2mj9.jpg troszkę nie fajne ujęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb4 27.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a może taką tzw austryjacką? wiesz taka pomarszczoną od góry, nie mam zdjęcia żeby pokazać tak czy siak roleta zasłoni światło a przy zasłonach będziesz mieć go znacznie więcej. A jaka tkanina? Editta co do żyłkowych karniszy...ja u siebie w mieszkaniu zamontowałam je do stropu bo bardzo mi się kiedyś to podobało (do teraz zresztą też) Najpierw powiesił się synek a la tarzan, (miał wtedy dwa lata) potem kot a trzeci raz jak dzieciaki bawiły się gonitwę nie wiadomo kto go wyrwał. Po trzecim wwierceniu kołków mój mąż zagroził że to ostatni raz i mam kupić normalne karnisze. Żyłkowe są super jak ktoś nie ma trójki pomysłowych dzieci:)) i koniecznie od sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 27.10.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ooo nie wiedziałam o takich coś jak te: http://www.oslonynet.pl/images/draperian.jpg chyba za bardzo pałacowe wiem, taki materiał akurat, ale jednak chyba... karnisze żyłkowe choćby na siłę gdzieś muszę mieć wiem, że się naciągają ale mnie to nie zniechęciło jak na razie niestety nie wiem co to za gatunek tkaniny jest gładka i naturalna, coś jak len ale milszy w dotyku. mało przepuszcza światła. a kolor mógłby być trochę bardziej pod popiel, a jest jak lekki beż qrcze może nie ta jednak muszę odwiedzić więcej sklepów niż only one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.10.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 To tylko zalezy jaka bedziesz miala sypialnie Nie myslalas o czyms calkiem prostym np takim na samo okno ? http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/38a2fcfad4.jpg http://www.homesolute.com/typo3temp/pics/e363333768.jpg linki mozesz puscic po suficie za skosami... dobrac do tego odpowiedni material i powiesic ala zaslony na skosach ... druga linke puscisz nizej na wysokosci - koniec skosu-poczatek sciany i za ta linke zalozysz zaslone. To znaczy ta dolna linka bedzie ja przytrzymywac przy scianie. Nie wiem czy wytlumaczylam na tyle zeby to zrozumiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 27.10.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Mohag no właśnie myślałam o prostych, rzymskich. bo prawdę powiedziawszy, chcę je zrobić w miarę tanio u krawcowej. jak mi firma wyceniła rolety i panele to mnie lekko zamurowało. chyba, że wybrać materiał taki przewiewny. ale do sypialni mam miejsce na montaż żyłkowych ale nie bardzo pasują mi wizualnie do okna, chyba trochę za krótkie w stosunku do szerokości. takie krasnalowate mi się wydają co myślisz?? czy tylko mi się tak wydaje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 27.10.2008 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 noooo i chciałam powiedzieć, że zabrałam się za zakupy w niemczech, a tu euro co już prawie wybrałam dostawcę i co mam zrobić. ile czekać?? jak myślicie?? co za wyczucie czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.10.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 jak powiesisz firanke na lince w oknie, taka krotsza do parapetu, to pojdzie w szerokosc jeszcze bardziej... tylko dluga firanka do podlogi wyciagnie w gore to szerokie okno. U mnie jest podobnie tz bardzo szerokie okno i na zylkach daje od gory do podlogi... no tylko ja nie mam skosow. Dlatego u Ciebie bardziej mi pasuja optycznie (oczywiscie moja optyka) rzymskie rolety i z tego samego materialu jednak zrobila bym te boki na tej zasadzie jak pisalam na gorze.... bo to wyciagnie pokoj w gore. ps a jeszcze cos.. jak zdecydujesz sie tylko na rolete rzymska, to zrob ja z dwoch kawalkow tz dwie rolety kolo siebie. Jedna opusc ciut nizej niz polowa okna a druga na 3/4 i to wlasnie daje wyciagniecie w gore pomieszczenia. Okno robi sie bardziej strzeliste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 27.10.2008 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ooo o taką wiedzę mi chodziło. wielkie dzięki. muszę jeszcze pomyśleć. nie myślałam o firankach, tym bardziej do parapetu. zawsze planowałam zasłony do ziemi, a raczej po ziemi. ale tak mi się zdawało, że jak je powieszę to przez to, że ścina kolankowa jest nisko, a okno duże, to będzie dziwne wrażenie. stąd te rolety myślałam o dwóch, ale mówisz, żeby jeszcze je podzielić no i te boki też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.10.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 mi tez raczej chodzi o zaslony... tylko ze zaslony dla mnie to sa grubsze i w kolorze, a wszystko co jest cieniutkie i zwiewne, nawet sluzace jako zaslona jest dla mnie firanka wlasnie dlatego ze masz skosy to nie dawala bym do samej ziemi zaslony na okno, bo bedzie przy prostym bardziej widac przejscie gdzie jest scianka kolanowa. Tez myslalam o dwoch roletach Co do tych bokow to nie koniecznie przy roletach musza byc... to tylko zalezy od tego jaka chcesz sypialnie. Jak zacznie Ci sie robic troche golo i malo przytulnie, to boki nie problem pozniej dolozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.10.2008 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 malgos2 jak pan z katowic się wycofa tffuu tffuu, wojtek ci podłogę zrobi będzie dobrze To super. Z przyjemnoscia zakoncze temat... No i bedziemy mialy okazje pojsc w koncu na piwo. a kiedy przybliżony termin?? Ania, facet na razie nie zdecydowal czy chce to robic, wiec o terminie jeszcze nawet nie rozmawialismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.10.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Te rolety plisowane sa bardzo fajne. Montuje się je w samej szybie co nie jest bez znaczenia w Twoim przypadku. Futryna okna dochodzi do amego brzegu ściany. Musi być na oknie coś płaskiego (wykluczone rolety w kasecie) bo inaczej okna nie otworzysz na pełna szerokość. Coś, co będzi emocowane na ramie i co będzie płaskie - to byloby najlepsze. Mam takie same oka w lukarnach. Romy od ściany do ściany. Ogranicza to nieco rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 28.10.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Osobiscie nie podobaja mi sie te plisowane rolety, ale skoro takie praktyczne? Editta na zaslony nie bardzo masz miejsce. Pomyslalabym o roletach. Chyba faktycznie rzymska tutaj najbardziej bedzie pasowala. Co do zakupow...kurcze fatalny czas...teraz euro i dolar tak podskoczyly, ze szkoda gadac. Zastanawiam sie czy teraz zakupy nadal sie oplacaja. Ja swoje zaslony wieszam w tym tygodniu. Nie moge sie doczekac kidy bedzie czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.10.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Dolar spadnie przed swietami. Zawsze tak jest. Moze trzeba sie chwile wstrzymac po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.10.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 helllloooo wpadłam tylko na 5 min. więc jednak rolety ok, dzięki. głupia byłam, euro już dawno mogłam sobie kupić ale kurcze szkoda gotówki tyle mrozić było. a teraz to nie wiem, no nic chyba tylko czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.10.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Moze mam nieco dziwne spojrzenie na wystrój okien w pomieszczeniu bo najbardziej podobają mi sie one zasłonięte drewnianymi żaluzjami lub okiennicami wewnętrznymi albo cieżkimi, masywnymi zasłonami na metalowych kołach z gładkiej tkaniny określanej jako "surówka". Ale budowa to ciagłe kompromisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 31.10.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Jeeejj a co tu taka cisza??? Obiecalam to pisze....mam swoj blat granitowy w kuchni...nie pytajcie ile przeplacilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.10.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 No to nie pytamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts