Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeeejj a co tu taka cisza???

yyyyyyyy :( :( :( :( mieliśmy wczoraj wichurę, strasznie wiało.... ściągnęło nam trochę blachy z dachu :( :( :( w sumie ok 8 pasów do wymiany.

jakiś wielki pech, nie raz były większe wiatry i nic się nie działo. domy obok są ok.

w domu, w którym obecnie mieszkamy, jakieś 300-400 m poniżej, drzewo spadło na dom i urwało linię energ., daszek nad balkonem też się obruszał. na szczęście nic gorszego się nie stało.

nie pytajcie co wczoraj przeżyłam :o :o :o ale trudno, trzeba walczyć dalej. mamy się dobrze i zdrowo i to najważniejsze.

blacha zamówiona, ma być w środę do odbioru, maszyna i wykonawca na czwartek.

Edytko współczuję. :( Ubezpieczenie zwróci koszty naprawy bo to przecież żywioł. :roll: Kurcze, to daje do myślenia skoro jak piszesz nie wiało aż tak bardzo, że czasem wieje bardziej... Przeanalizujecie spokojnie czemu to się stało. Czy to to faktycznie siła natury czy moze wada wykonania lub materiału. Oby w przyszłości się to nie powtórzyło!!!

znów mnie trochę nie było :-? więc będzie w skrócie: dach był położony świetnie i żadnej winy ze strony wykonawcy nie moglibyśmy się dogrzebać. zeszło się klika okoliczności i efekt fatalny :( ale już nie chcę o tym mówić :cry: :cry:

Editta a czy ty nie masz czarnych frontow na wysoki polysk?

Podejzalam i sie nie myle...masz. Nie wiem czy do tego czarny granit to nie bedzie za duzo dobrego :roll:

Lepszy chyba bylby albo bialy korian albo szary granit, ale moge sie mylic.

na korian mnie nie stać, też myślałam o bieli albo bardzo jasnym szarym. ale szary granit mogę dostać tylko strzegomski w dobrej cenie, a to już typowy cmentarz.

gdybym dała jasne blaty, musiałabym zrezygnować z drewnianej obudowy wokół wysokich półek, a tak się już nastawiłam. widziałam ostatnio zdjęcie czarnej wyspy z czarnym blatem, fajnie wyglądała. granit chciałabym jak najczystszy czarny.

zdecyduję jak będę już przed wyborem.

Ja mam pytanko co do lamp "koronkowych", ktore kupilas w e-bay. Czy w rzeczywistosci wyglada to tak samo pieknie jak na stronie sprzedawcy? Chyba mam ochote na taka brazowa :roll: Moze jakies zjecia sa?

hej

jak dla mnie wygląda świetnie. na razie jest jeszcze niezłożona, w płaskiej formie.

to dość surowa oprawa, jest wykonana z metalu. no i ciekawa jestem jak "łatwo" się ją formuje :roll: :-? jest dość giętka, ale czy łatwo będzie jej nadać ładny kształt :roll: