Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :) Od dzisiaj nadaje ze swojego domku ;) Po dwoch tygodniach opoznienia w koncu mam Internet :roll:

Witaj!

Mam pytanie jak sie montuje ta lampe sufitowa laziekowa? obrobic jakis otwor czy to sie potem wycina? Ja bede miec na g-k welne i boje sie zeby sie nie stopila od goraca jesli wytne g-k i wsadze tam oprawe.

Na pewno bedziesz potrzebowala izolacji. My mamy bodajze jakas gieta blache czy cos takiego. No w kazdym razie tworzy to izolazje od izolacji ;))) Takie jakby pudelko. A otwor oczywiscie wycina sie w plycie k-g

Witaj!

Mam pytanie jak sie montuje ta lampe sufitowa laziekowa? obrobic jakis otwor czy to sie potem wycina? Ja bede miec na g-k welne i boje sie zeby sie nie stopila od goraca jesli wytne g-k i wsadze tam oprawe.

hej

lampa to takie pudełko, wycinasz dziurę w suficie i po prostu ją tam wciskasz, nie trzeba więcej nic kombinować

Editta poczytalam, obejzalam. Coraz piekniej u Ciebie ehhhhh. Schody cud miod orzeszki...drze o to jak beda wygladaly z balustrada :roll:

hej dzięki, a te dreszcze to takie pozytywne czy negatywne :-? :D

barierka najpierw musi się urodzić. myślałam żeby dać na przykład linki metalowe w pionie (od stopnia do sufitu) ale to raczej żadne zabezpieczenie dla dzieci :roll: :roll:

myślałam też np. o barierce z drewnianym pochwytem, a zamiast poprzeczek na przykład równolegle biegnącej desce nie zbyt grubej i takiej ok. 20-25 cm szerokiej... nie mam jeszcze konkretnego pomysłu, a barierka pojawi się na samym szarym końcu :-? :D

Edyta mozesz napisac skad bralas blache na dach i ile cie ona wyniosla oczywiscie razem z gieciem na rabek? czy mialas do niej specjalna ekipe?

dzieki

blachę kupowaliśmy bezpośrednio z zakładów silesia z katowic. teraz chyba sprzedają tylko poprzez dystrybutorów. maszyna do zaginania jest wliczona w cenę blachy. nie powiem ci jak z ceną za całość, dach robiliśmy dawno temu, ciężko było by nawet porównać. proponuję się teraz zorientować i posprawdzać, bo ceny chyba poszły trochę w dół

Editta poczytalam, obejzalam. Coraz piekniej u Ciebie ehhhhh. Schody cud miod orzeszki...drze o to jak beda wygladaly z balustrada :roll:

hej dzięki, a te dreszcze to takie pozytywne czy negatywne :-? :D

barierka najpierw musi się urodzić. myślałam żeby dać na przykład linki metalowe w pionie (od stopnia do sufitu) ale to raczej żadne zabezpieczenie dla dzieci :roll: :roll:

myślałam też np. o barierce z drewnianym pochwytem, a zamiast poprzeczek na przykład równolegle biegnącej desce nie zbyt grubej i takiej ok. 20-25 cm szerokiej... nie mam jeszcze konkretnego pomysłu, a barierka pojawi się na samym szarym końcu :-? :D

Wiesz co tak mi sie podobaja te surowe "lyse" schody, ze nie wyobrazam sobie barierki przy nich. Pewnie dlatego tak bardzo podobalo mi sie to zdjecie z tafla szkla zamiast barierek ;) (wiesz ktore). Jednak twoje propozycje brzmia bardzo orginalnie i jestem ciekawa efektu koncowego :)

AgaAloes a co się stało z twoim forum :( :( :roll: taka szkoda :(

Jestem

Moje forum juz dziala :) Zapraszam, bo wkleilam nowe zdjecia. Jest juz gotowa kuchnia (z okapem) sa drzwi i szarosci ;)

AgaAloes zapomniałam zapytać, mieszkasz ??????? :D jak, opowiadaj :D :D :D

Mieszka sie bajecznie! Do tej pory mieszkalam w jeszcze wiekszym domku w dodatku sama (rodzice wyjechali), wiec bylam pewna, ze cieszko bedzie mi sie przyzwyczaic do nowych katow. Bardzo bylam w bledzie. Za nic nie zamienilabym terazniejszosci na przeszlosc ;) Teraz naprawde rzadzimy, mamy inne checi do sprzatania, wykanczania. Wszystko nas cieszy :)