Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

editta & kuba - zapraszamy do środka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Editta

Z tego co udało mi sie podpatzreć w wątku masz piękny dom. Naprawdę sliczny!

zrealizwaliscie wiele pomysłów jakie i nam sie kłębiły i kłębią po głowie, mamy podobnę upodobania kolorystyczne ( przede wszystkim szary) i stylistyczne. jestem zachwycona. Ale nie mogę sobie poradzić z Waszą galerią zdjęć. Czy nie można już do niej wchodzić for free?

Pozdrawiam Marta

witam was kochani i bardzzzzooo dziękujjjeee za życzenia.

mocno was przepraszam, że nie zdążyłam życzyć wam wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku :cry: :cry: mam jednak nadzieję, że już jest lepszy od poprzedniego :D :D

my mamy się świetnie, zdrowie nam dopisuje. od dwóch dni coś tam dłubiemy na budowie :D :D więc początek jest też niezły :lol: :lol: :lol:

naprawiłam album tarammm zapraszam http://picasaweb.google.com/edittaandkuba chyba działa :-?

i niestety muszę uciekać, ale wrócę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :D :wink:

dobrze, że się odezwałaś, bo już zaczęłam się martwić

jest dobrze :D niestety brak mi czasu na forum ostatnio. nie wiem co tam u was słychać :cry: ale często o was myślę :D jak sobie radzicie i jakie robicie postępy :wink: hmmm???

forum to prawie jak alkoholizm: nie możesz przestać, jak się oderwiesz to na dłużej ale i tak wrócisz :lol: :lol: :lol: tego nałogu się nie zapomina i nie uleczy :lol: :lol: :lol:

dobrze wiedzieć, że tu jesteście :p :p :p

Witajcie!

własciwie to witajcie wszyscy forumowicze, bo dopiero dzisiaj się zalogowałam i za bardzo nie wiem jakie tu "zwyczaje" panuja :D

zagladałam tu czasami jak czegos szukałam ale przyznam rzadko. teraz jestem na na etapie szukania elementów i materiałów wykonczeniowych do naszego domu i przyznam szczerze wczesniej to był pikus mozna było cos zaplanowac teraz co chwile zmieniaja sie koncepcje, wizje jak juz mi sie cos ulozy w jakas całosc , to zaraz zobacze cos innego co koniecznie chcialabym zaimplenetowac u siebie i tak w kolko od poczatku. Mezus juz wytrzymac nie moze, ale wierze, ze nie jestem odosobniona. a teraz pisze do was, bo wierze, ze nie ma lepszych doradcow i specjalistow niz ci ktorzy sami przez te "męki" budowlane przechodzili lub przechodza.

Bardzo, podoba mi sie domek i wnetrze Editty&Kuby, wiele ciekawych pomysłów. Innych domkow nie widzialam, ale szybko to nadrobie.

Mam do Editty pytanie, jesli mozna wiedziec. Widzialam, ze mieszkacie niedaleko Krakowa, wiec pewnie wiele rzeczy macie robionych w Krakowie. Podoba mi sie twoja kuchnia, w mojej ostatniej koncepcji chce zastosowac dwa kontrasyujace, raczej zdecydowanie kolory (jeden na połysk-wlasnie pracuje nad mezem w tej kwestii :-). Czy mozesz zdradzic, gdzie robiłas kuchnie?

witaj grapa, miło gościć cię u mnie i bardzo dziękuje za komplement :D

Mam do Editty pytanie, jesli mozna wiedziec. Widzialam, ze mieszkacie niedaleko Krakowa, wiec pewnie wiele rzeczy macie robionych w Krakowie. Podoba mi sie twoja kuchnia, w mojej ostatniej koncepcji chce zastosowac dwa kontrasyujace, raczej zdecydowanie kolory (jeden na połysk-wlasnie pracuje nad mezem w tej kwestii :-). Czy mozesz zdradzic, gdzie robiłas kuchnie?

w karkowie zamawiałam tylko kuchnie, reszta była robiona u miejscowych rzemieślników , ceny bardziej konkurencyjne. kuchnie zamawiałam w firmie aalto i polecam http://www.aalto.pl

zdradzę wam sekrecik mały; w zeszłym tygodniu prace na budowie ruszyły jak z..... nie mogę znaleźć dobrego porównania ale bardzo ekspresowo :lol: :lol:

nawet był plan przeprowadzki w tym tygodniu :o :o ale się mówiąc delikatnie zmył :( :( :evil: a już myślałam, że zrobię wam big surprise :D :D :lol: :lol:

mamy:

- zamontowane schody,

- betonową ścianę w salonie,

- wymalowany dół i górę,

- zamontowaną większość oświetlenia,

- czekający w pudełkach sprzęt agd (sprowadzony z nemiec, po świetnym kursie 4,03 :x ale za to idealnie pasujący do mojej kuchnia, a ekspres bajeczny i robi fantastyczna kawę. jak się w końcu przeprowadzimy to zapraszam na degustacje)

- podłogę :o :o i tu się zaczął zgrzyt, bo wojtek nie jest zadowolony z efektu i chce inną :roll: a mi już wszytko jedno. jedyne co przychodzi mi na myśl, to fakt, że ta nasza pierwsza posadzka (po szlifowaniu) nie była wcale taka zła. bo efekt po nałożeniu żywicy był na prawdę b. fajny. teraz mamy kolor jednolicie szary, ciemny i do efektu betonu już się nie zbliżymy

- toaleta dolna nie skończona ale mieliśmy ją kończyć już po

- i blaty nie zamówione, no bo nadal nie wiemy co z tą podłogą

pracę przerwane, bo wojtek znów na robotach, a zegarek tyka tyka

no i hej wszystkim :wink: