Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa zakończona, HURRRAAAAA !

Budujemy następny - lepszy domek ?  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Budujemy następny - lepszy domek ?

Recommended Posts

Możliwe że zdecydowałabym się na nowy domek, ale do tego chciałabym mieć duzo więcej czasu na rozplanowanie i dopieszczenie wszystkiego. Obecnie niestety brak mi tego czasu i dlatego uważam że zapomniałam o szeregu rzeczach które mogłyby uczynić ten obecny domek bardziej funkcjonalnym.

Ano właśnie...

Widzisz, my się wprowadziliśmy do domu, który zresztą do dziś nie ma pokończonych pomieszczeń...górna łazienka do dziś kompletnie nie ruszona...

Ale ma to swoją zaletę....zaczynamy kojarzyć, jak nasza kuchnia powinna wyglądać, więcej czasu na zastanowienie się nad detalami...oczywiście, sprawa dotyczy wyłącznie ostatecznej wykończeniówki...a nie gdzie i jakie mają być punkty elektryczne i inne...

Wprowadzenie sie do niezupełnie wykończonego domu raczej w naszym przypadku nie wchodzi w grę, bo dzieci zbyt małe żeby tam coś robić i mieszkać. Łazienki i kuchnię mam raczej rozplanowane i, o dziwo, w moim przypadku chodzi o nie do końca przemyślane oświetlenie tego wszystkiego. Elektryk wpadł zrobił instalację a ja bym teraz tu i ówdzie dodała jakieś punkty świetlne - i tu kicha bo nie ma doprowadzenia kabla. Ale jakoś sobie poradzę, mam nadzieję, z tym problemem. :roll:

Zdecydowanie "nie". Mieliśmy stosunkowo wysoki budzet na budowe, i powiem szczerze, że fakt iż nie musieliśmy kombinować co i gdzie kupić taniej, tylko kupowaliśmy na ogół to co nam się podobało, nie spowodował że budowa była jakąś wielka przyjemnością. Dla mnie to półtora roku wyjęte z życiorysu, ranek na budowie, wieczór na budowie, w ciągu dnia jak się dało - to ...na budowe choć na 5 minut..... bieganie po sklepach, hurtowniach i salonach i te ciągłe podejmowanie decyzji... jaki kran, jaki grzejnik, jakie płytki.... makabra

Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu, drobne niedociągnięcia były bez większego znaczenia i wpływu na "efekt końcowy" .. Jesteśmy zadowoleni też z miejsca gdzie kupiliśmy działkę...

I to tyle...

Teraz to juz relaks i tylko....bieganie za jakimis "duperelkami - bibelocikami".... :roll: