pik33 13.02.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Mam w wycenie okna ms - podobno jedne z lepszych i w sumie jeszcze nie takie drogie.Ale póki się na nie zdecyduję... no cóż - Pomorze, a Białystok, kawał drogi, są lokalni producenci.Pytanie podstawowe: od czego trzymać się z daleka - w temacie okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 14.02.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 jak jesteś z Białegostoku to podstawowa zasada - kupuj u lokalnego producenta a nie na końcu świata. Taniej, łatwiej wezwać na reklamację, milsza obsługa. Masz tam kilku dobrych producentów nawet w samym Białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 jestem też z Białego. Kto jest tym dobrym producentem. Mam kilkanaście ofert i muszę coś w końcu wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 16.02.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 to prawda, braliśmy pod uwagę m&s, gdyż wyglądają OK.Ale wybraliśmy producenta w miarę blisko.1. producent ( dobry ) dba o własne imię i markę,2. dealerzy się zmieniają i szukaj wiatru w polu ...Gwarancja to nie tylko okna, ale również ich montaż . Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 17.02.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Podaj te oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 17.02.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Pchelek,jeśli mnie pytasz to podaję ;Gebauer i Gartfen, również M&S, poszukaj na Forum, sporo było o Gebauerze i trochę o M&S, o Gartfen'ie, chyba nic, ale okan mają super.My mieszkamy gdzieś deleko na południu, daleko od Białej.Ale Gebauer ma podobno swoich dealerów w całej Polsce.Szukaliśmy okien naprawdę, naprawdę NAJ. Taka mała fanaberia, konik, jak u każdego przy budowie tylko, u kążdego coś innego ... Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 PchełekDrobna awaria internetu, ale już jestem.Spodziewałem się bardziej odpowiedzi typu ta i ta firma jest w porządku. Czym kierować się przy wyborze – samą firmą produkującą okna czy raczej systemem w jakim produkuje. Z „odpadów” to i najlepsza firma nic dobrego nie zrobi. Ale jak to poznać. Przejąłem się tymi oknami bo ostatnio oglądałem wypowiedź w lokalnej TV z rzecznikiem praw konsumenta (czy jakoś tak), który stwierdził że najwięcej spraw jakimi się zajmuje to sprawy dotyczące okien. Coś grubo ponad 1000. Szkoda że nie podał jakich firm one dotyczą. Miałbym problem z głowy.gość z Białegostoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.02.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 wczoraj załozyli mi okna z M&S..sa bez zastrzezen..nic dodoac nic ując.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 19.02.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 D do gość z Białego - podaj typy co Cię interesują - to coś wybierzemy. Masz tam m.in. firmę co robi okna REHAU - to dobry system. W Czarnej Białostockiej też jest dobra firma. Masz też Sokółkę.Ja też takich spraw mam multum. [ Ta wiadomość była edytowana przez: pchelek dnia 2003-02-19 08:41 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 do PchełekPo pierwsze to jestem zwolennikiem PCV; Sokółka odpada. Jeżeli chodzi o PCV to wpadł mi w oko profil Komerlinga eurofutur. Profil cynkowo-wapniowy, gr.7cm. niby 5-cio komorowy (liczą komorę utworzoną przez zagięcie wzmocnienia), wszystkie krawędzie zaokrąglone. Sami reklamują się jako Nr 1 w Europie w produkcji profili PCV. Nie wiem ile w tym racji ale do tej pory nic złego o syst. Kommerling nie słyszałem. W białymstoku można kupić u trzech producentów: DMD Profesional, Standard i ES Technika Okienna z Ostrołęki, jeżeli nie warto zawracać sobie nimi głowy to co w zamian. gość z Białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 20.02.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 to prawda system jest jeden z najlepszych. EUROFUTUR to taki mercedes. Znam tę firmę z Ostrołęki [ale tylko znam] i mam o niej dobre informacje. Zamów u trzech z nich kosztorys na identyczne okna - wybierzesz najlepszą ofertę. Czy okna mają być kolorowe??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Zatanawiam się na oknami PCV z firmy Tras Tychy. Czy macie informacje lub jakieś doświadczenia z tym producentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 20.02.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 20.02.2003 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Teska,Proszę o bliższe informacje na temat współpracy z M&S. Skąd jesteś? Tzn. gdzie kupowałaś i jak dawno - jaki dali Ci rabat?Jakie okna wzięłaś? Trzykomorowe? Tytan? Jak się sprawują klamki z przyciskiem (jeśli takie właśnie masz)?Poważnie się zastanawiam nad M&S'em.Pozdrawiam,Bela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 20.02.2003 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Apropos "tytanu".. niech mi ktoś powie, co te okna tytanowe mają wspólnego z metalem, który nazywa się tytan? Okucia? czy to tylko taka ładna nazwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 BELA Okna zamontowali mi we wtorek..jezeli chodzi o wykonanie naprawde bez zastrzezen, montaz tez 15 okien montowali od 7 rano do 21..bardzo dokładnie.Mam te tytanowe ( okucia sa pokryte cienką warstwa )prowadzenie okuc pod nazwa rolls- z szyba P-2 , okuciami typu b tzn 4 stalowe rygle itp..klamki mam z łożyskiem poniewaz złodziej nie rozwierci tego typu klamki , jedna mam z kluczykiem chodza ok.Kolor dwustronny golden oak ( złoty dąb) zamieniłam kolor klamek na stere złoto ,stare złoto to równiez osłonki na zawiasy.Dostałam 37 % rabatu od fabryki i 6% od dilusia.Poczatlkowa wycene okien miałam na 16 tys, a zapłaciłam 10 tys plus mozntaz.K|Jestem ze szczecina okna zamawialam u dilusia na Gdanskiej .Moge smiało stwierdzic ,ze popadłam w zachwyt:smile:Znajomi maja klamki z przyciskiem- bez zastrzezen:smile:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 BELA i jeszcze " wstrzeliłam " sie w promocje dla okien kolorowych dwustronnie:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 21.02.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Wielkie dzięki TESKA za odpowiedź. Ja niestety buduję pod Warszawą i u nas nie dają dodatkowego rabatu, oprócz tych 37% z fabryki. Mówią, że to był rabat grudniowy.A kiedy Ty podpisywałaś umowę? Brałaś od nich może też parapety, albo moskitiery? Pozdrawiam,Bela PS. To są okna trzykomorowe, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Zamawiałam okna 20 stycznia. Te 6% rabatu dał dilus ( maja oni jakie tam swoje widełki) tak 3 komorowe.Oglądałam 4- zadna wieksza róznica jezeli chodzi o ciepłote:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Zastanowie sie nad parapetami chociaz ostatnio odkryłam hurtownie gdzie mozna je zrobic i kupic okna 150x150 parapet do nich z marmuru kosztuje 120 zł .Mozna tez kupic piekna kostke granitowa w cenie 250 zł za tonę ( 6-7 m2 podjazdu)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts