EWA-S 25.03.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Na pergoli nad garażem mam rdest ale poniewaz jest on wielkim "bałaganiarzem" całe lato wszedzie białe płatki,sypie bez ustanku postanowiłam ze smutkiem pożegnać się z nim.Co zamiast niego szybko urośnie miejsce południowo zach.suche bo z górki a ma zasłonić taras na garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.03.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Poczytaj sobie sąsiedni temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 25.03.2006 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace wisteri która u mnie kwitnie mało i nie zawsze.Czy to prawda że że trzeba ją co roku przycinać i czy zrobic teraz w marcu? I jeszcze jedno któro już zadawałam kieduś mam piwonię krzczastą przepiekną ale co roku wydaje tylko jeden kwiat co zrobić aby było ich wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.03.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Jeżeli wisteria nie jest szczepiona, to kwitnie po 7-10 latach i początkowo skąpo. Wtedy wskazane jest przycinanie- długopędy po zimie na 2-3 pąki, młode w lipcu za 5 liściem. Piwonia krzewiasta jest rośliną wymagającą, pH 6,5-7, duże zapotrzebowanie na K i P, wrażliwa na Cl, N ostrożnie, w małych dawkach. Nadmiar N wydelikaca rośliny, stają się podatne na Botrytis i przemarzają. Podczas kwitnienia podlewamy obficie, glebę ściółkujemy. Gleba żyzna, próchniczna, przepuszczalna, głęboko uprawiona. Wtedy dopiero można oczekiwać dobrego wzrostu i obfitego kwitnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts