qdlaty 28.03.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 BOHO,nie wiem jak ludzie robia takie numery. Osobiscie jestem temu przeciwny (z tym akumulatorem to dluga opowiesc), w formie gdzie pracuje nie ma nic bez faktury. Nawet kosztem utraty klienta. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 28.03.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 witam A ja zapytam, może jest pośród nas jakiś badacz tematu Jak wyglądał by budżet państwa gdyby z dnia na dzień znikła szara strefa i każdy płacił podatki?? Do jakiej wielkości można by je obniżyć aby budżet pozostał na takim samym poziomie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.03.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 witam A ja zapytam, może jest pośród nas jakiś badacz tematu Jak wyglądał by budżet państwa gdyby z dnia na dzień znikła szara strefa i każdy płacił podatki?? Do jakiej wielkości można by je obniżyć aby budżet pozostał na takim samym poziomie?? mielibysmy lepsze fury rzadowe ...to napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.03.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Jak wyglądał by budżet państwa gdyby z dnia na dzień znikła szara strefa i każdy płacił podatki?? A moze wprowadzic pelny zwrot VAT-u w budownictwie jednorodzinnym. Nabywcom bedzie wtedy zalezalo na fakturze i panstwo jest "do przodu" na podatku dochodowym od geodetow czy projektantow Do jakiej wielkości można by je obniżyć aby budżet pozostał na takim samym poziomie?? He, na to pytanie nikt konkretnie nie odpowie. Zalezy od miliona czynnikow. Wbrew obiegowej opinii, obnizka podaku dochodowego powoduje zmniejszenie wplywow do budzetu. Ale to nie temat na to forum. Jeszcze jakas awanture rozpetam Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 28.03.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Mam możliwość kupienia większości materiałów .... bez vatu czyli taniej o 22%. Co ryzykuję,podpowiedzcie proszę czy warto? Podobnie jak AxLe mam taką możliwość, ale dodatkowo biorę za towar dowód wpłaty KP z pieczątką i podpisem. Wypisana i zapłacona kwota na KP to kwota umowna netto (oczywiście nie jest to napisane na KP). Jeżeli zdecyduję się na Fakturę Vat muszę dopłacić VAT. W razie reklamacji mam dokument na który mogę się powołać bo jest szczegółowo wypisany za co płaciłam, ale..... mam mieszane uczucia bo , sam dowód wpłaty KP za jakies tam materiały budowlane wystarczy do rozliczenia pieniążków z Kasy Mieszkaniowej. Ale jak Urząd Skarbowy mnie wezwie do okazania dokumentów to jeżeli sprawdzi daną Firmę to ona leży. Co Wy na moim miejscu byście zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 29.03.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 AGA44 przy wszelkich ulgach mieszkaniowych dowodem wydatków były faktury wystawione przez sprzedawców...... w przypadku Kasy jest inaczej ? ? ? trochę dziwne...... jesteś pewna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 29.03.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 co do paserstwa - to powiedz mi jak mozna kupic beton od pasera Mozna, pisalem o tym kilka razy na forum. Po prostu do mnie na budowe nie dojechala ta ilosc, ktora zamowilem rowna tej, ktora wyjechala z wytworni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 29.03.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 AGA44 przy wszelkich ulgach mieszkaniowych dowodem wydatków były faktury wystawione przez sprzedawców...... w przypadku Kasy jest inaczej ? ? ? trochę dziwne...... jesteś pewna ? Ulgi typu remontowa czy budowlana tak - trzeba było mieć potwierdzenie Fakturą VAT jeżeli chciało sie korzystać z ulgi, ale co do Kasy Mieszkaniowej można udokumentować wydatki np. fakturami, rachunkami, dowodami wpłaty, umowami z budowlańcami, o ile będzie napisane na co jest wystawona umowa i ile zostało zapłacone za daną robotę. Nie można jedynie udokumentować kosztorysami ponieważ jest to tylko szacunkowe określenie kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts