Bigsister 25.03.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Wykonawca sugeruje mi wykonanie tynków Orth zamiast Knaufa. Twierdzi, że po wyschnięciu są białe a Knauf nie. Ma ktoś te tynki? Jak się zachowują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 25.03.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam, mam tynki VG-Orth i nie są białe, tzn. nie były, bo teraz są już pomalowane. Są lekko kremowo-różowe, ale to i tak przecież nie ma znaczenia, bo farba doskonale kryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 25.03.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Oczywiście że kolor nie jest najistotniejszy. Ważne jest czy to dobry materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorg 26.03.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 knauf jest lepszy. Mój wykonawca od razu mi tak mówił. orth jest tańszy dlatego namawiają na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 27.03.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 witam...mam tynki ORTHa od pol roku...widzialem sciany robione z knaufa i ortha przez tego samego tynkarza...jaki byl wybor....patrz wyzej...tylko orth u mnie byl niemiecki a nie polski....kolor po wyschnieciu to taka zlamana biel...jak kosc sloniowa lub dzien nie myte zeby ...osobiscie polecam po ostatecznym wyschnieciu tynku pociagnac dobra biala farba akrylowa, ktora utwardzi i zespoli powirzchnie a przy okazji zagruntuje przed koncowym malowaniem...a twardosc tynku gipsowego jest moim zdaniem taka jak zwyklego...zareczam ze jak stukne rura czy jakim narzedziem w ten i tamten tynk bedzie koniecznosc naprawy....tego sie nie ominie....z tym ze gipsowy naprawi sie bez problemu cekolem i nic nie widac a na szorskim tynku zwyklym cekol wyjdzie "za ladnie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.08.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ja też mam mieć Orth... I jak wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 24.08.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Orth i Knauf w jednym stali domu... finansowym.Różnica - jeden gips jest naturalny (Orth) a Knauf syntetyczny z odsiarczania spalin.Technicznie obywa są ok i równocenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts