wbrat 25.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam, Mam problem - nie mam jeszcze wylewki (tylko chudziak), moj hydraulik podczas rozprowadzania wody zainstalowal stelarze do podwieszenia bidetu i muszli klozetowej twierdzac, ze musza one byc zalane w wylewce - czy to prawda?? Wylewke bede robil za ok. miesiac, wiec do tego czasu pewnie ktos mi to cudo ukradnie (nie mam jeszcze nawet okien ). Poza tym dzis uslyszalem, ze glazurnik i tak bedzie chcial to rozebrac, zeby sobie stelarze dopasowac dokladnie do wymiarow plytek... poradzcie prosze - mam jutro zdjąć te stelarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pik-pok 25.03.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam, ...twierdzac, ze musza one byc zalane w wylewce - czy to prawda?? Większej głupoty nie słyszałem! To bzdura - stelaż (tym bardziej do zabudowy lekkiej) nie moze byc wtopiny w wylewke! Przykreca sie go dopiero do wylewki, nastepnie sie go zabudowuje. Teoretycznie jest to wykonalne i bedzie dzialac, ale to, jakby postawic kompakt i go obudowac terakota (wiem ze niektorzy "fachowcy" tak robia). Lepiej zdejmij je zanim Ci wyniosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_cn 27.03.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Kolega ma rację, Oczywicie że nie należy stelarza zatapiać w wylewce, pierwsze słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 27.03.2006 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Czyli hydraulik naciął mnie po prostu na montaz stelarzy, ktore teraz musze zdemontowac - tylko rurki podłączył i nie będzie to takie proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 27.03.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Czyli hydraulik naciął mnie po prostu na montaz stelarzy, ktore teraz musze zdemontowac - tylko rurki podłączył i nie będzie to takie proste! nawet jezeli to nie jest łatwe.. to złodziej nie będzie miał takich problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 27.03.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 No i jeszcze dochodzi fakt, że poziom podłogi się podniesie i muszla bedzie za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 27.03.2006 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 No i jeszcze dochodzi fakt, że poziom podłogi się podniesie i muszla bedzie za nisko To akurat przewidzial. ps1. wiem, ze dla zlodzieja nie problem wyciągnąć stelarze - jak cos mu sie urwie, ułamie to trudno... ja wolałbym zdemontować to tak, żeby potem zamontować jeszcze raz bez żadnych problemów... ps2. wczoraj udalo mi sie zdemontowac stelarz od bidetu - tam nie bylo problemow. Gorzej ze stelarzem od wc, bo podlaczyl go do kanalizy i do zrodla wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 27.03.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Skoro nie było wylewki, to hydraulik ma rację. Przy niedostępnych podłączeniach nie stosuje się wężyków, więc kafelkarz i tak nie mógłby tego przesunąć. A propo złodziei.Nie szkoda Ci czasu na ten demontaż?Chyba, że chcesz im ułatwić pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 28.03.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 A propo złodziei. Nie szkoda Ci czasu na ten demontaż? Chyba, że chcesz im ułatwić pracę? Troche nie rozumiem... sugerujesz zeby zostawic? Ale trafiles - nie mam zupelnie czasu na demontaz - stelarze jak staly tak stoja... Przy niedostępnych podłączeniach nie stosuje się wężyków tego tez nie rozumiem.... co znaczy przy niedostepnych podlaczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 28.03.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 chodzi o to że rurka od wody jest na stałe podłączona do wc ale to nie problem bo wszystko się da poprawić zwłaszcza plastiki tniesz zgrzewasz i po kłopocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 28.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Połączenie zbiornika z instalacją wodną jest jest częściowo dostępna przez przycisk (wężyk i zawór), ale od zaworu masz już instalację niedostępną po obudowaniu (okafelkowaniu) stelaża. I tam nie powinno się dawać wężyków, które są zawodne, bo w razie awarii nie ma się tam jak dostać. Dlatego hydraulik musiał zamontować stelaż na stałe, żeby połączyć go trwale i niezawodnie z zaworem odcinającym wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 28.03.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 A tak na marginesie to ja doradziłem ci żebyś je zdemontował jeśli nie dzasz sobie rady sam to mogę ci je zdemontować przy okazji (jak będę na Trakcie) ps. Jutro zadzwonię pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 28.03.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 nikt nie mówi o wężykach tylko o zwyczajnym przerobieniu przyłącza często to robię bo hydraulicy montują a ja muszę to demontować nawet jak wymiary są dobre to żebt zamontować profile do gk ( obudowa) jest tak marny dostęp że wiertarką nie da rady wywiercić otworów na kołki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 28.03.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 nikt nie mówi o wężykach tylko o zwyczajnym przerobieniu przyłącza często to robię bo hydraulicy montują a ja muszę to demontować nawet jak wymiary są dobre to żebt zamontować profile do gk ( obudowa) jest tak marny dostęp że wiertarką nie da rady wywiercić otworów na kołki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts