19501719500414 28.04.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 wybaczcie, że podłacze sie pod ten watek, ale czytam go od poczatku z uwagą - bo pierwotnie dotyczył własnie kwestii, którą usiłuje poznać. Musze zdecydować czy kupic kocioł z zamkniętą komorą spalania czy kocioł kondensacyjny. Elito pomóż! Od wczoraj (kiedy założylm watek o vitopendzie 222 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1176401#1176401) zmieniło sie tyle, że instalator który był u nas wczoraj baaaaaaaaardzo polecał kocił kondensacyjny viessmanna (oczywiscie ten z najwyzszej półki). No i nie wiem co zrobić? Na gaz zdecydowalismy sie tydzień temu i nie mam jeszcze sprawdzonych (obczytanych i naumianych ) wszystkich mozliwości. A bardzo nie lubie czegos nie wiedzieć. Bo generalnie przygotowuje sie do rozmów z fachowacmi, a teraz taki falstart. Bede wdzieczna za informacje jaki kocioł bedzie akurat do mojego mieszkania. przekopiowałem Ci z innego wątku śmiało możesz inwestować, w Vitodensa z Viessmanna, w Ecotherm Kompakt z Broetje, w ecoTEC-a z Vaillanta, Inovensa z De Dietricha, co z tego kupisz, to będzie dobre, musisz sobie sama już wybrać, czy to będzie kwestia pieniędzy, czy też któryś z kotłów po prostu Ci się spodoba, wszystkie produkty warte są swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 28.04.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Może i ja dołożę 3 grosze ,a Polski to co beeeee.Wstyd panowie bo wcale nie gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.04.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Adam, mam jedną zasadę, jak już robię u klienta, to po skończeniu chcę co najwyżej wysłać mu kartkę na Święta, a nie jeździć do niego rozwiązywać problemy[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 29.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Może masz rację ,ale ja słyszę opinie zgoła inne nie od użytkowników i instalatorów ,tylko od serwisantów. Bardzo cię przepraszam ,nie mogę tylko pojąć skąd u ciebie wiedza na temat awaryjności polskich kociołków ,jeżeli ich nie montujesz?????To ,że każdy kocioł się psuje to wiedzą wszyscy ,ale na miłość boską nie mówcie że te nie nasze to okazy mistrzowstwa technicznego ,jeżeli na papierze to się zgadzam 100% ,ale w kotłowni to już tak różowo nie wygląda. Może z małą różnicą jak się polski zepsuje to i za 100 się naprawi, natomiast te wyselekcjonowane okazy bez 500zł to nie podchodż bo się serwisant obrazi i powie jak cię było stać na taki to płać ,bo żyć jakoś trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika19 05.05.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 bardzo dziekuje za odpopwiedzi i wskazówki. Bede dalej myslała nad wyprowadzeniem spalin pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.05.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Może i ja dołożę 3 grosze ,a Polski to co beeeee.Wstyd panowie bo wcale nie gorszy. Akurat tu mogę się zgodzić , tym bardziej że Termet kondensat wczeniej był robiony przede wszystkim na zachód, a w Polsce tylko sprzedawany okazjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Błędek 17.05.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 panie Wojciechu a przegrana sprawa z Buderusem? Szanowny Panie , jeszcze raz powtarzamy, iż nie istnieje żaden wyrok sądowy dotyczący firmy Ulrich, o którym Pan wspomina. Z poważaniem, Wojciech Błędek Dział Obsługi Klienta ULRICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 17.05.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 p. Wojtku a wyrok Sądu Apelacyjnego w Warszawie z dnia 3 listopada 2005. A może jakieś szczegóły ? Nie jestem w temacie a bardzo mnie to interesuje Co było z Buderusem też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 17.05.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Właśnie może coś ku uciesze gawiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 24.05.2006 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 p. Wojtku a wyrok Sądu Apelacyjnego w Warszawie z dnia 3 listopada 2005. Jak się powiedziało "A" to trzeba powiedzieć i "B" Prosimy o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Błędek 24.05.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 p. Wojtku a wyrok Sądu Apelacyjnego w Warszawie z dnia 3 listopada 2005. Szanowny Panie, No właśnie, ten wyrok sądowy nie dotyczy firmy ULRICH, o czym Pan doskonale wie. Z poważaniem, Wojciech Błędek Dział Obsługi Klienta ULRICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jip 24.05.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 p. Wojtku a wyrok Sądu Apelacyjnego w Warszawie z dnia 3 listopada 2005. jeżeli masz do niego dostęp to przytocz go proszę - sentencja, tezy uzasadnienia - zobaczymy wtedy wszyscy czego on dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 25.05.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 wraz z ozn. sygn. akt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1719499703 31.07.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 czemu urlich toz to przecie korea i badziewie ehheeheh boze ludzie nie jestescie instalatorami zaden z was nie widział kotła w trakcie pracy jesli chodzi o mnie to moge tyle powiedziec dobre sa modele nie marki jeden sie uda inny nie niezłe konstrukcje to de dietrich domolight,innovens Saunier duval isomax condens , junkers cerasmart modula i pare innych nie bede sie wdawal w szczegoly ale dobre to co wyprobowane a te chodza juz pare laat co do vissmanna to okrzyczany i drogi nic ponad to Może nie wiesz, ale niektóre modele kotłów Ulrich pracują już 7 sezon grzewczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAWEŁ 113 11.02.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kotły te maja wiele podzespołów renomowanych firm chocby zespoły gazowe które nie sa produkowane w koreii a uzywa ich nie tylko firma ulrich w swoich wyrobach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts