jurgin 26.03.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 witam,wokol domu jest trawnik, a dom w zeszlym roku byl ocieplany, podczas ocieplania trawnik zostal zniszczony - zadeptany i zapylony co skutecznie 'zakleilo' ziemie. i moje pytanie co teraz?!czy przekopac caly trawnik dowiezc ziemi i wysiac trawe, czy jakies inne rozwiazanie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 26.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 jurgin,Chyba masz rację, najpierw trzeba wygrabić to co da się wygrabić, później uzupełnić ziemię p ponownie posiać trawę. Tam gdzie będzie mało dosypanej ziemi trawa się przebije. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgin 27.03.2006 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 czyli przekopac tam gdzie jest zniszczona trawa dowiezc ziemi i zasiac trawe, a reszte tam gdzie jest ok zostawic? mam tez pytanie o zestaw do podlewania pipeline gardeny czy to sie sprawdza i czy nie lepiej czegos takiego wykombinowac samodzielnie - w mysl zasady polak potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.03.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 jurgin,Po przeanalizowaniu cen zrezygnowałem z Gardeny, jest ona chyba najdroższym rozwiązaniem na rynku, znalazłem frmę tańszą, która robi osprzęt irygacyjny dla rolnictwahttp://www.droimpex.com.pl/start.htmCenowo wychodzi to sporo taniej i nie ma czegoś takiego, że rura, lub inny element kupiony w Gardenie w ogóle nie pasuje do innych standardów.Tylko sklep jest w Warszawie i to może być kłopot. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 27.03.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Ano tak jest, jak ktoś się wstydzi miejsca zamieszkania. Chce się pomóc, ale adres w Szczecinie dla kogoś z Leska... Korzystałem z firmy http://www.milex.agro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.03.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mirek_Lewandowski,W momencie jak pisałem ten post nie widziałem u jurgina miejsca zamieszkania, teraz jest i się wyjaśniło, przepraszam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgin 27.03.2006 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 jestem z Poznania.a co do nawadniania, to jest to trawnik wokol domu w srodku miasta, czyli 2 metry szerokosci w porywach cztery, dlatego wydaje mi sie ze bez sensu jest montowanie takiego systemu, ale fajnie byloby zrobic cos podobnego wlasnymi silami. np bez automatyki tylko z recznym sterowaniem, a nawet bez zraszaczy, tylko 'okablowanie' trawnika i 'gniazda' z woda i tylko krotki waz z pistoletem do podlewania. poprostu bardziej chodzi mi o zabawe na wiosne-lato w majsterkowanie niz wydawanie kupy kasy na system, ktory nie bedzie w pelni wykorzystywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.03.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 jurgin,Skoro jest tak jak piszesz, to może dobrym sposobem u Ciebie byłoby zamontowanie sterownika na kranie, a na trawniku rozłożyć wąż, czy węże perforowane, one powinny ci podlać takie wąskie paski. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts