Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

trawnik po ocieplaniu domu

Recommended Posts

witam,

wokol domu jest trawnik, a dom w zeszlym roku byl ocieplany, podczas ocieplania trawnik zostal zniszczony - zadeptany i zapylony co skutecznie 'zakleilo' ziemie. i moje pytanie co teraz?!

czy przekopac caly trawnik dowiezc ziemi i wysiac trawe, czy jakies inne rozwiazanie?

pozdrawiam

czyli przekopac tam gdzie jest zniszczona trawa dowiezc ziemi i zasiac trawe, a reszte tam gdzie jest ok zostawic?

mam tez pytanie o zestaw do podlewania pipeline gardeny czy to sie sprawdza i czy nie lepiej czegos takiego wykombinowac samodzielnie - w mysl zasady polak potrafi :)

jurgin,

Po przeanalizowaniu cen zrezygnowałem z Gardeny, jest ona chyba najdroższym rozwiązaniem na rynku, znalazłem frmę tańszą, która robi osprzęt irygacyjny dla rolnictwa

http://www.droimpex.com.pl/start.htm

Cenowo wychodzi to sporo taniej i nie ma czegoś takiego, że rura, lub inny element kupiony w Gardenie w ogóle nie pasuje do innych standardów.

Tylko sklep jest w Warszawie i to może być kłopot.

Pozdro

jestem z Poznania.

a co do nawadniania, to jest to trawnik wokol domu w srodku miasta, czyli 2 metry szerokosci w porywach cztery, dlatego wydaje mi sie ze bez sensu jest montowanie takiego systemu, ale fajnie byloby zrobic cos podobnego wlasnymi silami. np bez automatyki tylko z recznym sterowaniem, a nawet bez zraszaczy, tylko 'okablowanie' trawnika i 'gniazda' z woda i tylko krotki waz z pistoletem do podlewania.

poprostu bardziej chodzi mi o zabawe na wiosne-lato w majsterkowanie niz wydawanie kupy kasy na system, ktory nie bedzie w pelni wykorzystywany.