Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej.

A ja ciągle sie bujam z zapytaniem do architekta. Niestety nie mam wyjścia pewnych spraw w naszej kostce nie idzie zrobic bez papierów.

Za to w zime mimo mrozów, a może dlatego że właśnie były, pozbylismy sie naszej góry na placu, 25 wywrotek gliny, kamieni i korzeni po starych drzewach przyczyniło sie do powstania całkiem niezłego placyku.

W ten weekend postawiliśmy siatke od strony sąsiada z "niebezpiecznym" psem i ruszamy z sadzeniem iglaków.

Ale do chałupy sie wprowadzić nie mogę. Do podwieszania sfitów potrzeba przynajmniej trzech chłopów. Jeden nie da rady...

Miłej wiosny kochani.

Nam styropian najkorzystniej wychodził w Platformie przy M-1.

Ziemi nie mam... za to mnóstwo gliny... fatalna jest i nie polecam nikomu.

róze sobie posadzisz - Monia mówi ,że lubia gline :D

u mnie piasek - masakra :evil:

A ja szukam nadal ekipy, która wybuduje mój dom i wszystkiego co z nim związane. Architektkę mam już z Będzina i fajnie mi się z nią dogadało, ale adaptacje zacznie po Świętach, bo teraz nie ma czasu. Miałam dylemat wielki z czego wybudować swój dom czy Solbet lub Ytong czy max najlepiej Kozłowice i wydzwoniłam do prawie wszystkich hurtowni na Śląsku i nikt nie ma na składzie Solbetu, tylko na zamówienie i nawet mi nie podali ceny. Natomiast wszyscy skutecznie odradzali mi gazobeton ( ci których pytałam z murarzy, składy budowlane, itd. oprócz jednej firmy budującej, której dobrze się buduje z xelli). Nie mam pojęcia gdzie w okolicy Będzina kupić maxa Kozłowickiego? gdzie tanie i dobre bloczki, stal i beton?

Jak myślicie co jest lepsze na dach ceramika, jak tak to która? czy cementowa i jaka? gdzie są dobre ceny?

Pozdrawiam Wszystkich budujących.

Dzięki za info. Zaraz dzwonię. Pytałam też w Carboplast i maja niezła cene ale transport to 2* 700zł to troche dużo ale ceny maj nawet nawet.

Od poniedziałku ruszam w trasę po hurtowniach, chociaż niewiele wiem gdzie sa najtańsze.

A gdzie kupowaliscie bloczki fundamentowe? w Mastmax maj po 3,66 + transport (nawet 2 ulice dalej) więc wydaje mi się że drogo? nie wiem, ale czytałam że sa gdzies tańsze ale gdzie kupić i w dobrej jakosci?

( przepraszam za Polskie znaki, ale komp odmówił niektórych)