magdak 12.03.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 W tej chwili wynajmujemy mieszkanie w bloku, więc mamy dużą motywację żeby przenieść się "na swoje" jak tylko zacznie robić się ciepło i będzie można wypić poranną kawę przed domem :) W środku jak najszybciej staramy się osiągnąć stan, który pozwoli nam mieszkać, ale elewacji zewnętrznej przypuszczam jeszcze długo się nie dorobimy... Niech wreszcie skończy się ta zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 13.03.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Magda zajrzyj tutaj http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36429 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 15.03.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 dzięki Rena Wiosna, nareszcie idzie wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.03.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Dzisaj to dopiero była wiosna +15 w cieniu... NARESZCIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.03.2005 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Witam serdecznie po zimowym śnie. Najwyższy czas startować z robotami w domu. Była już ekipa od schodów (z lenistwa rozmawiałem tylko z góralami wskazanymi przez Adama___), był też projektant od mebli kuchennych. Panele na podłogi też już wstępnie wybrane... Schody dębowe zostały wycenione na 8 tys. zł. Całość to 16 schodów, 2 podesty (liczone jako 6 schodów), 7 słupów i 48 tralek. Jak myślicie, obleci ta cena, czy szukać dalej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 21.03.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Cześć Grzegorz Cena za schody wydaje się w porządku - jeśli jeszcze masz do gości zaufanie i podoba Ci się to co robią, to bierz ich... A firmę robiącą meble do kuchni masz już upatrzoną? Bo ja właśnie w tym zakresie też muszę w najbliższym czasie podjąć decyzję... Ostatnie parę dni spędziłam na porównywaniu ofert zarówno na meble jak i AGD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 21.03.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Ostatnie parę dni spędziłam na porównywaniu ofert zarówno na meble jak i AGD... Czesc Wreszcie sie ktos odezwal.Bo juz myslalem ze wszystkich zasypalo albo zalało po roztopach Magda dosyc ciekawe ceny na AGD maja w Avansie w Kauflandzie. Tzn mozna sie z nimi dogadac Nie to co w Euro RTV AGD Reszta na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.03.2005 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Cześć Grzegorz Cena za schody wydaje się w porządku - jeśli jeszcze masz do gości zaufanie i podoba Ci się to co robią, to bierz ich... A firmę robiącą meble do kuchni masz już upatrzoną? Bo ja właśnie w tym zakresie też muszę w najbliższym czasie podjąć decyzję... Ostatnie parę dni spędziłam na porównywaniu ofert zarówno na meble jak i AGD... Odnośnie schodów: jutro będziemy jeździli po okolicy z jednym z górali i oglądali ich dokonania. Odnośnie mebli: Zrobiliśmy wypad z żoną w piątek. Najpierw odwiedziny nowego salonu meblowego wybudowanego niedawno z tyłu "Macro, cash and carry" w Sosnowcu. Meble tandetne i jarmarczne (ocena mojej żony). Więc zrobiliśmy od razu za wejściem "w tył zwrot". Wizyta w dawnym "Roździeniu" przekształconym teraz w wielki salon meblowy położyła nas na kolana. Niektóre meble, owszem ładne- są tylko w zasięgu finansowym ludzi pokroju Kulczyka albo innego Gudzowatego... Następny sklep to dawne TTW (Dąbrówka Mała). I tam wpadły nam w oko w jednym z boksów mebelki firmy chyba "MebloBuk" z Poznania. To co nam się podoba jest takie dwukolorowe kremowo- ciemnobrązowe. Sympatyczna Pani sprzedająca umówiła nas z projektantem, który za 100 zł zrobi projekt naszej kuchni. Jeżeli zdecydujemy się na ich meble to ta stówka zostanie potem odliczona od ceny mebli. Projektant był w sobotę a w środę jesteśmy umówieni na prezentację i uzgodnienie szczegółów. Odnośnie podłóg: Jest tam (w innym boksie) taki młody chłopak, który zajmuje się tylko panelami. Ceny takie same jak w Castoramie, z tą różnicą, że on jeszcze dodatkowo w tej cenie je układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.03.2005 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Ogólnie to żona stwierdziła, że w tym TTW to można się nieźle umeblować za rozsądne pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.03.2005 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 ...juz myslalem ze wszystkich ... zalało po roztopach ... Nie grozi!!! Noe budował swoją arkę na górze. Ja też buduję swój dom na górze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 21.03.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Za Makro to Meble Bodzio i tu w zupełności zgadzam się z opinią Twojej żony Dawny Rozdzień też zwiedziłam - niektóre meble super... mnie najbardziej przypadła go gustu ekspozycja AZKUCHNIA - niestety dużo mniej podobała mi się kalkulacja jaką mi przedstawili Byłam też na targach kuchni w ubiegłym tygodniu w OPT - ale w zasadzie żadnych cudów nie zobaczyłam... no może pooglądałam "na zywo" jak wygląda szyba matowa zamiast glazury na ścianach kuchni - temat ostatnio propagowany na forum... Ostatecznie na placu boju zostały dwie firmy - Stolarnia z Tarnowskich Gór - polecani przez znajomą, wykonanie super, wysłałam im wymiary kuchni, zamierzenia itp... i wizualizację zrobili gratis...bardzo sympatyczni, ale niestety ceny też nie najniższe - negocjuję teraz ile można urwać..., na drugim miejscu facet mający ekspozycję w biurowcu Europa w Sosnowcu - całkiem przyzwoicie to wygląda no i cena też nawet zachęcająca (nawet za meble drewniane a nie fornirowane czy z laminatu) A zakupy AGD będę robiła chyba w sklepie internetowym - porównałam z cenami w sklepach (tych sieciowych i nie tylko) i jednak ceny w internecie są nie do przebicia, negocjować można, przy konkretniejszych zakupach dowiozą gratis, faktura, gwarancja dwa lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.03.2005 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 ...Za Makro to Meble Bodzio i tu w zupełności zgadzam się z opinią Twojej żony ... Mam nadzieję, że tego "salonu meblowego" nie prowadzi nasz wspaniały przyjaciel bodzio_g http://www.gify.biz/gify%20kreskowki/gify-rozne/dibu0068.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.03.2005 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Znalazłem producenta "naszych mebli" w internecie. magdak, kliknij TUTAJ. Niestety w galerii nie ma mebli, które wybraliśmy. Jest to coś pomiędzy tym: http://www.meblobuk.com.pl/grafika/big_big_Aria.jpg ,tym: http://www.meblobuk.com.pl/grafika/big_big_Doza.jpg a tym: http://www.meblobuk.com.pl/grafika/Porto.jpg No przynajmniej uchwyty do drzwiczek są takie same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 21.03.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 a u nas: kształt frontów podoba mi się dokładnie taki sam :) - czyli proste, bez żadnych zaakrągleń kolorystyka Venge - czyli ciemne (tylko zastanawiam się jak to będzie pasowało do okien i drzwi w kolorze zbliżonym do Teaku ) uchwytu relingowe (takie jak Twoje ) też nam się podobają - choć ostatecznie chyba stanie na takich "skrzynkowych" wpuszczanych w meble... a te meblebuk przyzwoite cenowo? z czego wykonane (drewno? formir? laminat? mdf?), a agd od nich będziesz kupował? - zasypuję Cię pytaniami ale to ostatnio u mnie temat nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 22.03.2005 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 ...Za Makro to Meble Bodzio i tu w zupełności zgadzam się z opinią Twojej żony ... Mam nadzieję, że tego "salonu meblowego" nie prowadzi nasz wspaniały przyjaciel bodzio_g http://www.gify.biz/gify%20kreskowki/gify-rozne/dibu0068.gif Ktoś mnie wołał, poznać chciał ?? Grzegorz - Ty żałuj , że to nie ja prowadze teogo salonu , bo byś miał ( mieli) duże upusty, a tak to ... figa z makiem Z drugiej strony , to nawet nie wiem , jakie meble firmują moim imieniem . Jak dobre , to zaraz bije do nich po tantiemy , a jak złe to ... chyba widzicie , że tam nie ma _g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.03.2005 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 ...a te meblebuk przyzwoite cenowo? z czego wykonane (drewno? formir? laminat? mdf?), a agd od nich będziesz kupował? - zasypuję Cię pytaniami ale to ostatnio u mnie temat nr 1 ... Poczekajmy do środy. Po spotkaniu z projektantem podzielę się informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.03.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Grzegorz ale sie rozgadales ostatnimi czasy Przedtem milczales jak zaklety.No to teraz musisz nadrobic zaleglosci :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.03.2005 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Grzegorz ale sie rozgadales ostatnimi czasy Przedtem milczales jak zaklety.No to teraz musisz nadrobic zaleglosci :D:D Wiosna, panie sierżancie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 25.03.2005 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 " Dzisiaj z rana bez gadania bierz się do jaj malowania. Maluj wszystkie bez wyjątku i te z... i te z wrzątku."Wszystkim życzę ....... wiary i nadziei, oraz zdrowia i pogody ducha.Radosnego Alleluja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 25.03.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Kochani, Dużo spokoju, radości i odpoczynku w Święta... I żeby budowy rosły szybko i bezproblemowo Pozdrawiam serdecznie Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts