Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W tej chwili wynajmujemy mieszkanie w bloku, więc mamy dużą motywację żeby przenieść się "na swoje" jak tylko zacznie robić się ciepło i będzie można wypić poranną kawę przed domem :) :) :)

W środku jak najszybciej staramy się osiągnąć stan, który pozwoli nam mieszkać, ale elewacji zewnętrznej przypuszczam jeszcze długo się nie dorobimy...

Niech wreszcie skończy się ta zima :evil:

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D Witam serdecznie po zimowym śnie. Najwyższy czas startować z robotami w domu. Była już ekipa od schodów (z lenistwa rozmawiałem tylko z góralami wskazanymi przez Adama___), był też projektant od mebli kuchennych. Panele na podłogi też już wstępnie wybrane...

Schody dębowe zostały wycenione na 8 tys. zł. Całość to 16 schodów, 2 podesty (liczone jako 6 schodów), 7 słupów i 48 tralek. Jak myślicie, obleci ta cena, czy szukać dalej???

Cześć Grzegorz :)

Cena za schody wydaje się w porządku - jeśli jeszcze masz do gości zaufanie i podoba Ci się to co robią, to bierz ich...

A firmę robiącą meble do kuchni masz już upatrzoną? Bo ja właśnie w tym zakresie też muszę w najbliższym czasie podjąć decyzję...

Ostatnie parę dni spędziłam na porównywaniu ofert zarówno na meble jak i AGD...

Czesc

Wreszcie sie ktos odezwal.Bo juz myslalem ze wszystkich zasypalo albo zalało po roztopach ;)

Magda dosyc ciekawe ceny na AGD maja w Avansie w Kauflandzie.

Tzn mozna sie z nimi dogadac :)

Nie to co w Euro RTV AGD :evil:

Reszta na priv ;)

Cześć Grzegorz :)

Cena za schody wydaje się w porządku - jeśli jeszcze masz do gości zaufanie i podoba Ci się to co robią, to bierz ich...

A firmę robiącą meble do kuchni masz już upatrzoną? Bo ja właśnie w tym zakresie też muszę w najbliższym czasie podjąć decyzję...

:D Odnośnie schodów: jutro będziemy jeździli po okolicy z jednym z górali i oglądali ich dokonania.

Odnośnie mebli: Zrobiliśmy wypad z żoną w piątek. Najpierw odwiedziny nowego salonu meblowego wybudowanego niedawno z tyłu "Macro, cash and carry" w Sosnowcu. Meble tandetne i jarmarczne (ocena mojej żony). Więc zrobiliśmy od razu za wejściem "w tył zwrot". Wizyta w dawnym "Roździeniu" przekształconym teraz w wielki salon meblowy położyła nas na kolana. Niektóre meble, owszem ładne- są tylko w zasięgu finansowym ludzi pokroju Kulczyka albo innego Gudzowatego... :( Następny sklep to dawne TTW (Dąbrówka Mała). I tam wpadły nam w oko w jednym z boksów mebelki firmy chyba "MebloBuk" z Poznania. To co nam się podoba jest takie dwukolorowe kremowo- ciemnobrązowe. Sympatyczna Pani sprzedająca umówiła nas z projektantem, który za 100 zł zrobi projekt naszej kuchni. Jeżeli zdecydujemy się na ich meble to ta stówka zostanie potem odliczona od ceny mebli. Projektant był w sobotę a w środę jesteśmy umówieni na prezentację i uzgodnienie szczegółów.

Odnośnie podłóg: Jest tam (w innym boksie) taki młody chłopak, który zajmuje się tylko panelami. Ceny takie same jak w Castoramie, z tą różnicą, że on jeszcze dodatkowo w tej cenie je układa.

Za Makro to Meble Bodzio i tu w zupełności zgadzam się z opinią Twojej żony :)

Dawny Rozdzień też zwiedziłam - niektóre meble super... mnie najbardziej przypadła go gustu ekspozycja AZKUCHNIA - niestety dużo mniej podobała mi się kalkulacja jaką mi przedstawili :(

Byłam też na targach kuchni w ubiegłym tygodniu w OPT - ale w zasadzie żadnych cudów nie zobaczyłam... no może pooglądałam "na zywo" jak wygląda szyba matowa zamiast glazury na ścianach kuchni - temat ostatnio propagowany na forum...

Ostatecznie na placu boju zostały dwie firmy - Stolarnia z Tarnowskich Gór - polecani przez znajomą, wykonanie super, wysłałam im wymiary kuchni, zamierzenia itp... i wizualizację zrobili gratis...bardzo sympatyczni, ale niestety ceny też nie najniższe :( - negocjuję teraz ile można urwać..., na drugim miejscu facet mający ekspozycję w biurowcu Europa w Sosnowcu - całkiem przyzwoicie to wygląda no i cena też nawet zachęcająca (nawet za meble drewniane a nie fornirowane czy z laminatu)

A zakupy AGD będę robiła chyba w sklepie internetowym - porównałam z cenami w sklepach (tych sieciowych i nie tylko) i jednak ceny w internecie są nie do przebicia, negocjować można, przy konkretniejszych zakupach dowiozą gratis, faktura, gwarancja dwa lata...

:D Znalazłem producenta "naszych mebli" w internecie. magdak, kliknij TUTAJ.

Niestety w galerii nie ma mebli, które wybraliśmy. Jest to coś pomiędzy tym:

http://www.meblobuk.com.pl/grafika/big_big_Aria.jpg

,tym:

http://www.meblobuk.com.pl/grafika/big_big_Doza.jpg

a tym:

http://www.meblobuk.com.pl/grafika/Porto.jpg

No przynajmniej uchwyty do drzwiczek są takie same... :lol:

a u nas:

kształt frontów podoba mi się dokładnie taki sam :) :) :)

- czyli proste, bez żadnych zaakrągleń :)

kolorystyka Venge - czyli ciemne (tylko zastanawiam się jak to będzie pasowało do okien i drzwi w kolorze zbliżonym do Teaku :roll: )

uchwytu relingowe (takie jak Twoje :) ) też nam się podobają - choć ostatecznie chyba stanie na takich "skrzynkowych" wpuszczanych w meble...

a te meblebuk przyzwoite cenowo? z czego wykonane (drewno? formir? laminat? mdf?), a agd od nich będziesz kupował? - zasypuję Cię pytaniami ale to ostatnio u mnie temat nr 1 :)

...Za Makro to Meble Bodzio i tu w zupełności zgadzam się z opinią Twojej żony :)...

:D Mam nadzieję, że tego "salonu meblowego" nie prowadzi nasz wspaniały przyjaciel bodzio_g :wink:

http://www.gify.biz/gify%20kreskowki/gify-rozne/dibu0068.gif

Ktoś mnie wołał, poznać chciał ??

Grzegorz - Ty żałuj , że to nie ja prowadze teogo salonu , bo byś miał ( mieli) duże upusty, a tak to ... figa z makiem :wink: :D :D

Z drugiej strony , to nawet nie wiem , jakie meble firmują moim imieniem . Jak dobre , to zaraz bije do nich po tantiemy , a jak złe to ... chyba widzicie , że tam nie ma _g :wink: :D :D