Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Deska, spłuczka - u mnie działają... :lol: :lol: :lol:

Mieszkanie z założenia miało zostać

(taki dodatek do emerytury :wink: , albo mieszkanie dla córki),

dlatego budowa jest rozłożona na 10 lat... :-?

może powinno się liczyć na przyszłego zięcia :roll: sądzisz, że inaczej ją nie wydasz za mąż, jak tylko z takim posagiem? 8) :D

Witajcie ponownie Zagłębiowscy Forumowicze. Postanowiłem zajrzeć do Was (nas ?) na Zagłębie i pozdrowić wszystkich ponieważ (nie ukrywam radości że) 35 strona została otwarta bez "pompy" i "rankingu" stron co sprawia, że Zagłębie Dąbrowskie zaczyna stanowić jakąś grupę ludzi pomagających sobie i rozmawiających o wąsko pojętych tematach dotyczących regionu Zagłębia Dąbrowskiego. Szczególnie podziwiam (i pozdrawiam) Krystiana za to że powstrzymał się przed podaniem informacji o "nowo otwartej stronie" - myślę, że takie stratystyki prowokują do pisania " o niczym," miło czyta się posty w których są wymieniane doiświadczenia; ceny kuchni, producenci i inne pierdoły myślę, że kobiety (Magdak, Rena) troszeczkę "przewietrzyły" to forum i być może warto tutaj poddawać pod dyskusję nurtujące człowieka tematy. Szanowni Forumowicze Zagłębiowscy - myślę, że region zamieszkania motywuje do wymiany doświadczeń - jeśli mamy sobie pomagać radą to najpredzej tutaj - Polska jest duża a Zagłębie małe - tu jest inny świat - Polska nie wie, że gdzieś jest "teren górniczy", że gdzieś przez 100 lat kopali wegiel i z tego żyli a potem przestali i myślą jak żyć dalej, nie wie jak wyglądają rzeki płynące ponad domami bo domy zapadły się w wyniku prac górniczych a więc Polska nie pomoże bo nie rozu mie - tylko region i regionalne doświadczenia !! Stwórzmy więc grupę - nie zwracając uwagi na innych - pomagajmy przede wszystkim reginalnie, rozmawiajmy stwórzmy Zagłębie - taką małą grupę nacisku :-) . PS: Nie śmiejcie się ze mnie - please !

olinek, fajnie, że się "od-obraziłeś". W sprawie "pompy" i "rankingów:

Znamy się osobiście z Reną, Adamem, Krystianem... Jest to jakaś forma zabawy i wygłupów.

Analogia: wczoraj w TV oglądałem świetny program o wspaniałej polskiej aktorce Irenie Kwiatkowskiej. Jej przyjaciel, Wojciech Młynarski wspominał, że od lat, gdy tylko się spotkają całuje ją w rękę i się przedstawia:

- Dzień dobry! Wojciech Młynarski.

Na to Irena od lat odpowiada niezmiennie:

- Nic mi to nie mówi...

:lol:

Znamy się osobiście z Reną, Adamem, Krystianem...

Ja sie jeszcze z Magdak znam :)

I paroma innymi osobami :)

Dawno sie w "donosiciela" nie bawilem.

Tak wiec spiesze "doniesc" ze kolega gmalec rozpoczal juz sezon budowlany w tym roku.Mury pietra juz sie pna do gory :)

Juz troche temu zaczal.

Jednak nie wiem dlaczego nie powiadamialo mnie o nowych postach :(

Grzegorz co ty tak pozno na budowie robisz??

Jechalem kolo 20:30 i sie jeszcze swiatlo swiecilo :)

tu jest inny świat

do tej pory - a mieszkam tu juz 3 lata - sie ze mnie smieja ze "gdzie ja sie to wyprowadzilem" ;)

Ale mimo tej "zagranicy" - kiedys na Brynicy byla granica - to wszyscy znajomi chetnie tu przyjezdzaja :)

Chociaz osobiscie mam w nosie takie podzialy - ten ze Slaska,ten z Zaglebia.

Czlowiek jest czlowiekiem

P.S.

Mam nadzieje ze za bardzo nikomu nie podpadlem tym moim wywodem :):):)

Ufff,ale sie napisalem ;)

Witajcie ponownie Zagłębiowscy Forumowicze. Postanowiłem zajrzeć do Was (nas ?) na Zagłębie i pozdrowić wszystkich ponieważ (nie ukrywam radości że) 35 strona została otwarta bez "pompy" i "rankingu" stron co sprawia, że Zagłębie Dąbrowskie zaczyna stanowić jakąś grupę ludzi pomagających sobie i rozmawiających o wąsko pojętych tematach dotyczących regionu Zagłębia Dąbrowskiego.

A mnie tam szkoda, że tym razem nie było rankingu, bo pierwszy raz mogłabym się na niego załapać :wink:

olinek, fajnie, że się "od-obraziłeś". W sprawie "pompy" i "rankingów:

Znamy się osobiście z Reną, Adamem, Krystianem... Jest to jakaś forma zabawy i wygłupów.

:lol:

OK :) Wygłupiam się z Wami. A "obrażenie" nie miało miejsca - za stary już jestem - Grzegorz - tak naprawdę to zdziwiło mnie to że gadacie o niczym i ....... nie zwracacie uwagi na wypowiedzi z forum. Potem wypiłem "setkę" i wywaliłem skryte myśli - teraz forum opanowały kobiety i "rozmowy" zrobiły sie konkretne. A w Sosnowcu zaczęło się zmieniać w temacie OWZP i być może moja sprawa ruszy do przodu. Czysty optymizm. Pozdrawiam.

hmmm... Grzegorz - my dokładnie będziemy mieszkać na tzw. "Brzózkach"..., działka jest położona na rogu Zuchów i Brzozowej (oficjalnie działka na mapie jest na Brzozowej - ale nikt nie wie gdzie jest, więc posługuję się nazwą Zuchów, a oficjalnego adresu nieruchomości jeszcze nie ma), my dla odmiany szukaliśmy również działki w okolicach Twojego domu, tylko niestety trudno wtedy było coś tam kupić... A jak tam decyzja w sprawie kuchni?

Cinaga - my ze swoich cieśli bylismy zadowoleni, możemy polecić.... ale coś mi się wydaje że my jednak się znamy osobiście 8) :wink: