katarek 23.05.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 kiedyś mój były sąsiad miał ciężarówkę, ale parę lat temu ją sprzedał. jak będę w okolicy to go zapytam, może ma jakieś kontakty. a wiecie może gdzie najlepiej kupić siatkę ogrodzeniową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 23.05.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 a wiecie może gdzie najlepiej kupić siatkę ogrodzeniową? No wlasnie Podpinam sie do pytania Potrzebuje takie wieksze troche P.S. Moze jak kupimy hurtem to bedzie lepsza cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 24.05.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 oj jaka szkoda że ja nie mam ciężarówki bo potrzebuję duuuzo gruzu do zasypania tarasu. Mąz w poprzednim sezonie budowlanym wymurował taras na całej szerokości domu i teraz własnymi siłami zasypujemy tą "studnię bez dna" piachem i gruzem.Policzcie ile mam do zasypania, taras jest szeroki 3 metry, długi 12 metrów i wysoki ( głeboki) na 1,50 metra. Ile to jest????? Taras miał być na gruncie w/g projektu ale nie wyszło bo za duży spadek terenu no i trzeba było podwyższyć dom względem ulicy co to ją będą w przyszłości budować, więc dom jest podniesiony 70cm od ulicy co daje z tyłu domu 1,50 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 24.05.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Nie wiem jak tam stan wody w drugim koncu zbiornika. Tzn od strony Pogorii 3. Bo tu u nas to tej wody juz calkiem sporo byłem. zobaczyłem. od strony południowej (od Pogorii 3) wygląda to tak: http://www.katarek.republika.pl/poludnie.jpg czyli sucho jeszcze i tylko gdzieniegdzie jakieś kałuże prześwitują. od pólnocy wygląda to j uż bardziej jak zalew (z daleka ) http://www.katarek.republika.pl/polnoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 24.05.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 to organizuj tą ciężarówkę Rena... - u nas gruzu pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 24.05.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Policzcie ile mam do zasypania, taras jest szeroki 3 metry, długi 12 metrów i wysoki ( głeboki) na 1,50 metra. Ile to jest????? Jakby nie liczyl wychodzi 54 m3.To takie wieksze "troche" P.S. Moze nie zasypuj,tylko zrobcie sobie basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 24.05.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 ha ha ha... basen??? Musiałby być ogrzewany bo w naszej strefie klimatycznej prawie przez cały rok pali się w piecach w domkach jednorodzinnych ...a w blokach od kwietnia się marznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 24.05.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 ... w naszej strefie klimatycznej prawie przez cały rok pali się w piecach w domkach jednorodzinnych ...a w blokach od kwietnia się marznie No nie przesadzaj ze caly rok sie pali w piecach. U mnie sezon sie skonczyl juz chyba z miesiac temu.Albo i dluzej A okno prawie caly czas otwarte u mnie. Kolderka ciepla to mnie grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 25.05.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Mam problem... meble kuchenne już zamontowane... prezentują się nawet całkiem nieźle... , tylko jedna rzecz niestety wyszła nie tak jak trzeba... okap kuchenny... we wcześniejszym projekcie kuchni był w miejcu gdzie mogłby się zmieścić tylko 60 cm... więc taki zamówiłam.... a potem w ostatniej chwili trochę z projektantką kuchni zamieszałyśmy i okap znalazł się w innym miejscu... i teraz ta 60 mi nie pasuje... jest wizualnie za wąska.... i niestety stwiedziałam to jak okap wisiał już na ścianie i była z niego zerwana folia (co uniemożliwia mi jego wymianę u sprzedawcy....), mąż twierdzi żeby sobie dała spokój, przyzwyczaję się... ale mnie teraz drażni ten "za mały" okap... a miała to być najbardziej wyeksponowana część kuchni... marzy mi się 90 cm... tylko żeby taki kupić muszę sprzedać ten .... (ehhhh...ta kasa....), oczywiście ze znacznym upustem - może znacie kogoś kto byłby zainteresowany..... okap ma jeszcze pełną gwarancję, może mieć fakturę fakturę na osobę która go kupi (sprzedający - zresztą b.fajny facet, obiecał że mi zrobi korektę i wystawi fakturę na inną osobę...), wisiał na ścianie tylko chwilkę..... model TEKA DG60 - http://www.teka.com.es/02/12/01/4/index.html sterowanie przyciskami żarówki świecowe 3 prędkości turbiny filtry metalowe opcja recyrkulacji wydajność 500 m3/ http://www.teka.com.es/02/12/01/fotos/normal/imagen1460_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 25.05.2005 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 magdak, mój okap (90 cm) będzie nad szeroką pięciopalnikową płytą gazową i będzie bardziej "klasyczny". Też już zamówiony. Daj to swoje ogłoszenie w dziale "Ogłoszenia". Może znajdzie się jakiś kupiec.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 25.05.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 do ogłoszeń też już wrzucilam info.... na forum zagłębiowskie też dałam bo tu np. zawsze można się umówić, żeby zainteresowany zerknął sobie w rzeczywistości jak okap wygląda, no i odpadają koszty przesyłki.... pozdrawiam również no i życzę wszystkim duuuuużo odpoczynku i ładnej pogodny na drugi długi majowy weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 27.05.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 hej, buduję w antoniowie, Nadal nie mam prądu, wody i w najbliższej przyszłości chyba tego nie będzie. chociaż coraz więcej działek obok mnie zostało sprzedanych - czyli przysłowiowych łosi przybywa. Mam pożyczony agregat i wodę w beczka i jakoś jadziem do przodu. ale mam problem z kominami. spraedzałąm w hurtowni pod HK ale tam sprzedają całe zestawy wentylacji z rurami i innymi wnętrznościami. Potrzebuję namiary na hurtownię gdzie mogę kupić wnętrzności do komina do którego będzie podłączony kominek. Czasu mam bardzo mało i potrezbuję jakiś namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 27.05.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Pod HK jest kilka hurtowni budowlanych. Jest Sewera. Jest HMB - maja dobra cene na Kreisla Jest KEM Jest Long - ale tu predzej takie podstawowe materialy Mysle ze w ktorejs by sie dostalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 27.05.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 RAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 27.05.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 DWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 27.05.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 i TRZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 28.05.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 byłam, byłam w jednej sorzedają całe komplety w zależności od szerokości cena zaczyba się od 1500 za metr bieżący - na to mnie nie stać Long ma tylko malowanie - czyli jak dla mnie na tym etapie też nic nie ma - ale obskoczę pozostałe.W tej chwili to tylko jedna myśl mi sie nasuwa czy ja kuna chata pijana byłam jak podjęłam decyzję o budowie i drugi raz jak robiłąm wyliczenia o wielkości potrzebnych środków. Z tego jeden morał wynika - wiecej nie pić = to głupot nie zrobię.A gdzie tam koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 28.05.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 hej, (...) ale mam problem z kominami. (...) Kominy wentylacyjne mam wymurowane ze zwyklej cegły pelnej (nad dachem z klinkierowej). Jedynie komin do kotła spalinowego mam systemowy z wkladem ceramicznym. Zapoatrzyłem sie w niego w firmie; "Szatan" Jerzy Szatan Siemianowice Śl., ul. Wyzwolenia 20, tel. (032) 2288637 Niestety ja kupowalem komin trzy lata temu wiec nie podam ci aktualnych cen. Po jednym sezonie grzewczym jestem zadowolony. Żadnych klopotow czy wykwitów. Przypomne jeszcze, że nalezy wlot spalin do komina umieścić dość wysoko gdyż od kotła gazowego musi wychodzic conajmniej 20 cm odcinek pionowy i dopiero za nim moze byc umieszczone kolanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 29.05.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Z tego jeden morał wynika - wiecej nie pić = to głupot nie zrobię. Ale z drugiej strony to tez mowia "Nie pijesz to nie myslisz" ;) P.S. Musze do Ciebie kiedys tam wpasc na "inspekcje". Wezme psia i polece ktoregos wolnego dnia Tylko jak troche upaly sie zrobia mniejsze.Bo jak na razie to sie wykanczam przy tej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 29.05.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Adam_ wieczorem chłodniej, więc może latarka i na przełaj... Pozdrawiam ZD !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts