Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

RAZ

DWA

i TRZY :)

Adam, czy nie uważasz że to już nałóg :) :) - SPAMERstwo powinno zostać niedługo opisane jako nowa jednostka chorobowa :D

"Taka Działalność SPAM sie nazywa - kładę areszt na Waszeci" :-) [ Wieszcz ] :D :wink:

A poważnie to z obserwacji rzeki Czarnej Przemszy które codziennie czynię wynika, że jak jeszcze trochę wody Katarkowi napuszczą w tę dziurę to rzeka wyschnie :) :) Widać niski poziom - kiedy skończą to napełnianie ? za 2 lata ? czy może sie przłyszałem. Pozdrawiam.

Uff - gorąco - dzisiaj zanotowano 35 stopni - tylko piwo (zimne) może nas uratować.

Adam, czy nie uważasz że to już nałóg :) :) - SPAMERstwo powinno zostać niedługo opisane jako nowa jednostka chorobowa :D

"Taka Działalność SPAM sie nazywa - kładę areszt na Waszeci" :-) [ Wieszcz ] :D :wink:

Mam nadzieje ze moderator w swojej dobroci mnie nie zabanuje.Za ten niewielki spam ;)

A poważnie to z obserwacji rzeki Czarnej Przemszy które codziennie czynię wynika, że jak jeszcze trochę wody Katarkowi napuszczą w tę dziurę to rzeka wyschnie :) :) Widać niski poziom - kiedy skończą to napełnianie ? za 2 lata ? czy może sie przłyszałem

Z ta Przemsza to tak zle nie jest.Jak patrzalem niedawno na ten "przelew" to mniej wiecej 1/3 leci do nowej Pogorii.A pozostale 2/3 dalej do Przemszy :).

Jak bedzie calkiem zle to z Przeczyc troche upuszcza :)

Kiedy skoncza napelnianie to nie wiem.

Ale troche zejdzie.Skoro u mnie wody calkiem sporo.A z drugiej strony - od Pogorii III - jeszcze dno widac.

Chociaz podobno Pogorie III "tylko" rok napelniali :)

a więc wkład kominowy kupiony i jeszcze jakąś kamionkę musiałam kupić ale obskoczyłam wszystkie hurtownie. w jednej proponowali mi tylko rurę kwaso ale 130 a ja potzrebowałam 300 w drugiej tego nie ma a wełnę kupiłam w Liroju.

Adaśko oglądaj oglądaj już jest pod strop wymurowane.

Byłam dzisiaj w urzędzie zapytać jakie mają plany co do naszej dzielnicy. I tak:

planowana jest kanalizacja do 2010 ( a ja nie mam wody) i budowa drogi ale nie z tej strony.

Czyli dla mnie nic ciekawego.

jutro ostatni dzień na budowie murarzy przed zalaniem płyty - wstępnie liczyliśmy zapłatę i wyszło że mam 270 metrów ścian po 15 czyli wychodzi 4tpl plus za kominy - mam nadzieję że to norma cenowa ale już mam dość budowy

aldi, jak na razie to jesteś w fazie "widocznych efektów budowlanych za stosunkowo małą cenę" :wink: . Przynajmniej ja to tak widzę z perspektywy budowy swojego domu. Obecnie, przy "wykończeniówce" mojego domu czasami się zastanawiam, czy (może ze starości :o ) nie tracę chwilowo swojej świadomości i poczytalności i czy nie zakopuję, albo nie wydaję gdzieś pieniędzy o których potem zapominam odzyskując swoją normalną świadomość... No bo jak wytłumaczyć fakt, że mało co się zmienia w moim domu a kasa płynie jak woda??? :o Gdzie to wszystko wsiąka???

aldi, jak na razie to jesteś w fazie "widocznych efektów budowlanych za stosunkowo małą cenę" :wink: . Przynajmniej ja to tak widzę z perspektywy budowy swojego domu. Obecnie, przy "wykończeniówce" mojego domu czasami się zastanawiam, czy (może ze starości :o ) nie tracę chwilowo swojej świadomości i poczytalności i czy nie zakopuję, albo nie wydaję gdzieś pieniędzy o których potem zapominam odzyskując swoją normalną świadomość... No bo jak wytłumaczyć fakt, że mało co się zmienia w moim domu a kasa płynie jak woda??? :o Gdzie to wszystko wsiąka???

No tu musze sie z Grzegorzem zgodzic.

Jak w zeszlym roku - i wczesniej - bylo widac ze budowa idzie do przodu.

Tak teraz normalnie "nic" sie nie dzieje.

Zadnych efektow na zewnatrz ;)

Te auta co stoja przez pol dnia nieraz,to chyba tylko tak dla parady stoja ;)

Jedyna zmiana na zewnatrz ostatnio to sa postawione slupy pradowe :)

a nam już chyba jakoś opadł zapał budowlano- wykończeniowy... przed przeprowadzką każdą wolną chwilę spędzaliśmy w marketach budowlanych itp... a teraz już zwyczajnie mi się nie chce mimo że zostało jeszcze mnóstwo do wykończenia i to w dużej mierze drobiazgów... sterczące ze ściany kable w miejscach gdzie mają być gniazdka dopóki te gniazdka nie będą potrzebne pewnie będą sterczeć; obrazki i inne "ozdóbki" leżą sobie w pudełkach i czekają aż ktoś je wyciągnie i powiesi - a tu chętnych brak... a my tymczasem siedzimy na tarasie...

hej!

nie wiecie może przypadkiem gdzie by mozna wypożyczyć płyty szalunkowe?

Nawet za bardzo nie wiem gdzie szukać? Pytałem w betoniarni, ale to był jednak zły trop... ;)

Ja mam fundamenty z bloczków...,ale gdybym miał szukać takich płyt to wygoogleał bym sobie jakąś dużą firmę budowlaną z naszego terenu i tam bym pytał.

nam zależało żeby jak najszybciej przestać płacić za wynajmowane mieszkanie - stąd pośpiech przy przeprowadzce... a teraz skoro da się już mieszkać.... wszelkie prace wykończeniowe znaaaaacznie wyhamowały.... a jeszcze jak sobie obejrzałam ceny żyrandoli i firan które mi się podobają.... hmmm... chyba te kable i "gołe" okna będą długo....

Ja mam fundamenty z bloczków...,ale gdybym miał szukać takich płyt to wygoogleał bym sobie jakąś dużą firmę budowlaną z naszego terenu i tam bym pytał.

no chyba w końcu tak zrobię, bo chociaż na razie mi się z tym nie śpieszy, to dotychczasowe poszukiwania spełzły na niczym. A pytałem na okolicznych budowach, w betoniarni i trochę w internecie szukałem...