Krystian 03.09.2003 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Marbo - i ci ,,wszyscy" mają rację TAK MA BYĆ... Witam w piękny, słoneczny poranek....tylko czemu tak cholernie zimno ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.09.2003 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Dzięki Wam zaoszczędzę 5-7 tys. zł, bo podjąłem już decyzję, że drewno z tartaku będę miał impregnowane tylko zanurzeniowo, bez żadnego suszenia komorowego i bez impregnacji ciśnieniowej. Zanim stanąłem przed tym problemem, też byłem zdania, że są to "cuda", które w założeniu mają wyciągnąć kasę od inwestora, bez żadnej gwarancji, że będzie znacząco lepiej. Dziękuję za Wasze wypowiedzi, bo pozwoliły mi one uspokoić moje skołatane serce i duszę, a pieniądze, które zaoszczędzę naprawdę mam gdzie wydawać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.09.2003 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Witam w piękny, słoneczny poranek....tylko czemu tak cholernie zimno ???? Ale za to świeci piękne słoneczko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.09.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Grzegorz63 - i bardzo dobrze, 100 lat temu nie było tych wszystkich wynalazków, a kiedy oglądałem u kolegi więźbę z początku ubiegłego stulecia (1906r.) to łza się w oku kręci... , czemu teraz nie ma takich fachowców ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.09.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Grzegorz63 - w piękny słoneczny poranek ...zwykle świeci słoneczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.09.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Grzegorz 63 Impregnacja zanurzeniowa to naprawdę dobry wybór.... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.09.2003 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Grzegorz63 - w piękny słoneczny poranek ...zwykle świeci słoneczko... Racja! Coś mi się pochrzaniło, widocznie więźba mi poszła na rozum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.09.2003 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Grzegorz 63 Impregnacja zanurzeniowa to naprawdę dobry wybór.... Powodzenia Dzięki Wowka za podtrzymanie na duchu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.09.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Grzegorz63 - jestem pod wrażeniem tempa w jakim powstaje Twój dom, jakie masz plany do końca roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.09.2003 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Stan surowy otwarty (chyba tak się to nazywa ). Tzn.: Bez drzwi i okien, bez tynków, za to mury zewnętrzne ocieplone wełną mineralną pokrytą siatką szklaną pod przyszły tynk, dach z pełnym deskowaniem a na nim dachówka ceramiczna (chyba "jesienny liść" Robena), ale bez ocieplenia i bez podbitki, wybetonowane tarasy (na razie bez płytek) i do tego ogólna niwelacja terenu... Myślę, że uda mi się to wszystko zrobić najpóźniej do końca października . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.09.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Stan surowy otwarty (chyba tak się to nazywa ). Tzn.: Bez drzwi i okien, bez tynków, za to mury zewnętrzne ocieplone wełną mineralną pokrytą siatką szklaną pod przyszły tynk, dach z pełnym deskowaniem a na nim dachówka ceramiczna (chyba "jesienny liść" Robena), ale bez ocieplenia i bez podbitki, wybetonowane tarasy (na razie bez płytek) i do tego ogólna niwelacja terenu... Myślę, że uda mi się to wszystko zrobić najpóźniej do końca października . O rany to chyba jakieś "Déj& vu" począwszy od impregnacji więżby poprzez kąpiel na "Jesiennym Liściu" skończywszy.... Tylko to pełne deskowanie nie pasuje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 03.09.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Mój mąż taki stan, o którym pisze Grzegorz63 nazywa "skarbonka" ( ciekawe dlaczego? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.09.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 No szychta - klocek. Wtajemniczeni zrozumieją. Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.09.2003 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Mój mąż taki stan, o którym pisze Grzegorz63 nazywa "skarbonka" ( ciekawe dlaczego? ) "Skarbonka", lub "studnia bez dna". Jak kto woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.09.2003 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 No szychta - klocek. Wtajemniczeni zrozumieją. Do jutra Pewnie Krystian nie będzie potrzebował "Enigmy", żeby to rozszyfrować... Ja przyznaję, nie wiem co to znaczy... Wiem tylko co to jest szychta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.09.2003 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 A jak chcesz wiedzieć co to jest klocek to zapytaj jakiegoś górnika... Teraz, w dobie bloków z centralnym ogrzewaniem, klocek odchodzi w zapomnienie, ale są jeszcze górnicy posiadający ,,kachloki" i ci co palą węglem deputatowym w centralnym ogrzewaniu w domu...tym się klocek przydaje... Stan surowy otwarty to coś mniej więcej tak jak ja mam teraz... W październiku go ,,zamykam" a na wiosnę może dam rady zakończyć temat dachu .. dachówką (na razie pełne deckowanie kryte papą... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 03.09.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 A ja mam dzisiaj urodziny i oczekuję na życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.09.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 NO TO WSZYSTKIEGO NAJ-NAJ-NAJLEPSZEGO !!! Domyślam się,że te brakujące 147 deseczek to historia, więc powodzenia przy układaniu podłogi, coby CI (WAM) się dobrze, zdrowo i dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo po niej chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.09.2003 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Adam, wszystkiego najlepszego z okazji 18 urodzin ! 100 lat, 100 lat... http://www.andzia.piwko.pl/gify/okazjonalne/okazjonalne1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 04.09.2003 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Ja też Ci życzę zdrowia i wszelkiej pomyślności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts