Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szadam - wszystkiego najlepszego i kolejnych urodzin we własnym http://home.wanadoo.nl/de.animaties/home4.gif

Co do klocka to Krystian oczywiście ma rację. Dodam tylko, że kiedyś każdy górnik miał prawo po zakończonej "szychcie" zabrać obrzyn ze stempla do domu na własny użytek. Stąd to powiedzenie na zakończenie dnia pracy.

Dodam, że zawodowo z górnictwem nie mam nic wspólnego ale to powiedzonko było kiedyś dość popularne .

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rena, w drugiej połowie września będę miał górali do więźby, którzy współpracują z moją ekipą. Mają do postawienia dwie więźby (u mnie i w Ząbkowicach- tam moja ekipa stawia drugi dom, równolegle z moim). Zapytam majstra co się da zrobić w Twojej sprawie. Pytanko: Czy masz już drewno na więźbę???

Krystian, moja "kasa" topnieje w funkcji logarytmicznej w miarę liniowego postępu robót przy moim domu :cry: . Czasami obawiam się, abym na starcie nie dostał zadyszki, albo co gorsza "zawału serca". W życiu bywa różnie. Może być i tak, że "równo maszerujący" Krystian ostatecznie dotrze do wyznaczonego celu, a sprinter Grzegorz "wywali się" po drodze i zamiast na mecie wyląduje na rekonwalescencji... :wink:

No mili państwo w tym tępie zaraz będzie 6 strona!

Do Prudnika lato też wróciło.

Grzegorz - moja kasa już prawie stopniała. Powoli, ale skutecznie spowalnia to moje procesy budowlane, a co gorsza zaczynam powątpiewać w sens przeprowadzki w tym roku za tzw. wszelką cenę. Lista robót koniecznych do wykonania jest jeszcze do ziemi, lista robót wskazanych równie długa, a listą zachcianek wykonam ogrodzenie mojej 14arowej działki ( 2m wysokie).

Dla przykładu -gaz mam mieć wg. umowy 5 grudnia. Wg. tej samej umowie w innych paragrafach istnieje 101 powodów dla których dostawca może terminu nie dotrzymać :( Dla osłody dodam, że już wczoraj :o na działce był projektant :D )

Kiedyś myślałem o dwóch systemach - węglowym i gazowym. Ale życie jest brutalne i na dwa nie mam pieniędzy :(

....... itd .... itp