Wowka 04.09.2003 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Szadam - wszystkiego najlepszego i kolejnych urodzin we własnym http://home.wanadoo.nl/de.animaties/home4.gif Co do klocka to Krystian oczywiście ma rację. Dodam tylko, że kiedyś każdy górnik miał prawo po zakończonej "szychcie" zabrać obrzyn ze stempla do domu na własny użytek. Stąd to powiedzenie na zakończenie dnia pracy. Dodam, że zawodowo z górnictwem nie mam nic wspólnego ale to powiedzonko było kiedyś dość popularne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 04.09.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Melduję się po szychcie (bez klocka) w domu... A styl wojskowy przybieram, bo za chwilkę wyjeżdżam do WKU Mysłowice po......kartę mobilizacyjną NA SADAMA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.09.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Krystian, we wczorajszej Rzeczpospolitej przeczytałem, że w polskiej bazie w Babilonie mają być otwarte kawiarenki internetowe więc kontaktu nie stracimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 04.09.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 UFFFFFFFFFFF! Wróciłem........i mam się zgłośić za tydzień bo w tym tygodniu generałów nie biorą... ( ale mają bajzel w papierach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 04.09.2003 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Krystian, żeby się dostać do polskiej jednostki w Babilonie trzeba było przejść dość gęste sito (tylu było chętnych). Ty trochę za późno zacząłeś starania... No chyba, że masz przeszłość z GROM-u... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 04.09.2003 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Ale leje...Z utęsknieniem czekam na złotą polską jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.09.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Ponoć będzie od jutra. A propos jutro biorę dzień wolnego i zamierzam troche pogrzebać w ziemi przy schodach do domu więc deszczu precz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 04.09.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Jak się wam znudzi budowanie, albo potrzeba zmienić temat to kuknijcie tu http://www.wielka.net Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 04.09.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Witajcie!A ja nadal szukam ekipy do więźby!!!!!!!!!!!!!! Bo mnie zima bez dachu zastanie.Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 04.09.2003 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Rena, w drugiej połowie września będę miał górali do więźby, którzy współpracują z moją ekipą. Mają do postawienia dwie więźby (u mnie i w Ząbkowicach- tam moja ekipa stawia drugi dom, równolegle z moim). Zapytam majstra co się da zrobić w Twojej sprawie. Pytanko: Czy masz już drewno na więźbę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Rena - Nie wiem jak z wolnym czasem u ekipy(z małopolski), która wykonała dach u mnie, ale mogę dać namiary na priva... jak wrócę do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Wowka, i gdzie ta obiecana "złota polska jesień"? Dobrze, że chociaż nie pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Sam osobiście zamawiałem ,,Złotą Polską Jesień" na październik, aby aura sprzyjała moim planom... , przecież jeszcze mamy LATO... po co Wam teraz jesień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 A ja zamawiam na październik oprócz "Złotej Polskiej Jesieni", także "Jesienny Liść Robena" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Takiemu to dobrze... ja dopiero w przyszłym roku pokryję dach dachówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Krystian, moja "kasa" topnieje w funkcji logarytmicznej w miarę liniowego postępu robót przy moim domu . Czasami obawiam się, abym na starcie nie dostał zadyszki, albo co gorsza "zawału serca". W życiu bywa różnie. Może być i tak, że "równo maszerujący" Krystian ostatecznie dotrze do wyznaczonego celu, a sprinter Grzegorz "wywali się" po drodze i zamiast na mecie wyląduje na rekonwalescencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 No co TY, Grzegorz63, człowiek podświadomie dostosowuje ruchy do możliwości ciała...i portfela , eeeeeeeeeeeeeeeee tam zawał... tfu, tfu, tfu... 5 - HAHA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Usunąłem post powyżej Krystiana i nie zdążyłem umieścić nowego, dlatego informuję wszystkich, że stwierdzenie Krystiana "...5 - HAHA!..." dotyczy naszej piątej strony!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 LUDZIE !!! LATO WRACA DO ZAGŁĘBIA !!! NA BUDOWY - HURRRRRRRRRRRRRAAA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 05.09.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 No mili państwo w tym tępie zaraz będzie 6 strona! Do Prudnika lato też wróciło. Grzegorz - moja kasa już prawie stopniała. Powoli, ale skutecznie spowalnia to moje procesy budowlane, a co gorsza zaczynam powątpiewać w sens przeprowadzki w tym roku za tzw. wszelką cenę. Lista robót koniecznych do wykonania jest jeszcze do ziemi, lista robót wskazanych równie długa, a listą zachcianek wykonam ogrodzenie mojej 14arowej działki ( 2m wysokie). Dla przykładu -gaz mam mieć wg. umowy 5 grudnia. Wg. tej samej umowie w innych paragrafach istnieje 101 powodów dla których dostawca może terminu nie dotrzymać Dla osłody dodam, że już wczoraj na działce był projektant ) Kiedyś myślałem o dwóch systemach - węglowym i gazowym. Ale życie jest brutalne i na dwa nie mam pieniędzy ....... itd .... itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts