Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Adamie - chyba nastąpiła fala dezercji bo nikogo niema :( Nawet Katarek się nie zameldował (Jak tam potomstwo Katarku - dużo płacze :) ?) a on jest z pewnością przedstawicielem budujących Zagłębiaków.

Jestem, jestem... Tylko niestety na forum jakos mało czasu mam... :(

I nie tylko na forum... Potomstwo czasami płacze, ale nie za często. Jest za to bardzo świata ciekawe i trzeba mu dużo czasu poświęcać. ;)

Budowa na razie jeszcze stoi - przysypana śniegiem, a ja walczę z zakładem energetycznym, kompletuję sprzęt

(kupiłem betoniarkę, spawarkę i jakieś inne pierdoły ;) ) i czekam na cieplejsze czasy...

pozdrawiam wszystkich...

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów grupy !!!

Kupiłem już działkę, gotowy projekt i poszukuje dobrego i niedrogiego architekta, który zrobiłby mi adaptację projektu do warunków lokalnych( mam zamiar budować w Sosnowcu). Jęsli ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć to z góry dziekuję,

pozdrawiam Paulo

A masz dla tego rejonu Sosnowca uchwalony Plan Zagospodarowania Przestrzennego ? Może Warunki Zagospodarowania ? Odbierz priv.

Jestem, jestem... Tylko niestety na forum jakos mało czasu mam... :(

I nie tylko na forum... Potomstwo czasami płacze, ale nie za często. Jest za to bardzo świata ciekawe i trzeba mu dużo czasu poświęcać. ;)

Budowa na razie jeszcze stoi - przysypana śniegiem, a ja walczę z zakładem energetycznym, kompletuję sprzęt

(kupiłem betoniarkę, spawarkę i jakieś inne pierdoły ;) ) i czekam na cieplejsze czasy...

pozdrawiam wszystkich...

Katarku - możesz spokojnie założyć że teraz to masz dużo czasu - potem się dopiero zacznie 25cio godzinna doba - ale i tak stawiam że będziesz pierwszy który skończy stan surowy w tym roku - a ile planujesz wyciągnąć do końca roku ? pozdrawiam.

...A czemu usunąłeś zdjęcie domku - to obracające się ? pozdrawiam...

olinek, to zdjęcie (gif) usunąłem z lenistwa. Miałem umieszczonego tego gifa na trzech limitowanych serwerach (limitowane bo bezpłatne) i musiałem uważać ile już było odsłon i przełączać się pomiędzy stronami. Jak trochę zaniedbałem to mi usunięto moje dwie strony i już mi się nie chciało zakładać nowych... Można za parę złotych wykupić większy limit odsłon ale teraz mnie na to nie stać! :wink:

Witam budujących w Zagłebiu!

Jako nowy forumowicz, a zarazem budujący nowicjusz - występuję do doświadczonych w bojach z ekipami budowlanymi Zagłębiaków z prośbą o polecenie solidnej ekipy cieśli i dekarzy. Budowę rozpocząłem w Dąbrowie Górniczej - Gołonogu (obecnie to stan 0), a teraz szykuję się do skoku do stanu surowego - więc zawczasu dogrywam wszystkie etapy.

Z góry wielkie dzięki!

Z harcerskim "Czuwaj!"

Piotrek M

Prośba o pomoc: jeśli ktoś ma gotowca zawierającego PLAN BIOZ to podrzućcie go ( [email protected]_to.onet.pl ) lub wskażcie miejsce skąd mógłbym go ściągnąć. Tylko nie kierujci mnie do rozporządzenia i nie piszcie żebym sobie na jego podstawie napisał - po prostu poprowadźcie mnie (Forum przeszukałem, sporą częśc netu też i nie było). Pozdrawiam i czekam na odzew.

...Prośba o pomoc: jeśli ktoś ma gotowca zawierającego PLAN BIOZ to podrzućcie go...

:oops: ...a czego dotyczy ten plan???

Bezpieczeństwa i Ochrony Zdrowia na placu budowy - formalność którą trzeba dopełnić - właściwie to ma to zrobić Kierownik udowy ale chciałem zobaczyć jak to robią inni.

Witam!

Grzegorz - dzięki za namiary na ekipę wykonawczą- ale Twój majster nie jest zainteresowamy budową od stanu 0 dalej - pomimo wolnych terminów javascript:emoticon(':(') Reprezentuje poglądy - albo wszystko - albo nic.

A ja naiwny myślałem, że każdy klient jest cenny...javascript:emoticon(':)')

javascript:emoticon(':)')

Witam Adamie!

Wprawdzie na razie nie wiem o jakich kontrolach piszesz, ale tak, czy tak zapraszam na Kościelną i okolice.

Pozdrawiam serdecznie!

Piotrek M

Piotrm1 ale podpadles ;)

A tak z usteknieniem czekalem na otwarcie tej strony ;)

Co do "kontroli" to zapytaj sie Grzegorza

Po prostu jadac do domu pare razy zdazylo mi sie zajechac do Niego na budowe i zobaczyc co slychac.

Widze ze wzgorze golonoskie sie robi popularne

Wanios tez sie tam bedzie budowal :).Tzn konczyl chalupke :)

Wanios

Bylem dzisiaj na Bratkow (ciachu...)

Witam wiosenne, choć trochę zaspany!! :)

Jak to nie udało się? Tam jest 9 niemal identycznych domów, a mój przedostatni, taki w kolorze jasnego tynku, oba sšsiednie domy żółte. Ale nic to - do końca kwietnia mam przejšć dom od poprzednich właœcicieli (już ledwo znoszę to czekanie) to chętnie zaproszę. Tymbardziej że będę miał sporo pytań o instalacje wod-kan: chce przeorganizować łazienkę doœć konkretnie, wc i sposób uzyskiwania ciepłej wody. Zresztš pogadamy na miejscu.

Zdjęcia z nowej Pogori - bardzo proszę, chętnie zobaczę.

Piotrm1 - jeżeli to nie tajemnica opisz gdzie Twoja działka - będziemy sšsiadami! :)

Tymczasem czekam na swój dom dalej i odcinam cemtymetry z miarki stolarskiej - jeszcze 38 dni !@#$%. Idzie się ktoœ napić? Ja stawiam :-?

Pozdrawiam nie mogšcych mieszkać we własnym domu

Wanios

PS. mogšcych też pozdrawiam! I zazdroszczę :)

Wanios

Dla mnie wszystkie domy byly jednakowe :)

Ale podjade jeszcze raz i zobacze dokladniej :)

Kurcze

Musze sie Wam czyms pochwalic z leksza

Od paru dni z moja luba dyskutujemy sobie o projektach

Moze nie przejrzelismy ich setki ale troche bylo.

Kompy sie grzaly - jakby nie siec to bysmy chyba na makulaturze zbankrutowali :)

I wreszcie JEST

Tak na razie duzym faworytem jest POLANA 2

Oto ten projekt

Nie bedzie drewniany.

Planuje Silke

Mysle ze MTM Styl mnie nie zabije za to ;)

Normalnie az sie ciesze

Zreszta zobaczymy co z tego wyjdzie.

To nie pierwszy faworyt ;)