piotrm1 24.03.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Cześć! Nie wiem czemu wszyscy piszą, że podpadłem Grzegorzowi - ponieważ moja odpowiedź ma charakter jedynie informacyjny, a nie negatywny. Tak naprawdę to jestem mu bardzo wdzięczny, bo jako jedyny!!! odpowiedział na moją prośbę - Czyżby nikt inny zforumowiczów nie korzystał z usług dekarzy??? Swoją drogą, jeśli Grzegorz jest taki groźny to może przez parę dni nie będę się pokazywał na działce Cześć Wanios! Moja działka położona jest nieco wyżej od rezydencji Grzegorza - przy ul. Kościelnej - zrobione fundamenty ogrodzone leśną siatką - bez bramy. Na pewno poznasz - Miło poznać sąsiada - Zapraszam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.03.2006 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ...Prośba o pomoc: jeśli ktoś ma gotowca zawierającego PLAN BIOZ to podrzućcie go... ...a czego dotyczy ten plan??? Bezpieczeństwa i Ochrony Zdrowia na placu budowy - formalność którą trzeba dopełnić - właściwie to ma to zrobić Kierownik udowy ale chciałem zobaczyć jak to robią inni. Jak startowałem z budową (wiosna 2003) to nic takiego nie było wymagane... olinek, niestety znowu nie mogę pomóc a tak bardzo chciałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm1 24.03.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Cześć Olinek!Jam mam plan o który Ci chodzi - ale w wersji drukowanej, a w miejscu z którego piszę nie ma skanera. Mogę Ci zeskanować i przesłać wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.03.2006 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ...Grzegorz - dzięki za namiary na ekipę wykonawczą- ale Twój majster nie jest zainteresowamy budową od stanu 0 dalej - pomimo wolnych terminów... Coś chyba kręci, pewnie nie ma wolnych terminów ale wygodniej mu tak powiedzieć... Prawda jest taka, że ekipa ma swoją lokalną renomę i z tego co wiem to w zeszłym roku wszystkim odmawiali bo nie mieli wolnych terminów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.03.2006 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ...Swoją drogą, jeśli Grzegorz jest taki groźny to może przez parę dni nie będę się pokazywał na działce ... Na działce to ja Cię nie widziałem od zeszłego roku, parę dni dłużej nie wniesie nic nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.03.2006 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ...I wreszcie JEST Tak na razie duzym faworytem jest POLANA 2... Adam___, co jest do diabła, przecież w zeszłym roku już raz wybrałeś projekt! I nam się podobał!!! Ten też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 24.03.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam,jakoś żywiej na forum się zrobiło:) To tak jakoś wyszło - że zamieniłam działkę i widok na własne cztery kąty w zielone okolicyna..... blokowisko w Warszawie.Mieszkam już od grudnia w tym betonowym centrum i nie jest tak źle. I poszukuję chętnych do kupienia, oczywiście na forym - może ktoś z Waszych znajomych szuka działki albo chcielibyście mieć kogoś za bliskiego sąsiada. Sezon się rozpoczyna dla budujących Życzę powodzenia i ukończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm1 24.03.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam ! W projekcie mam strop gęstożebrowy Terriva I i teraz szukam na niego materiałów. Nie wiem, czy kupować w składzie budowlanym, czy nie taniej będzie zakupić pustaki w jakiejś betoniarni? Może ktoś z Was już przerabiał ten problem i ma jakieś własne doświadczenie? Mam jeszcze jeden dylemat do rozwiązania nim wpuszczę budowlańców - mam zaprojektowany garaż dwustanowiskowy - lepsza jedna duża brama czy dwie mniejsze. Muszę podjąć decyzję czy przeprojektować nadproże nad wjazdem (na razie w projekcie mam dwie bramy). Z góry dziękuję za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.03.2006 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ...To tak jakoś wyszło - że zamieniłam działkę i widok na własne cztery kąty w zielone okolicy na..... blokowisko w Warszawie... Co stolyca, to stolyca!!! Pozdrowienia z prowincji! A jaka dzielnica??? Tak pytam bo jak byłem u kuzynki w Nowej Hucie i powiedziałem jej, że byłem we wrześniu na koncercie w Krakowie to ona mi na to, że też ostatni raz była w Krakowie w zeszłym roku... Wiadomo: rodzina, dom, praca i tak w kółko, po latach człowiek stwierdza, że w sumie to mało ważne gdzie mieszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.03.2006 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 piotrm1, pod hutą masz dwa dobre składy budowlane Sewera i HMB. W cenie towaru- dowożą na budowę własnym transportem z HDS-em... Jak zawrzesz z nimi ustną niepisaną umowę, że będziesz u nich kupował materiały to zawsze możesz liczyć na dodatkowe rabaty i zwrot niewykorzystanych materiałow... Stropem, który masz w planie za bardzo bym się nie przejmował- kupiłbym to co aktualnie mają taniej, w promocji... Chociaż jak budujesz z ceramiki, to może iść na całość i stropy też ceramiczne? Garaż zostawiłbym tak jak masz. Wyjdzie drożej (dwie bramy i dwa napędy) ale uważam, że takie rozwiązanie jest lepsze. Zimą będziesz mniej wyziębiał garaż, nie będziesz paradował przed ludźmi idącymi do kościoła dwoma mercedesami w garażu, w ogóle wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest milsze i przytulniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 24.03.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Adam___, co jest do diabła, przecież w zeszłym roku już raz wybrałeś projekt! I nam się podobał!!! Ten też! No wiem Faworytami bylo juz kilka projektow Tylko ze przedtem do wybierania bylem sam A teraz juz nie tak do konca sam wybieram Kazdy wybrany projekt podlega konsultacji A to kuchnia nie taka,a to pokoje za male,a to jadalnia za duza itd Zreszta pewnie sami wiecie jak to jest. Co do hurtowni materialow budowlanych to osobiscie moge polecic KEM. Z grupy PSB. 2 lata temu bralem od nich ocieplenia i dawali lepsza cene niz w Sewerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.03.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 No dobra, koniec Wersalu, czas na konstruktywną krytykę!!! 1. Kotłownia w środku domu, rozumiem, że masz gaz??? OK. A jak gaz będzie po 10 zł/m3 i przyjdzie potrzeba grzania węglem to będziesz go wnosił wiaderkami przez cały dom? 2. Mała łazienka główna i bez wanny, za to dwa razy większa łazienka przy sypialni. Jak Was będzie więcej miłośników kąpieli wannowej to rozumiem, że wszyscy będą paradować do kąpieli koło Twojego łoża ? Uważam, że dwie łazienki w domu powinny być ogólnodostępne z holu a jak ktoś chce koniecznie mieć łazienkę tylko dla siebie ( wejście z pokoju) to niech sobie wybuduje trzecią... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 25.03.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 No dobra, koniec Wersalu, czas na konstruktywną krytykę!!! Ale mnie zlales zimna woda Co do kotlowni.Gazu nie mam i miec raczej nie bede. Planuje chalupke podpiwniczyc.W tam wstawic kociolek na eko-groszek. Co do lazienki to kurcze nie pomyslalem/pomyslelismy A zreszta,niech sie reszta kapie tylko pod prysznicem.Trzeba wode oszczedzac Kapiel w wannie tylko dla wybrancow Ale przedstawie komu trzeba Twoje zdanie - jesli mozna P.S. Chociaz juz znalazlem projekt w ktorym do kazdego pokoju byla lazienka.Oprocz jednej dopstepnej z korytarza Ale to juz za duzy wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 25.03.2006 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Noto lećmy dalej: komin od kotłowni za bardzo odsunięty od kalenicy na skutek czego jego długa, wystająca ponad dach część będzie narażona na wyziębienie. W połączeniu z niezbyt dużą wysokością całego komina (domek parterowy) mogą być kłopoty z prawidłowym ciągiem (szczególnie przy rozpalaniu)... Ale może przesadzam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 26.03.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Grzegorz Az tak bardzo mnie nie lubisz ?? Ale prosze o jeszcze Suma sumarum chyba sie skonczy na projekcie indywidualnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm1 26.03.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam! Całe szczęście, że nie przedstawiałem swojego projektu na tym forum! Miałbym poważny dylemat, czy budować, czy nie zostać w "świetnie" zaprojektowanym bloku. Teraz jest już za późno bo budowa już rozpoczęta Pozdrawiam! Piotrek M.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 26.03.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam!Całe szczęście, że nie przedstawiałem swojego projektu na tym forum! Dlaczego mowisz ze "cale szczescie" ??? Od tego jest to forum. Zeby inni powiedzieli co jest zlego/dobrego w wybranym przez Ciebie projekcie. Jak to mowia diabel tkwi w szczegolach A potem sie wsciekac ze niema dobrego dostapu do tego czy owego. Osobiscie nie zwrocilem uwagi na podane przez Grzegorza rzeczy. Takze czekam a dalsze uwagi Bo na forum "Projekty" to sie chyba nic nie doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm1 26.03.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Cześć Adamie!Oczywiście, to był żart, który został przez Ciebie źle zinterpretowany.Ja również uważam, że porady Grzegorza i podobne są bardzo przydatne i często zwracają uwagę na rzeczy, które nie każdy dostrzega i z konsekwencji których zdaje sobie sprawę.Ja również dzięki postom z forum Muratora dokonałem kilku zmian w swoim projekcie i dalej się radzę innych.Tak naprawdę żałuję, że mie przystąpiłem do niego wcześniej - by w tak przemyślany sposób jak twój dokonać wyboru projektu. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 26.03.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Powiem tylko tyle Wybor projektu to sprawa baaaaardzo ciezka.Delikatnie mowiac Dzisiaj znowu przegladalismy projekty i w sumie zadnego nie wybralismy Dobrze ze jest siec to mozna sobie za friko ogladac i wybierac. Inaczej bysmy zbankrutowali na katalogach. Jak na razie faworytem jest dom skladajacy sie z co najmniej 4-5 projektow Wymagania mamy dosyc specyficzne i ciezko im chyba troche sprostac Budynek ma byc : - parterowy - najlepiej na planie prostokata o krotszym boku dlugosci 9-10 metrow - drugi bok dlugosc w zasadzie jakies 18-20 m - z salonem wielkosci 25-27 m2 - 4 pokojami - oprocz salonu (pokoje jakies 15-16 m2,chociaz jeden moze miec 10 m2) - kuchnia polaczona z jadalnia Istnieje taki gotowy projekt??? Czy pozostaje mi tylko robic indywidualny ??? Jakbyscie cos zauwazyli w sieci spelniajace podane warunki to poprosze o linki do tych projektow. P.S. Boczne sciany - te na krotszych bokach - najlepiej jakby byly bez okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 27.03.2006 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Pod ocene szanownego gremuium poddaje nastepny projekt Oto on Jesli macie jakies spostrzezenia to chetnie wyslucham W sumie z tego Agrobispa to dosyc ciekawe projekty parterowek maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts