Grzegorz63 05.09.2003 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Szadam, pamiętam Twoje zainteresowanie węglem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.09.2003 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Zastanawiam się nad systemem ogrzewania mojego domu. Prawdopodobnie będę miał kocioł CO na węgiel Eko-Groszek z podajnikiem (przynajmniej do czasu, aż gazownia stwierdzi, że opłaca się jej doprowadzenie do mnie gazu). Ale sprawa kotła nie jest dla mnie obecnie tak istotna, jak sam system grzewczy. Popadam w różne skrajności. Od pomysłu systemu opartego wyłącznie na grzejnikach, poprzez system mieszany (podłogówka na parterze, grzejniki na poddaszu) a teraz coraz poważniej myślę o zainstalowaniu ogrzewania podłogowego w całym domu . Jest tylko jedno "ale". Nie chciałbym zrezygnować z drewna na podłogach. Czy np. deska barlinecka nie będzie stanowiła przeszkody nie do pokonania dla ogrzewania podłogowego...? A może znacie jakieś inne materiały wykończone z wierzchu drewnem, nadające się do podłogówki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.09.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Znamy, znamy, bo muratora czytamy... Murator. Numer specjalny ,,Czym ogrzewać dom"...z 2000 roku (w tym roku chyba było wznowienie )....o ogrzewaniu podłogowym: ,,Możliwe jest również wykończenie drewnem. Większość firm zaleca stosowanie parkietu grubości do 10mm. W sprzedaży jest mozaika drewniana 8- i 10-milimetrowa.Typowa klepka grubości 22mm jest nieodpowiednia.Wilgotność użytego drewna powinna wynosić około 9%" No to powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.09.2003 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Wstyd się przyznać, ale (tu napiszę drobnym maczkiem, żeby Admin nie odczytał): Muratora czytam bardzo rzadko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.09.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Grzegorz63 - a ja wręcz przeciwnie, więc średnią mamy dobrą... (mam wszystkie od 01.1998r.!!! + numery specjalne... ) Nie ma jak długi dystans...firmie od okien dałem trzy miesiące na przemyślenie ceny...efekt +2200zł dla mnie... hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.09.2003 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Poszukam w kioskach, może gdzieś znajdę ten egzemplarz... "...Długi dystans..." niestety nie zawsze się sprawdza. Kolega czekał na jeszcze większe promocje na grzejniki (myślał, że latem będzie taniej), ale się nie doczekał. W końcu kupuje drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 08.09.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Wiesz Grzegorz ja miałem takie same dylemat z systemem ogrzewania. Na początku był tylko węgiel. To był mój debiut na forum. Wydaje się, że 10 lat upłynęło. Piece z podajnikami itp. Do czasu gdy się nie okazało, że będzie gaz. I to wg. zapewnień do końca roku. NA DWIE KOTŁOWNIE SZKODA SZMALU. A jak wykręcę numer i nie podłączę się do sieci, którą prawie dla mnie ( na razie ) mają budować to mi z d... nogi ...Zrobiłem system mieszany grzejniki z dodatkiem dwóch miejsc z podłogówką - kuchnia i łazienka na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.09.2003 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Dlaczego "podłogówka" w całym domu? Obawiam się problemów z odpowiednim wysterowaniem układu mieszanego (podłogówka + grzejniki), gdyż kotły na paliwo stałe, mimo, że trochę już "nafaszerowane" elektroniką, zazwyczaj dają możliwość sterowania tylko jednym obwodem (jeden termostat pokojowy, "pogodówka" nieśmiało wkracza na to pole). Boję się, że nagrzana, bezwładna cieplnie podłoga na parterze nie uruchomi poprzez termostat na czas kotła, aby dogrzać poddasze grzejnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.09.2003 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Dzień dobry! Jest tu kto??? Właśnie wcinam wielką kanapkę, a miałem się odchudzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.09.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Ja jestem. Dokładnie przed chwila zjadłem taką samą . Ale wychodzę na chwile na miasto to może przy okazji zrzucę te kalorie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.09.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Trzeci do kompletu...z tych co najpierw jedzą a później myślą o odchudzaniu... Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 09.09.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Ja w takim razie nie z kompletu . Właśnie jem i nie myślę o odchudzaniu. Moim problemem jest utrzymać taką wagę "żebym była widoczna z boku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.09.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Marbo - jak najbardziej do kompletu , średnia nam wyjdzie idealna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.09.2003 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Ja też tak jak Wowka- idę spalić kalorie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.09.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 ...A moich kalorii do spalarni nikt nie zabierze ? Dajcie chociaż namiary, gdzie ona jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.09.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 No, już jestem. Kalorii spaliłem cokolwiek. Przy okazji trochę też i zgłodniałem . Ale widzę, że dziewczyny właśnie coś krzątają się koło tortu orzechowego .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.09.2003 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Ja poczekam na pomidorową i schabowego (Hura! To już za godzinę!!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.09.2003 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Dobre było...P.S. Co sądzicie o diecie Kwaśniewskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 09.09.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Jak wam milutko dzionek zleciał. Kanapki, kalorie, spacerki. A ja! Skoro świt wyjazd szkolenie, Castorama po drodze, stłuczka tez pom drodze i na Golgotę. Tam frezuję dechy podłogowe. Wiecie co to za robota!!!!!. Jeszcze jutro i bądą OK. Potem muszę coś zrobić z moją brawą bo jakiemuś Volvo z naczepą i tysiącem osi zachciało się pas na zkrzyżowniu zmieniać Grzegorz, jeżeli jakimś cudem się wprowadzę w tym roku to urzejmie doniosę jak funkcjonuje podłogówka z piecem na węgiel ( bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że tak to się skończy). Tyskie gronie się skończyło PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.09.2003 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Szadam, trzynasty dzień miesiąca jest dopiero w sobotę... Tyle nieszczęść naraz, no ale skoro sączysz sobie piwko, to chyba wszystko w porządku? Z tymi cowboyami w ciężarówkach to nigdy nic na drodze nie wiadomo. A tym z gazowni, zgodnie z obietnicą zacznij nogi z d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts