katarek 29.05.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witaj Avisek! Koło mnie to podobno mówią 80zł/m2, chociaż słyszałem też i 100zł. Ale to było wcześniej i do tej pory nie sprzedali, więc może opuścili z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 29.05.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 hmm zazdroszcze wam ze kupno dzialki macie juz za soba, ale trzymajcie kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm1 30.05.2006 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Cześć Avisek! Delor napisała: Jesteśmy strasznie nakręceni tą budową. Jestem ciekawa czy wszyscy tak głupieją ? A i owszem - ale tylko wszyscy forumowicze! U mnie mury już stoją, a ekipa rozpoczęła zabawę ze stropem. Jestem jak kołowrotek kręcący się na trasie: dom - budowa - hurtownia- budowa - dom. Ale pomimo wielkiego tempa życie podczas budowy (również tempa ulatniającej się kasy) - widok rosnących murów wszystko rekompensuje! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 30.05.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 no tak, pieniadze, pieniadze, pieniadze...powiedzcie mi czy latwo pogodzic zycie z budowa? czy macie jeszcze w planach cos takiego jak wakacje, czy teraz budowa zastepuje wam wszystko? no bo przeciez potrzeba na to nie tylko mnostwo pieniedzy ale i czasu...ja planowalam wakacje, ale w obliczu kupna dzialki , na tak odwazne wakacyjne plany moze mi nie starczyc...ale coz, trzeba wybrac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 30.05.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam po dlugiej nieobecnosci Grzegorz tak to nieraz jest z tymi kobitkami.Omamia czlowieka i potem trzeba ponosic konsekwencje Ale spokojnie,bez nerowo.Az tak "zle" nie jest U gmalc-a juz firanki w oknach wisza .Pewnie sie juz wprowadzil Piotrm mury juz rzeczywiscie ruszyly z kopyta Jechalem dzisiaj kolo 8:30 to juz szalunki z nadprozy pozdejmowane Wanios info masz na priva Delor witam sasiada zza miedzy.No prawie Grzegorz cos to Twoje ogrodzenie stanelo z budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 30.05.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Adam- ty już tak nie mrugaj . Naprawdę byłam przekonana, że mieszkasz koło Pogorii. Spaceruj ze swą psią też gdzie indziej Avisek-jeśli chodzi o plany wakacyjne, to ja już całkowicie straciłam zainteresowanie wszystkim co nie jest związane z budową . Poza tym za co? Może dziecka gdzieś wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm1 31.05.2006 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Avisek napisała: czy macie jeszcze w planach cos takiego jak wakacje, czy teraz budowa zastepuje wam wszystko? no bo przeciez potrzeba na to nie tylko mnostwo pieniedzy ale i czasu... ja planowalam wakacje, ale w obliczu kupna dzialki , na tak odwazne wakacyjne plany moze mi nie starczyc... ale coz, trzeba wybrac... Mam wypracowany sposób na pogodzenie wakacji z budową: po prostu postarałem się o syna, który przyjdzie na świat w sierpniu (a więc w środku sezonu budowlanego) - przyznacie więc, że mam doskonały pretekst by wyjazdy wakacyjne trochę przełożyć - a zaoszczędzone w ten sposób środki mogę spokojnie lokować na placu budowy. - Polecam (żeby tylko nie te humory kobiety w ciąży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 31.05.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 he he co do dzidziusia to rzeczywiscie niezly powod by pozostac na placu boju... ale co, za rok powtorka? ps. moj synek tez urodzil sie w wakacje... a co do działki - to jeszcze nic ostatecznie nie postanowilismy.. moze macie jakies inne opcje dla mnie? w gre wchodzi glownie nasza piekna dabrowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 01.06.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Mam wypracowany sposób na pogodzenie wakacji z budową: po prostu postarałem się o syna, który przyjdzie na świat w sierpniu (a więc w środku sezonu budowlanego) - przyznacie więc, że mam doskonały pretekst by wyjazdy wakacyjne trochę przełożyć - a zaoszczędzone w ten sposób środki mogę spokojnie lokować na placu budowy. - Polecam (żeby tylko nie te humory kobiety w ciąży) Witam! Synek - swietna sprawa!!! Powód na odłożenie wakacji jak znalazł, ale nie sądzę, że przez to coś zaoszczędzisz Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 06.06.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 brrrrrrrrr zimno. koniec świata minął bez echa (06.06.2006 r.) czekamy na dzień jutrzejszy.. jutro zapadnie ostateczna decyzja czy będzie nam dane to miejsce a tutaj coś cichutko, nikt nie pisze... jak tam wasze budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 06.06.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 brrrrrrrrr zimno. koniec świata minął bez echa (06.06.2006 r.) No jeszcze nie minal czekamy na dzień jutrzejszy.. jutro zapadnie ostateczna decyzja czy będzie nam dane to miejsce Bedzie dobrze a tutaj coś cichutko, nikt nie pisze... jak tam wasze budowy? No czasami tak tutaj bywa U mnie budowa dopiero w planach. Jak na razie przyjechal wujek i mi namieszal w mojej konepcji. No ale to jeszcze sprawa do przedyskutowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm1 06.06.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Cześć i czołem! U mnie trwa przygotowywanie stropu - swoją drogą to mało przyjemny etap (przynajmniej przy moim projekcie) - następnym razem robiłbym lany! Wanios napisał: Synek - swietna sprawa!!! Powód na odłożenie wakacji jak znalazł, ale nie sądzę, że przez to coś zaoszczędzisz Ale ja wcale nie chcę na tym zaoszczędzić - a jedynie uważam, że budowa domu to dobry pretekst do przełożenia dalekich podrózy na następny sezon, a w połączeniu z narodzinami potomka (płci wiadomej) to już na pewno. Avisek napisała: co do dzidziusia to rzeczywiscie niezly powod by pozostac na placu boju... ale co, za rok powtorka? No niestety - o powtórce nie myślę - w prawdzie u mnie i tak my chłopaki jesteśmy na straconej pozycji - żona i córka zamówiły sobie na dodatek psa a właściwie suczkę, ale za to w moim akwarium królują samce! (bez obrazy dla Pań). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 07.06.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 musimy poczekac do poniedzialku... mam nadzieje ze to juz termin ostateczny... i bede mogla dolaczyc z czystym sumieniem do grona budujacych czy posiadajacych kawalek wlasnej ziemi... tymczasem pije redd's i blakam sie po forum... i rozmyslam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 21.06.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 ależ tu cisza jak makiem zasiał.. czy to ta piękna pogoda na dobre was wygoniła sprzed komputerów? u nas bez zmian, pan od którego mieliśmy kupić działkę okazał się mistrzem gier słownych i narazie nic z tego nie wynika. Może powiecie mi jak długo wy szukaliście swoich miejsc, czy było to raczej szukanie na żywioł jeżdżąc po okolicy, czy może dość przemyślana kalkulacja? Może znacie jakieś ciekawe miejsce gdzie warto się wybrać i poszukać, może wyleczę się z tamtej okolicy, choć będzie ciężko, ale może coś innego jest mi pisane? czekam na wasze rady - porady a tymczasem zmykam na balkon nabrać powietrza - dopiero po dwudziestej lżej się oddycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 21.06.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Może powiecie mi jak długo wy szukaliście swoich miejsc, czy było to raczej szukanie na żywioł jeżdżąc po okolicy, czy może dość przemyślana kalkulacja? Może znacie jakieś ciekawe miejsce gdzie warto się wybrać i poszukać, może wyleczę się z tamtej okolicy, choć będzie ciężko, ale może coś innego jest mi pisane? czekam na wasze rady - porady a tymczasem zmykam na balkon nabrać powietrza - dopiero po dwudziestej lżej się oddycha Nasza dzialke kup[ilismy wlasciwie przez "przypadek" Tzn wiedzielismy ze bedziemy musieli cos wykombinowac. Mieszkalismy w prywatnym i wlascicielka zaczela wariowac z czynszami. Przyjechalismy do rodzinki co mieszka obecnie kolo nas. Gadka szmatka o tych naszych przejsciach. Na poczatku byla cisza ale za troche okazalo sie ze wujek zamierzal sprzedac ta nasza czesc No i sprzedal w sumie nam Bylismy jeszcze ogladac jedna dzialke w Ledzinach.Ale jak sie okazalo ze ta jest do wziecia to dalej nie szukalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 22.06.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ufff co za upał Ostatnio nie zbliżam się do kompa, bo jeszcze dogrzewa i tak gorącą atmosferę. Co do szukania działek -najtaniej wychodzi szukanie samodzielne, bez pośredników. No ale trzeba mieć trochę szczęścia. Pośrednik zedrze z Ciebie 2 -3%. Warto trochę pojeżdzić po okolicy, która Ci się podoba. Można popytać w sklepie, popytać ludzi no i rozglądać się za ogłoszeniami. My niestety byliśmy niecierpliwi i skorzystaliśmy z pośrednika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipercz 22.06.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam wszystkich!czy może ktoś mi polecić sprawdzoną ekipę brukarzy z naszych okolic ? mam ofertę za 120zł - (w tym kostka z Bruk-Betu za 47zł)wydaje mi sie drogoile płacicie za m.kw materiał z robocizną? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 25.06.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 adam i delor - dzieki za rady... dzis spedzilismy w wymarzonej okolicy prawie 6 godzin chodzac od domu do domu, moge juz chyba ksiazke napisac, ale psychologiczną na temat teori plotki, ile ludzi tyle wersji... gdy juz nam sie wydaje ze jestesmy blisko - niestety okazuje sie ze wersja pana z domku "a" nijak ma sie do wersji pana z domku "b" i tak dalej ostatecznie traflismy na pana ktory zaczal nam opowiadac o jednym czlowieku, ktory ma pare dzialek do sprzedania. Serce mi stanelo bo to bylo nazwisko znajomego. nadzieja ulotnila sie jednak wraz z wykonanym do niego telefonem, gdyz okazalo sie ze owszem mial dzialke - jedna - ale sprzedal ja pare lat temu. znow wiadomosc okazala sie falszywa.. wrocilismy do domu zmeczeni, zawiedzeni. wyglada na to ze bladzimy po omacku we wtorek bedziemy rozmawiac z czlowiekim, u ktorego dzialke ogladalismy na samym poczatku, bo to jedyna konkretna oferta, choc zbyt wygorowana ludzie moze musze zmienic okolice, ale nie mam pomyslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 25.06.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Avisek!A byliście u mojego sąsiada-rolnika?? Ten ostatni dom przed naszym pasem działek. Właśnie się dowiedziałęm, że podzielił kawałek swojego pola i chce to sprzedać. Ale niestety więcej to na razie nic nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 25.06.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 chodzi ci o ta stara chalupe tuz przy drodze, czy ten nowszy domek w linii za nim? z tym starszym panem, ktory ma 3 psy, rozmawialismy ale on nie chce nic sprzedac, mowi ze ma kawalek pola i tego nie sprzeda... pozostali chca od 100 zł za metr i to wcale nie sa miejsca ktore kupilbys bez mrugniecia okiem... wciaz sa jakies wady, minusy etc... ciagle jakies przeszkody.. dzis nawet znalezlismy ogloszenie kolo gląba, głeboko w lesie i tam też 100 zł za metr, jest 16 dzialek do sprzedania pozostaje pan leszek bo z jego dzialki jeszcze troche wody widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts