Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moje wymarzone miejsce:

- niedaleko miasta (15 km od centrum max) - ze względu na przyszłe zawożenie dzieci na baseny, angielski itp.

- blisko trasy do Katowic

- a jednocześnie ciche, spokojne, blisko lasu - dla mnie przykładem są Trzebiesławice (tyle że trochę daleko), a bliżej Ujejsce i miejsce blisko Bukowej Góry, za cmentarzem w Ujejscu są tam chyba dwa nowe domy wjeżdżasz w las i jesteś w innym świecie, a jak masz ochotę na "wielki świat" to wszystko masz w promieniu 20 km - łącznie z kinem, aquaparkiem, centrum handlowym i wszystkimi potrzebnymi do normalnego życia rzeczami :o

Wlasnie zakonczylem ten etap. Przez 2 lata szukalem dzialki w okolicach Dabrowy. Moje oczekiwania byly podobne, moje mozliwosci finansowe 50 zl/m2 i w rezultacie zakupilem dzialke w okolicy ktora na pierwszy rzut oka odrzucilem calkowicie. Dzialke kupilem w Strzemieszycach. Sugeruje pewnien rekonesans w te okolice. Sporo tam teraz 'chlopow' odrolnia dzialki i mozna kupic niedrogo ziemie w ladnej okolicy. Fakt - nie bedzie to zbyt szpanerskie bo do Pogorii daleko ale decyzja nalezy do kazdego z nas.

Piotr

pluszku a jakie są ceny tych działek, i czy dominują tam zerokie działki (min. 28 m) czy raczej wąskie? W której części Strzemieszyc się znajdują te działki?

Strzemieszyce Wielkie w kierunku Kazimierza Gorniczego. To tylko kilkanascie ulic - konkretnej nazwy nie pamietam. Warto pojezdzic i popytac sie - moze wtedy kupisz bez prowizji biura a od wlasciciela. Jest tez pare ofert na Gratce. Ja kupilem swoja na Alei Za Remiza o szerokosci 26 m, przy waskiej drodze asfaltowej (prad i woda przy ulicy).

Kanalizacji tam nie ma - ma byc w 2009 roku. Placilem 50 zl/m2.

Witam!

do kupujących działki - czasami warto poszukać dłużej - ja chciałem koniecznie mieć działkę w Sosnowcu - i nawet miałem kilka już takich upatrzonych (takich, że "nigdzie indziej" ;) ), a w końcu kupiłem na Mariankach, z czego jak na razie jestem zadowolony (chociaż początkowo nie byłem ;) ). Uwaga jest taka - trzeba się ostro targować - mnie początkowo też podawali cene 90 zł/m2, a ostatecznie (teraz już moge to powiedzieć) kupiłem poniżej 50 zł.

witam Zagłębiaków :)

mam nadzieje dołączyć do waszej grupy. Etap poszukiwania działki niestety....najpierw stracony czas na poszukiwanie działki w Mysłowicach. Okazało sie ze wszędzie 5 klasa szkód górniczych i moja przyszła ekipa budująca strasznie mi odradza te tereny więc przerzuciłam się na Zagłębie (zresztą stąd pochodzę :) ).

Szukam w Sarnowie, Psarach no i w Strzemieszycach (pluszku wysłałam Ci priva), ale wybitnie nie mam szczęścia. Zaczynam się zniechęcać (choc wiem ze są ludzie którzy swoich działek szukali kilka lat).

A ja zaczęłam od końca...mam ekipę która mi zbuduje dom, ale nie mam działki.

Pozdrawiam wszystkich budujących, zbudowanych i szukających!

Witam

Właśnie jestem na etapie szukania tartaku i więdźby dachowej czy możecie polecić jakiś tartak?

Jeżeli ktoś jest na etapie domu w stanie surowym otwartym, niech napisze mi ile go kosztowała robocizna. Mi firma wyceniła stan surowy otwarty z kominami na 55 tyś. robocizna. Jest szybko i solidnie po 6 tyg. są fundamenty, ściany i ścianki działowe, będzie lany strop, czy taka cena to drogo??

Pozdrawiam Quba

Hej, ja za robote takiego stanu place 42 tys.,pozdro