Bazhyl 19.03.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Mam pytanko - gdzie kupowaliście bloczki fundamentowe? Ceny, tego co znalazłem, mnie osłabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 19.03.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 adam.. ten tramwaj na mnie podziałał odstarszająco - podziękowaliśmy. ale powiedzcie mi czy to prawda ze ceny materialow budowlanych zdrozaly trzykrotnie? slyszalam taka opinie. Witam, nie wiem czy trzykrotnie ale jest ogolna lipa-ja placiłem za Porotherm 30 2,93 teraz slyszalem 4,30 za szt. wiec jest trzochę różnicy:) Wełna do ocieplenia zewn. 10cm w listopadzie 32zł za m2 teraz kupiłem za 46zl/m2 iprzyliczyłem wtopę a bedzie jeszcze drożej bo już ją ciężko znależć. Mój chłopek od dachu zwiększył cenę za m2 o 40%. Mam szczęśćie ze kupowałem większość materiałów na przełomie 2005/2006 bo teraz koszta budowy zwiększyły by się znacznie. Pozdro i powodzenia w szukaniu działeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 19.03.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Mam pytanko - gdzie kupowaliście bloczki fundamentowe? Ceny, tego co znalazłem, mnie osłabiają. Ja kupowałem w sosnowcu na przeciwko Dorjana na zagórzu jest betoniarnia-2,1 zł/szt. w 2006 roku,pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 20.03.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Mam pytanko - gdzie kupowaliście bloczki fundamentowe? Ceny, tego co znalazłem, mnie osłabiają. Ja kupowałem w sosnowcu na przeciwko Dorjana na zagórzu jest betoniarnia-2,1 zł/szt. w 2006 roku,pozdro. Ja też tam kupowałem bloczki i beton. W zeszłym roku było najtaniej w okolicy, ale nie wiem jak jest teraz. Ale warto zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 20.03.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 adam.. ten tramwaj na mnie podziałał odstarszająco - podziękowaliśmy. ale powiedzcie mi czy to prawda ze ceny materialow budowlanych zdrozaly trzykrotnie? slyszalam taka opinie. Niecały rok temu kupowałem Maxa Kozłowice po 1,90, teraz muszę jeszcze trochę dokupić - zamawiałem w lutym - cena była 2,90, ale dostawę chciałem na kwiecień i nie wiem czy nie będę musiał dopłacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 20.03.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, Ja będę budować w Dąbrowie - Gołonóg. Mógłby mi ktoś polecić architekta? A może jakąś niedrogą ekipę budowlaną? A czy jest ktoś kto buduje na górce gołonowskiej obecnie? Witam! Miło poznac sąsiada Co prawda nie buduję, ale mieszkam na górce, od południowej strony (Bratków). Gdzie Twoja działka? W ostatnim tygodniu, jak sie cieplej zrobiło, ruszyły prace przygotowawcze na kilku działkach na górce (na zachodniej i północnej stronie). Będzie się działo w sezonie... Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marys888 20.03.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, nie wiem czy trzykrotnie ale jest ogolna lipa-ja placiłem za Porotherm 30 2,93 teraz slyszalem 4,30 za szt. 2 tygodnie temu zamówiłem Leier 30 P+W po 6,05 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 22.03.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam Dopiero zaczynam na tym Forum więc chciałbym się przywitać ze wszystkimi WITAM. I na wstępie prośba - szukam firm z terenu Zaglębia i okolic, które produkują ogrodzenia betonowe. Jakby miał ktoś namiary to proszę o info. Pozdrawiam Witamy... Jeśli chodzi o ogrodzenie betonowe, to najbardziej znana mi jest firma http://www.gesto.pl/ sam nie korzystałem, natomiast słucham często Radia ESKA . Ludzie, tylko nie Gesto! Też pokierowałam się reklamami, stroną internetową, broszurkami - po co to wszystki skoro usługi na żenującym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fokstrot 24.03.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam serdecznie, bardzo proszę o informacje na temat firm budujących fundamenty- zwłaszcza sprawdzonych. Chciałbym zacząć za jakieś dwa tygodnie, ale dwie firmy wycofały się (jednej cała ekipa wyjechała na zachód). Lokalizacja - Psary koło Będzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quba1001 27.03.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 HejBuduje się w dąbrowie i poszukuje sprawdzonej ekipy na wykończenie (gładzie, kafelki, sufity podwieszane, panele) będę wdzięczny za jakiekolwiek namiary. Quba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 29.03.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam Zabieram się za budowanie własnego "gniazdka" więc chętnie dołącze do grupy zgłębiaków realizujacych swoje marzenia w postaci własnego DOMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marys888 30.03.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Mam dojście do pustaków keramzytowych 24 i 36. Cena na dzisiaj 10,20 pln/szt. z dostawą. GG: 7775430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 03.04.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam Czy ktoś wie gdzie kupić najbliżej Dąbrowy - Ząbkowic podmurówki podogrodzeniowe i tanie słupki.Fajnie by bylo aby podmurowki byly wyposażone w takzwane fundamenty pod słupki.mam do ogrodzenia ze sasiadem jakies 40 metrów dzialki.Jeszcze nie wiem co dam miedzy słupkami. Albo panelowe siatki albo rozwine siatke na calej długosci. A przy okazji to chyba bede tu czesciej wpadal gdyz w "Ząbkach" zaczynam remontowac domek aby sie tam wprowadzic z przyszla żoną. Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 05.04.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Mam pytanie - gdzie kupowaliście więźbę? Kontaktowałem się na razie z tartakiem w Gródkowie, jednak miła pani stwierdziła, że oni nie suszą więźby. Tutaj pytanie numer dwa - czy można nie suszyć drewna na więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 05.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Więźbę na garaż kupowałem chyba też w Grodkowie. Nie była suszona. Teoretycznie powinna być, ale praktycznie to ciężko taką kupić i większość robi z niesuszonej. A teraz drugą więźbę, na dom, zamówiłem w górach - w Istebnej. O wiele taniej i lepsza jakość - na suszone też można trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 05.04.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Więźbę na garaż kupowałem chyba też w Grodkowie. Nie była suszona. Teoretycznie powinna być, ale praktycznie to ciężko taką kupić i większość robi z niesuszonej. A teraz drugą więźbę, na dom, zamówiłem w górach - w Istebnej. O wiele taniej i lepsza jakość - na suszone też można trafić. Katarku a jak z transportem? Mam trochę grubo tego drewna do przewiezienia. Co do suszenia - rozumiem, że dach mi się nie zawali gdy użyję drewna mokrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 05.04.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Transport zapewnia tartak. Cena chyba 2zł za km, czy jakoś tak - w każdym bądź razie ma mnie kosztować coś ok. 300zł. Zawalić się nie zawali, co najwyżej trochę pokrzywi jak źle zrobione będzie. I takie mokre drzewo gorzej chłonie impregnat, więc z tym może być największy problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 05.04.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Katarku podej no mi namiara z łaski swojej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 05.04.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 W tej chwili to nie mam. Jak będę w domu to poszukam. Ale wystarczy zajrzeć do panoramy firm (http://www.pf.pl) albo pkt (http://www.pkt.pl) wpisujac hasło tartak i Wisła, Istebna, Koniaków itp. - ja tak szukałem - wynotowałem sobie trochę tych telefonów i pojechałem w góry, dzwoniąc na nie po drodze. Może znajdziesz coś lepszego, bo ten mój to wybrałem tylko dlatego, że chciałem bez tzw. vat'u i tam było, a gdzieś indziej niekoniecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 05.04.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 W tej chwili to nie mam. Jak będę w domu to poszukam. Ale wystarczy zajrzeć do panoramy firm (http://www.pf.pl) albo pkt (http://www.pkt.pl) wpisujac hasło tartak i Wisła, Istebna, Koniaków itp. - ja tak szukałem - wynotowałem sobie trochę tych telefonów i pojechałem w góry, dzwoniąc na nie po drodze. Może znajdziesz coś lepszego, bo ten mój to wybrałem tylko dlatego, że chciałem bez tzw. vat'u i tam było, a gdzieś indziej niekoniecznie... Tak czy siak prosiłbym Cie o namiar jak znajdziesz. Przy okazji szukam dobrych i nie najdroższych osób do podłączenia prądu na budowę oraz podpięcia rurki od wody, wiem że wykonywałeś to już u siebie, więc może akurat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts