netspiker 19.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam wszystkich budujacych w Zaglebiu Dopiero zaczynam zarowno budowe jak i moja obecnosc na tym forum. Wlasciwie to dopiero niebawem zaczne przebudowe i remont domu. Moje miejsce to Slawkow. Na poczatek szukam dobrego projektanta z okolicy. Ja dzis miałam spotkanie z pania architekt i panem inspektorem nadzoru (który bedzie u nas kierbudem ) . Jak na razie jestem zachwycona kompetencjami obojga malka - chetnie skorzytam z ich uslug, wlasnie szukam takich osob z polecenia. Bardzo prosze wiadomosc na priv. Inni budujacy/remontujacy w Slawkowie i okolicach, jesli mozecie polecic architekta lub konstruktora do zrobienia projektu to bardzo prosze o info na priv. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.09.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witaj Grzesiu - nie polęcę "mojej" ekipy architektoniczno-konstruktorskiej - bo zajmą sie Twoim projektem, a mój zostanie "olany" - oczywiście żart W niedzielę widzę sie z pania architekt - zapytam czy mogę podać namiar. ok?? Może napiszesz cos o swojej przebudowie - może jakieś fotki, plany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 20.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witaj Grzesiu - nie polęcę "mojej" ekipy architektoniczno-konstruktorskiej - bo zajmą sie Twoim projektem, a mój zostanie "olany" - oczywiście żart W niedzielę widzę sie z pania architekt - zapytam czy mogę podać namiar. ok?? Może napiszesz cos o swojej przebudowie - może jakieś fotki, plany ... Spox, ci ludzie maja w jednym palcu dzialanie na dwa (i wiecej) fronty Moge dzwonic po okolicy i pytac architektow z Panoramy Firm, ale po co wywazac otwarte drzwi. Ja sie nie spiesze, projekt za 2-3 miesiace ale szukac juz trzeba. Chetnie skorzystam z Twojego polecenia, jesli tylko beda to ludzie tego warci. Moj dom jest z lat 60tych i bedzie potrzebna przebudowa dachu i remont kapitalny wnetrz. Parter i poddasze oraz czesciowe podpiwniczeniePowierzchnia calkowita 130 m3. Fotki i plany to beda za czas jakis. Na razie jest tylko zapal i dobre checi Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.09.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 OK, skoro za 2-3 miechy - to bez obaw mogę dać namiary - bo moje plany mają być skończone za 2-3 tygodnie A czy beda "godni polecenia" -sie okaże jak bede miała pozwolenie na budowę w ręce A chęci i zamiary to na początku zawsze ponoć są i dobrze, tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 21.09.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Czekam z niecierpliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta K 22.09.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam A ja zamierzam ruszyć z budową na wiosnę. Mam jednak problem z wodą. Miasto Sosnowiec (bo tak się buduję) niestety nie wyraża zgody na pociągnięcie prywatnego wodociągu,a sami także takiego mi nie zrobią. Walczyłam z nimi od listopada ubiegłego roku, dlatego wszystko przesunęło mi się w czasie (już o rok). Zostaje mi tylko studnia głębinowa. Czy ma ktoś może namiary na dobrą firmę, która zajmuje się budową studni (całość- sprawdzenie czy jest na działce woda, budowa, dokumentacja oraz filtry). Proszę o pomoc. Byłabym też wdzięczna za podanie namiarów na jakąś dobrą i nie drogą firmę budowlaną, bo ta z którą rozmawiałam wydaje mi się deczko za droga. dzięki i czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.09.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Czekam z niecierpliwoscia Namiary posyłam na PW - masz - a co tam podziele się - jednym co dobre mnie spotkało w tej biurokratycznej "wojnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antki2 22.10.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nie dawno rozpoczołem budowę pod Siewierzem i jak bóg da wkrótce powinienem wyjść z ziemi. Chętnie nawiąże kontakt z budującymi z okolicy celem wymioany doswiadczeń i informacji. Co, gdzie, jak, za ile,... itp. Na obecną chwilę mogę pochwalić się (i polecić) zastosowaniem pustaków betonowych na pióro wpust( bez spoiny pionowej) do budowy ścian piwnicznych. Z początku miałem wątpliwości, ale teraz... Jakość pierwsza klasa, są dwa razy większe od bloczków 38x25x25 przy tej samej wadze i parametrach, tańsze i teoretycznie potrzeba 2/3 zaprawy mniej a ścianny wychodzą gładziudkie szczegóły na priva pozdro Antek macie jakieś namiary na tani w okolicy piasek, żwir, cemen itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Antku - ja narazie na etapie stali, betonu i więźby i pokrycia dachu (mam rozrzut mały jednocześnie dach i fundamenty - taki "malutki remoncik") A więźbę naprawda taniuchną mam 700 zł m3 z impregnacją, stal też w porównaniu z innymi (patrz wątek "cennik materiałow budowlanych). Pozdrawiam i witam wśród budujących Zagłębiaków A jak znajdziesz tani piasek - daj cynk - troche mi tego potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabianek 23.10.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam Was Serdecznie! Buduję się w Dąbrowie Górniczej i jestem na etapie stanów zerowych, czyli wychodzę z ziemi . Na 2009 rok planuje wybudować dom w stanie surowym zamkniętym. Oczywiście liczę na wymianę doświadczeń z Wami w sprawach materiałów i ekip budujących. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marys888 24.10.2008 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam Was Serdecznie! Buduję się w Dąbrowie Górniczej i jestem na etapie stanów zerowych, czyli wychodzę z ziemi . Na 2009 rok planuje wybudować dom w stanie surowym zamkniętym. Oczywiście liczę na wymianę doświadczeń z Wami w sprawach materiałów i ekip budujących. pozdrawiam A gdzie konkretnie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 24.10.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jak ktoś z Was ma jakiegoś sprawdzonego i taniego kominiarza proszę o info na PW. Swoją drogą ile biorą za odbiór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabianek 24.10.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A gdzie konkretnie się budujesz? W pobliżu Pogorii niedaleko dworca PKP Gołonóg. Prace na ten rok już w sumie zakończone, jeszcze trzeba zakopać fundamenty i posprzątać zalegające materiały na zimę i do wiosny przerwa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 27.10.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam wszystkich zagłębiaków.Ja również buduje się w Dąbrowie G.Niedaleko Pogori i dworca PKP.Pozdrawiam budowniczych z Dąbrowy G.Może bęziemy kiedyś sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 27.10.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ano jest - ale czy w pobliżu ?? mnie hutę taki widok przesłania http://www.foto.nowak-2001.nazwa.pl/F_PL_DG_2007/20070824_44_pldg_golonog_wzgorze-golonoskie_k-sw-antoni_z-superjednostki+.jpg To jest widok z Twojego domu? (wydawało mi się, że ul. Szewców jest niżej, tzn. bliżej tramwaja) Pozdrawiam Wanios kurcze miałam taki sam widok z okien w rodzinnym mieszkaniu!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 28.10.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 A jak znajdziesz tani piasek - daj cynk - troche mi tego potrzeba Witam! Ja kupowałem piasek pod chodniki czy do betonu z "Kompleks Cabała" - to jest niedaleko ul. Laski. Mają też swój transport. http://www.kompleks.net.pl/oferta.php Kilka dni temu żwirek do ogródka - też polecam (swoją drogą podziękowania dla Adama!) Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.10.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 A jak znajdziesz tani piasek - daj cynk - troche mi tego potrzeba Witam! Ja kupowałem piasek pod chodniki czy do betonu z "Kompleks Cabała" - to jest niedaleko ul. Laski. Mają też swój transport. http://www.kompleks.net.pl/oferta.php Kilka dni temu żwirek do ogródka - też polecam (swoją drogą podziękowania dla Adama!) Pozdrawiam Wanios A możesz jakieś ceny podać, piasku troche mi bedzie trzeba, no i zwir pod podjazd konieczny. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antki2 29.10.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Możecie kogoś polecić do wykonania CO gaz + podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 29.10.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 A możesz jakieś ceny podać, piasku troche mi bedzie trzeba, no i zwir pod podjazd konieczny. Dzięki Piasek - nie pamiętam, kupowałem na wiosnę, kilkanaście zł (chyba). Żwirek taki brzydszy 60zl, taki jasny, okrągły po 90zł, oba w 4 rozmiarach, ceny netto za tone (VAT chyba 7%). Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.10.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 A możesz jakieś ceny podać, piasku troche mi bedzie trzeba, no i zwir pod podjazd konieczny. Dzięki Piasek - nie pamiętam, kupowałem na wiosnę, kilkanaście zł (chyba). Żwirek taki brzydszy 60zl, taki jasny, okrągły po 90zł, oba w 4 rozmiarach, ceny netto za tone (VAT chyba 7%). Pozdrawiam Wanios Dzięki-ceny z wiosny mogą być już średnio aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts