.Aguśka. 30.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ale mnie dawno nie było o tu tyle zmian.Witam serdecznie wszystkich budujących na zagłebiu.U nas tez zmniany 2 września formalnie odebraliśmy klucze z domku a teraz mamy już pokrty nową papą dach. Wstawiliśmy nowe oknaKupiliśmy wczoraj piec. Idzie zima mam nadzeje nie marznąć w moim domku.Potrzebuje teraz kumatego architekta który by poprowadził jedną kreskę na planie i żeby mi to Urząd klepął. Macie takiego ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.10.2008 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Mam takiego , a raczej taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Aguśka. 31.10.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 malka z nieba mi spadasz. Wrzuc mi proszę, namiary na pm jak możesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.11.2008 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 wiadomość poszła na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Aguśka. 01.11.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki Malka Koło mojego domku dzis ruch ogromny bo niedaleko ten wielki cmentarz. Ale wcale mi to nie przeszkadza. Zapomniałam pochwalić sie wycieliśmy pare drzew owocowych, (w tym jeden jesion stary- jakby sie kto pytał to dla nas to była jabłoń ) na naszym placu i z ponurego zacienionego miejsca zmieniło sie w przejrzystą polanke. Dobra polanka za duże słowo. Kupiliśmy złaczki, kolanka i te wszystkie rury w Paltformie. Ruszamy z podłączaniem ogrzewania. Jak ja sie ciesze że nie musze czekać na rzadne ekipy remontowe czy mają czas czy też nie. Nie ma to jak własny tata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Full metal jacket 01.11.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Witajcie kochani dąbrowiacy, krajanie moi mili oraz inni mieszkańcy Zagłębia! POnieważ jak wszyscy doskonale wiemy Dąbrowa Górnicza to kraina wielkich jezior, terenów zielony (których wielkim fanem był nasz były prezydent) oraz Huty Katowice widocznej z niemalże każdego skrawka naszej ziemi również postanowiłem wybudować tu swoją hacjendę. Działkę nabyłem na Mariankach, kiedy jeszcze ceny nie zaczęły oscylować na poziomie Zakopanego i na wiosnę 2009 planuje rozpocząć inwestycję, Z radością informuję iż nie posiadam jeszcze ani projektu, ani architekta, drogi dojazdowej do działki, ani odpowiednich funduszy:). Jednakże optymistycznie patrzę w przyszlość czego i Wam życzę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 04.11.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam! Poszukuje kogoś do zaprojektowania i wykonania instalacji CO i CWU. Miejsce: Dąbrowa Górnicza-Marianki Założenia: solary, kominek z płaszczem wodnym, kocioł gazowy, częściowo podłogówka, częściowo grzejniki.... Zainteresowanych proszę o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.11.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witajcie kochani dąbrowiacy, krajanie moi mili oraz inni mieszkańcy Zagłębia! POnieważ jak wszyscy doskonale wiemy Dąbrowa Górnicza to kraina wielkich jezior, terenów zielony (których wielkim fanem był nasz były prezydent) oraz Huty Katowice widocznej z niemalże każdego skrawka naszej ziemi również postanowiłem wybudować tu swoją hacjendę. Działkę nabyłem na Mariankach, kiedy jeszcze ceny nie zaczęły oscylować na poziomie Zakopanego i na wiosnę 2009 planuje rozpocząć inwestycję, Z radością informuję iż nie posiadam jeszcze ani projektu, ani architekta, drogi dojazdowej do działki, ani odpowiednich funduszy:). Jednakże optymistycznie patrzę w przyszlość czego i Wam życzę. Pozdrawiam No to witam kolejnego desperata z marzeniami - oby się spełniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 04.11.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witajcie, Powoli niespiesznie zaczynam przygotowania. Dom stary z lat 60tych, potrzebna gruntowna przebudowa. Ktos moze polecic tania i rzetelna ekipe o prostych prac remontowych?Na poczatek kucie tynkow i starych podlog, wyburzanie scianek dzialowych i ogolna demolka.Dalej zobaczymy, niedlugo bede robil projekt. Inwestycja w Slawkowie 10 km od Dabrowy Gorniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witajcie, Powoli niespiesznie zaczynam przygotowania. Dom stary z lat 60tych, potrzebna gruntowna przebudowa. Ktos moze polecic tania i rzetelna ekipe o prostych prac remontowych? Na poczatek kucie tynkow i starych podlog, wyburzanie scianek dzialowych i ogolna demolka. Dalej zobaczymy, niedlugo bede robil projekt. Inwestycja w Slawkowie 10 km od Dabrowy Gorniczej. To niestety nie sa proste prace remontowe - nam ekipy za destrukcje śpiewały więcej niż za budowę, zrzucenie starych stropów kosztuje wiecej niż połozenie nowych (drewnianych). U nas rozwalone juz wszystko co mogło byc rozwalone, o przepraszam jeszcze pozostał komin, ale jutro się z nim rozprawią. Jeśli chcesz ruszyć na wiosnę, proponuje ostro wziąć sie za papierologię. ŻYCZĘ POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 07.11.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Szukam kogoś kto mi obuduje kominek. Może macie jakieś namiary. Jestem z DG - Ząbkowice. Mam już DGP podłączony wkład i nad nim komore(z blachy) z której wychodzą rury (od DGP) Szukam kogoś kto mi to ladnie obuduje. No i tanio oczywiście pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.11.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam gdyby ktoś potrzebował tosprzedam chętnie drewno szalunkowe użyte jednokrotnie. Kupiłam jakieś 8-9 kubików deski calówki ostrokrawędziowej więc myślę że ładnych długich desek 6 kubików zostało spokojnie. Mam też króciaki (deski ok. metr- półtora). Calówka jest rozgwoździowana. Przy króciakach nie chciało mi się dłubać więc są tylko pozabijane gwoździe. Drewno jest posegregowane i czeka na nowego własciciela. Zainteresowanych proszę o kontakt na priw. Tak wyglądała rosnąca sterta oczyszczonej calówki w trakcie pracy (teraz jest myślę dwa razy większa). http://images33.fotosik.pl/403/2cbff05ff2160d34med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 13.11.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam Pozdrawiam wszystkich Budowniczych. To może i ja dołączę: jako " zagłębiarka" od kilku pokoleń postanowiłam i tutaj wystawić swój domek (nawet przekonałam do tego osobstego, śląskiego męża). Domek stoi pomiędzy zbiornikiem Przeczyce a Pogorią IV Na razie stan surowy zamknięty. Byłoby więcej, gdyby nie za....y Enion No, ale bez prądu da sie przynajmniej zbudować oczyszczalnię ścieków. W związku z tym mam pytanko: szukam sprawdzonej, wiarygodnej firmy z okolic do wykonana oczyszczalni ze złożem biologicznym. Drenaż rozsączający nie wchodzi w rachubę ze względu na gliniaste podłoże. Bardzo proszę o namiary, może być na PW. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 25.11.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Wiem, że w Zawierciu jest taka firma Water, która wykonuje oczyszczalnie. Polecić nie mogę, bo koniec końców ze względu na glinę i wysoki poziom wód gruntowych mamy szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 03.12.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam Pozdrawiam wszystkich Budowniczych. To może i ja dołączę: jako " zagłębiarka" od kilku pokoleń postanowiłam i tutaj wystawić swój domek (nawet przekonałam do tego osobstego, śląskiego męża). Domek stoi pomiędzy zbiornikiem Przeczyce a Pogorią IV Na razie stan surowy zamknięty. Byłoby więcej, gdyby nie za....y Enion No, ale bez prądu da sie przynajmniej zbudować oczyszczalnię ścieków. W związku z tym mam pytanko: szukam sprawdzonej, wiarygodnej firmy z okolic do wykonana oczyszczalni ze złożem biologicznym. Drenaż rozsączający nie wchodzi w rachubę ze względu na gliniaste podłoże. Bardzo proszę o namiary, może być na PW. Dzięki Ja polecić też nie mogę,ale widziałam firmę konkretnie reklamę przy drodze w miejscowości Gródków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 03.12.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam:) Kasiu1973 - ja obecnie mieszkam w Gródkowie i ta firma jest znajomego. Niestety, skupiają się ba szambach Sylwia1667 - czy nikt nie chciał się podjąć wykonania u Was oczyszczalni? Robiliście może badania geologiczne? My chyba zrobimy i wtedy będziemy mieć pewność: albo się da albo nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 03.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Chętni do roboty to oni byli, aż za bardzo, tyle że w takich warunkach jakie u mnie są konieczne byłoby wykonanie nasypu, żeby drenaż był w odpowiedniej odległości od lustra wody. No to ja dziękuję za taką ozdobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 05.12.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 witam izaa-dobrze wiedzieć , bo ja mam w projekcie szambo,a w Gródkowie mam nadzieję zamieszkać za jakiś czas-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Pedroz 31.12.2008 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Witam sąsiadówPo prawdzie jestem z Sączowa i "tylko" remontuję moje 2 lata temu nabyte straszydło i poszukuję taniego architekta.Planuję dobudować taras do istniejącego budynku z lat 50-tych który nie ma planów i zwracam się z prośbą czy nie znacie taniego architekta który za niewielkie pieniądze zrobi mi uprzejmość i poratuje prostym projektem.Pozdrawiam budujących i remontujących.Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 11.01.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Szukam kogoś od gładzi?? macie moze namiary na taniego fachowca godnego polecenia? pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts