Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marbo - i to zaczęłaś ,,Bardzo ładne..." :wink:

Filo - skoro Ogrodzieniec to Zagłębie, to Siewierz również, zaglądaj częściej... :wink:

Szadam - bywalcze, bywaj u nas jak najczęściej... :p

Grzegorz63 - a gdzieś TY się zapodział???????????? :o , tego dachu to naprawdę masz ,,niedużo", dokładnie tyle co u mnie....maleństwo, 270m2... :lol:

Wowka - jak TY ładnie wykańczasz, aż się boję, że jak tak ładnie wykończysz to nas nie zaprosisz na parapetówę... :cry:

Przed dwoma laty "trafiłem czwórkę" dostałem za to 209,5 zł. (rekordowa 4 no nie :p ) Sporadycznie wysyłam na chybił trafił cztery zakłady. Jak dotąd dzięki tej "4" sprzed lat jestem wciąż na plusie :p :p :p :p

Krystian - wyślę dzisiaj także a w poniedziałek się pochwalimy wynikami co nie :wink:

Największe osiągnięcia w tym temacie w rodzinie to ,,5" w totku mojego brata i prawie 800zł wygrane w ,,Numerku" przez moją córkę...w 1998 roku... :p , szczęsciara...

Standartowo, gdy nie ma kumulacji, wysyłam na 3 losowania system ,,7", natomiast przy kumujacji powyżej 5 000 000 , 3X7 na dane losowanie... 8) .

Na sobotę mam już wysłany wcześniej system ,,7" (wysyłam na trafił :p , a przeważnie jest na chybił... :evil: )

Kiedyś przy wysyłaniu kuponu zaczepił mnie 86-letni dziadek, o dość sprawnym umyśle, pytając ile płacę za wysłany kupon?

- Około pięć marek (byłem wtedy na stażu w Niemczech)-odpowiadam,

- OOOOOO! To jest 10 marek tygodniowo, ponad 500 rocznie...to znaczy, że jestem jakieś 40 000 marek do przodu, bo nigdy nie grałem...

:lol:

Nie ma się czym chwalić :evil: . Znowu tylko 2 jedynki.... Ale w dalszym ciągu jestem na duuuuużym plusie :wink:

W tym roku może "puszczę" jeszcze 2-3 totki. Trzeba dać szczęściu szansę ......

Znacie ten dowcip? Tak? To posłuchajcie jeszcze raz.

Mosze codziennie modli się do Jahwe i wyrzuca mu z żalem, że on Mosze jest taki religijny, dobry, ofiarny a Jahwe tego nie docenia i nigdy dotąd nie przysporzył mu w zamian żadnych korzyści. Nawet w Totka nigdy dotąd nic nie wygrał. Te użalania trwały już przez kilka lat. Aż wreszcie któregoś wieczora modlący się Mosze usłyszał głos z niebios - Mosze, Ty mnie wreszcie daj szanse. Mosze, Ty wreszcie zagraj w tego totka

Uważajcie na okazje! Szwagier okazyjnie kupił drzewo do kominka - ponoć super bo grabowe. Walczył z tym całą sobotę o przywiózł mi 5m szec. kłód pod nogi :( Grab to takie drzewo kamienne -ciężkie i twarde jak żelazo. Teraz zamiast budowie trzy dni muszę borykać się z tym drzewem. Na dodatek nie mam kominka :( i w tym roku chyba mieć nie będę :cry: :cry: Oczywiście okazja wyszła drogo :evil:

Druga próba włamania do mojej budy budowlanej!!! :evil:

Efekt: Urwane dwie kłódki, pokiereszowane drzwi, ale zamek główny nie puścił...

Nie mam słów... :-?

P.S. Szkoda chłopaki, że Wam nie wyszło w tego TOTKA. Ja podchodzę do tego tematu, tak jak ten Żyd z kawału Wowki... Jak nie zapomnę, to albo nie mam czasu, albo mi się nie chce... :roll:

Ale wygrać to bym chciał, oj chciał... :)

...tak, tak, pozbierałem, odreagowałem i zacząłem działać... 8)

W piątek miałem podpisać umowę z firmą od okien. Wtedy to okazało się, że firma montuje okna ,,zgodnie ze sztuką budowlaną", tzn. :

- bez obróbki tynkarskiej od wewnątrz,

- bez obrzutki murarskiej na kotwach,

- bez uszczelnienia pomiędzy ramą a węgarkiem :evil: ,

Zaproponowano mi abym we własnym zakresie znalazł fachowców do tej roboty...wtedy żona stwierdziła, że my nie zwracaliśmy się o montaż okna do szewca, tylko do fachowej firmy...i przyszliśmy do domu bardzo... :x .

W poniedziałek rano spotkałem się z osobą poleconę przez kolegę w temacie sprzedaży i montażu okien.... wszystko zaczynamy od nowa, oferta ma być na czwartek... :roll: