MirekSza 04.09.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Może miał ktoś z Państwa fachowca do obróbek blacharskich z którego jest zadowolony.Prosiłbym o namiary.Do wymiany jest 5 koszy dach kryty dachówką. Praca moich "fachowców" wytrzymała 5 lat.Ale i mojej winy jest w tym trochę. Praca nie jest bardzo pilna ale dobrze by było gdyby ją zrobić przed śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 04.09.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Wełna do ocieplenia zakupiona.Isover uni mata u Bednarka w Będzinie (Wojkowice?)Cena 14 zł za metr 2. 24 rolki bez żadnych upustów i negocjacji ze strony sprzedającego.Transport musiałem zapłacić (20 zł) Wełny jeszcze nie rozpakowywałem tak wiec na razie mam kota w worku ale myślę że wszystko będzie OK.Skład budowlany niepozorny ale to chyba nie ma znaczenia.Właściciel zaganiany nieskory do dyskutowania Ja u Bednarka kupowałem tynk silikatowo silikonowy (a może odwrotnie). Mój sąsiad poszedł za mną i kupił to samo. Cena 138zł za wiaderko 25kg z KREISEL i nawet ekipa robiąca elewacje tez jest zadowolona bo podobno kładzie sie niezle. Baranek 1,5 wychodzi rewelacyjnie - żadnych zatarć. transport do Ząbkowic DG 30 zł. Dziś telefonicznie bez żadnych problemów domówiłem 3 wiaderka i były gotowe za godzine. Odebrałem transportem własnym i tylko przeklinałem na drogowców którzy co chwila jakies prace wykonują na drodze z Dąbrowy do Bedzina grodźca (trasa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 04.09.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Pozostało mi po ociepleniu jakies 5 opakowań (10m2) styropianu 15cm. Czy jest ktoś chętny kupić to w promocji?? Mam już klienta ale jest bardzo nie zdecydowany. Transport własny z DG Ząbkowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majk36 06.09.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Pozdrawiam wszystkich serdecznie .Poszukuje solidnej i sprawdzonej ekipy do wykonania wylewek.Dzieki z góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata123 07.09.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 U mnie wylewki robiła: Firma Budowlana Mirosław Ceglarek "CEGMIR" ul. Zielona 32, 41-500 CHORZÓW tel. 501 124 108 tel. 502 092 783 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 08.09.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Mam do sprzedania 6 palet po 72 szt. pustaków ceramicznych Thermopor 25 P+W Leiera.Odbiór w Sławkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mavv 10.09.2009 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Są plany kupna działki w okolicach Przeczyc, Góry Siewierskiej, Rogoźnika.Na działce jest też plan wykopania studni wody pitnej.Moje pytanie jest takie: gdzie mogę zasięgnąć języka odnośnie położenia wód gruntowych z wodą pitną w tych terenach? Gdzie mam szukać?Myślałem o obdzwanianiu firm wiertniczych, oni pewnie znają okoliczne tereny. Jak Wy do tematu podchodziliście?Pozdr. EDIT:I jeszcze mi się przypomniało: chcielibyśmy postawić dom drewniany. Czy łatwo można uzyskać zezwolenie na budowę domu z bali, jeśli w okolicy są same murowane? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateti 10.09.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam, Jako że elektryke mam już prawie skończoną poszukuję sprawdzonej ekipy do instalacji CO/WOD/KAN wraz z kotłownią na ekogroszek, a następnie ekipy do tynków i wylewek............PROSZĘ O NAMIARY Pozdrawiam, Rafał ([email protected]) tel. 509711779 IMIELIN PS. dodatkowo sprzedam około 200 stępli budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hartwig 12.09.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Mavv:co do wód, to nie mam pojęcia, ale zadzwoniłbym do właściwego urzędu gminy, albo lepiej starostwa i tam popytał. Jak nie będą wiedzieć konkretów, to może zasugerują, gdzie pytać.Co do materiałów, to budulec nie powinien stanowić przeszkody w uzyskaniu PnB, no chyba żeby w warunkach zabudowy/planie zagosp. było zastrzeżone postawienie domu murowanego, ale ciężko mi to sobie wyobrazić. pozdr.ps. macie już upatrzoną jakąś miejscówkę, czy rozpoczynacie poszukiwania jedynego właściwego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mavv 13.09.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Mavv: co do wód, to nie mam pojęcia, ale zadzwoniłbym do właściwego urzędu gminy, albo lepiej starostwa i tam popytał. Jak nie będą wiedzieć konkretów, to może zasugerują, gdzie pytać. Co do materiałów, to budulec nie powinien stanowić przeszkody w uzyskaniu PnB, no chyba żeby w warunkach zabudowy/planie zagosp. było zastrzeżone postawienie domu murowanego, ale ciężko mi to sobie wyobrazić. pozdr. ps. macie już upatrzoną jakąś miejscówkę, czy rozpoczynacie poszukiwania jedynego właściwego miejsca? No właśnie tak myślałem, aby udać się do urzędu, może coś powiedzą. Może jest jakiś wydział geologiczny Znalazłem w necie kilka firm robiących odwierty, ale jeszcze dobrzeby było znaleźć kogoś na forum z okolicy, kto korzystał z usług takowej firmy. Co do terenu, to mamy kilka ofert do obdzwonienia i do pooglądania, ale raczej wszystko w okolicy Przeczyc/Góry Siewierskiej. Konkretu jeszcze żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 14.09.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam Odkupie po rozsadnej cenie pustak porotherm 11,5 okolo 80 sztuk. PozdrawiamPrzemek506-052-245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borys2001 16.09.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 witam wszystkich budującychjestem na etapie zalania ławczekam na bloczki fundamentowe betonowe - jeżeli komuś to pomoże to płaciłem 3,30 brutto w FABECIE w Siewierzu wraz z tarnsportemdrut 1500 zł netto w tym momencie chciałbym kupić komin systemowy - myślę o schiedlu rondo plus 2x10mjeżeli macie jakieś doświadczenia z tą firmą, gdzie można dobrze wynegocjować ceny proszę o podpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 17.09.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Sprzedam 6 kompletnych fabrycznie zafoliowanych palet pustakow ceramicznych Thermopor 25 P+W Leiera. Razem 432 szt. Pasuja do laczenia z Porothermem 25 P+W, tylko inny maja kolor. Ponadto posiadam przeznaczone do odsprzedaży pustaki wentylacyjne z ceramiki oraz pustaki kominowe z keramzytobetonu. Ceny promocyjne - zainteresowanych zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMZ 17.09.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 walczę z fundamentem, poszukuję dobrych cen materiałów do zaizolowania i ocieplenia fundamentów - folia kubełkowa, dysperbit, styrodur - gdzie najtaniej w naszej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekSza 17.09.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Poszukuje Super Maty Isovera 10 cm w rozsądnej cenie.Prosiłbym o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 17.09.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 DOBRZY Ludzie szukam dobrej ekipy do ocieplenia poddasza użytkowego. Lokalizacja oczywiście Zagłębie. Podzieli się ktoś namiarami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 18.09.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam ponownieTo co niezostalo nic nikomu pustaczkow na scianki dzialowe portherm lub thermopor lub poroton o szerokosci 11,5cm? wymiary pustaczkow[11,5x49,8x23,8](wsumie potrzebuje około 70szt),moze byc mniej jak komus zostalo. PozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 18.09.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Mavv - my mamy domek niedaleko Przeczyc i Tuliszowa. Poziom wód jest raczej niski. Kopaliśmy pod piwnicę i wody w wykopie nie było, chociaż lustro jeziora wskazywałoby że powinno być inaczej. Planujemy studnię głębinową, ale to w przyszłości. Facet, który sprzedawał nam działkę, ma na swoim terenie studnię głębinową( nie wie zresztą skąd się tam wzięła , bo działkę odziedziczył)Mówił, że jest to woda z pokładó oligoceńskich, także mamy nadzieję na własną mineralkę za parę lat Dobrusiak - popytam fachowców, czy są chętni i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mavv 18.09.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Mavv - my mamy domek niedaleko Przeczyc i Tuliszowa. Poziom wód jest raczej niski. Kopaliśmy pod piwnicę i wody w wykopie nie było, chociaż lustro jeziora wskazywałoby że powinno być inaczej. Planujemy studnię głębinową, ale to w przyszłości. Facet, który sprzedawał nam działkę, ma na swoim terenie studnię głębinową( nie wie zresztą skąd się tam wzięła , bo działkę odziedziczył)Mówił, że jest to woda z pokładó oligoceńskich, także mamy nadzieję na własną mineralkę za parę lat Dobra wiadomość Narazie wysłałem zapytanie do będzińskiego urzędu miasta do wydziału inżynieryjnego (czy jakoś tak), ale nie dostałem kompletnie żadnej odpowiedzi. Ciekawe, na jakiej głębokości ma studnię ten gostek od Waszej działki... Jeszcze spróbuję wyguglać jakieś firmy wiertnicze z okolic - oni powiini wiedzieć. Chyba, że ktoś z forumowiczów zna namiary na sprawdzoną firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 20.09.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Mavv - zapomniałam dodać, że w Tuliszowie na górce, jak jedzie się nad Zalew Przeczycki od strony drogi nr 86 to stoi elegancka chatka z bali. Jak widać w mojej przyszłej gminie nie będzie przeciwskazań do użycia takiego budulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts