Arnika 09.11.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Poszukuje sprawdzonych ekip do tynków i potem do wlewek. Czy macie jakieś namiary? Poproszę o nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateti 10.11.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witam, Jako że instalacje na wykończeniu poszukuję sprawdzonych namiarów na wykonawców tynków cementowo-wapiennych, oraz wylewek.. Dodatkowo z chęcią przyjmę ziemię,.....może komuś zbywa lub nie ma co z nią zrobić....muszę troszkę działeczkę po budowie podwyższyć kontakt na priv,[email protected]GG 803485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 11.11.2009 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam, u mnie zacznie się najwcześniej za rok, ale wpaść i przywitać się z ludźmi, którzy wyszli zwycięsko z potyczek z fachowcami z interesującej mnie okolicy nie zaszkodzi. Działka zakupiona, leży i czeka, nabiera wartości i zyskuje media (o dzięki Ci dobra gmino Śledzić wątek i spisywać polecanych fachmanów też warto - co niniejszym czynić będę Pozdrawiam, Y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mavv 13.11.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Mavv - zapomniałam dodać, że w Tuliszowie na górce, jak jedzie się nad Zalew Przeczycki od strony drogi nr 86 to stoi elegancka chatka z bali. Jak widać w mojej przyszłej gminie nie będzie przeciwskazań do użycia takiego budulca Chyba go widzieliśmy, jak jeździliśmy po okolicy z agentem od nieruchomości. Chyba było to właśnie w Tuliszowie w ciągu zabudowań po jednej stronie drogi. Druga strona drogi była pusta - nic tylko traaawaaa. No i jeszcze dorzucę, że niebawem finalizujemy zakup działeczki w Przeczycach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 13.11.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Poszukuje sprawdzonych ekip do tynków i potem do wlewek. Czy macie jakieś namiary? Poproszę o nie Że tak zacytuję "się" z innego forum: U mnie wylewki robiła firma Patryx http://www.patryx.pl/onas.htm koszt - 11 zł za m2. Robili we wrześniu. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do wykonania. Teraz kładziemy kafelki i kafelkarz też nie narzeka. W garażu super zrobili spadek,żeby deszcz ściekał do kratki. Ja szukałam w miarę tanich a większość bierze 12 zł /m2. Kupowaliśmy sami towar. Siatkę zbrojeniową położyliśmy w garażu a w pozostałych pomieszczeniach takie włókno (kupiliśmy w gliwicach - z allegro). A w sprawie tynków też miałem super ekipę: nr tel do szefa -Pana Tomka 501-522-020, ale u mnie robił pracownik Pan Krzysiek. Nie dyskutowali jak gdzieś znalazłam "poprawkę" tylko szybciutko biegli poprawić. Robią tynki cementowo-wapienne. Są z Żor i u mnie robili za 18m2 ale mieli dosyć dalekoi to najwyższa stawka u nich. Ja jestem bardzo zadowolona (inaczej bym nie polecała - jak np. tych co budowali mi dom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 16.11.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam wszystkich forumowiczówmam pytanie, czy ktoś może podać namiary na solidną i sprawdzoną ekipę, która zbuduje stan surowy?Planujemy zacząć budowę na wiosnę, budujemy w MysłowicachZ góry dzięki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 16.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Pozdrawiam wieczorowa porą Szukam godnego polecenia glazurnika, który zna się na swojej robocie i nie puści nas w skarpetkach Z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 19.11.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witajcie,Czy możecie nam polecić osobę/firmę, która zrobi przyłącze wo-kan?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirja 20.11.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Mam do was drodzy Forumowicze ogromną prośbę. Po wielu perturbacjach udało mi się uzyskać pozwolenie na wykonanie instalacji gazowej w domku fińskim. Pilnie potrzebuję osoby, która mogłaby pelnić funkcję kierownika budowy, z odpowiednimi uprawnieniami. czy ktoś z Was może mi podrzucić jakiś namiar?? Nie mam nawet za bardzo pojęcia gdzie szukać. Próbowałam w gazowni ale nie potrafili mi nikogo podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 20.11.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Mam do was drodzy Forumowicze ogromną prośbę. Po wielu perturbacjach udało mi się uzyskać pozwolenie na wykonanie instalacji gazowej w domku fińskim. Pilnie potrzebuję osoby, która mogłaby pelnić funkcję kierownika budowy, z odpowiednimi uprawnieniami. czy ktoś z Was może mi podrzucić jakiś namiar?? Nie mam nawet za bardzo pojęcia gdzie szukać. Próbowałam w gazowni ale nie potrafili mi nikogo podać A proszę Cię bardzo: Pan H. Jamróz tel. 667-982-947 działa na terenie Dąbrowy i okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CooleRek 20.11.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam Czy ktoś z Szanownych forumowiczów może polecić skład opałowy z okolic Katowic lub Zagłębia?Jestem zainteresowany miałem lub eko groszkiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heron 21.11.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witajcie, Pomału zaczynam rozglądać się za ekipą do stanu 0. Czy możecie kogoś polecić?Szukam też ekipy doświadczonej w budowaniu z ytonga. Dajcie znać jeśli możecie kogoś polecić. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirja 23.11.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Bardzo dzękuje za ten namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.11.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 zapraszam http://forum.muratordom.pl/post3812413.htm#3812413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 24.11.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Cześć, Możecie podpowiedziec jak głeboko kopaliście pod fundamenty na terenie Sosnowca i okolic? Mieliście jakies szkody górnicze, kopalnie ( w większości juz zamknięte) zwracały pieniądze, czy nie za dodatkowe zbrojenie?? Ja mam projekt którego jedna połowa podłogi jest -0,5 metra nizej tj garaż, kotłownia, wc reszta jest na 0m tj spizarnia, salon. Zastanawiam sie czy nie wylac garażu na 0m, bo wtedy wystarczoloby wylać fundamanty na ok 1m, aby byc poniżej strefy przemarzania a nie na 1,5 przy obniżonym garażu. Zaoszczedzilbym jakies 13 kubikow betonu, ma to sens ?? A może dac sobie spokój, bo życie i tak to zweryfikuje jak zaczne kopac dół pod fundamenty?? Poniżej projekt: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-avenach/m4a0abdf578b25,2209 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hartwig 24.11.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 trafyc, ładny projekt.Ja nie wzmacniałem fundamentów z uwagi na szkody górnicze, bo Wyższy Urząd Górniczy odpisał mi, że w rejonie w którym buduję nie ma oddziaływania kopalni. Sugeruję zatem, żeby również napisać do WUGu. Pogłębienie fundamentów wynikało z ukształtowania terenu.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 25.11.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 trafyc, ładny projekt. Ja nie wzmacniałem fundamentów z uwagi na szkody górnicze, bo Wyższy Urząd Górniczy odpisał mi, że w rejonie w którym buduję nie ma oddziaływania kopalni. Sugeruję zatem, żeby również napisać do WUGu. Pogłębienie fundamentów wynikało z ukształtowania terenu. pozdrówka Hartwig dzięki, ja otrzymałem juz pismo z WUG, jest stwierdzenie ze były pokłady KWK Niwka Modrzejów, ale brak definitywnego zapisu, że są szkody czy tez nie ( wrzuce skan pisma popułudniu), jak dla mnie to WUG polał troche wodę. Wiem, że kopalnia juz nie fedruje, ale czy wyrobiska sa dobrze zabezpieczone Czekam jeszcze na warunki zabudowy moze tam coś napiszą Czyli ty masz ławe i na ławie fundament z pustaków? W jakiej dzielnicy budowałeś jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 25.11.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 trafyc pozdrowienia z pobliskiej Kalinowej Gdzie się budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 26.11.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 trafyc pozdrowienia z pobliskiej Kalinowej Gdzie się budujesz ? Pozdrawiam również yarpenowski, u mnie budowa to za duzo powiedziane, walcze z papierami i czekam na warunki zabudowy, zastanawiam sie nad zmianami w projekcie i dodatkowym zbrojeniem konstrukcji domu, ja mam działke na Niwce w okolicy głownego wjazdu na działki. Wrzucam co mi WUG przysłał, wychodzi na to że u mnie już nie fedruja, ale czy szkody są i trzeba dozbrajać konstrukcje i fundamnety to za bardzo mi z tego nie wynika, co o tym sadzicie? /. INFORMACJE OGÓLNE (dot. b. OG) 1. Data zakończenia eksploatacji: 01.07.1999 r. 2. Rodzaj eksploatowanej kopaliny: węgiel kamienny 3. Nazwa przedsiębiorcy górniczego, zakładu górniczego: KWK „Niwka-Modrzejów"" 4. Nazwa byłego obszaru górniczego: „Niwka-Modrzejów II" 5. Nazwa byłego terenu górniczego: „Niwka-Modrzejów II" 6. Ocena przydatności terenu do zabudowy, określona w prognozach zakładu górniczego brak danych //. DANE GEOLOGICZNE 1. Ogólna charakterystyka złoża i nadkładu (dot. h. OG): złoże pokładowe udokumentowane do głębokości 1000 m, pokłady węgla kamiennego zalegające pod nadkładem czwartorzędowym. Eksploatowane pokłady: 215. 304. 344, 358. 401. 404. 405. 407. 408. 409, 418. 501, 510, 620 2. Szczegółowa charakterystyka stratygraficzno-litoiogiczna górotworu do głębokości około 100 m od powierzchni ze szczególnym uwzględnieniem nadkładu: do głębokości -20 do 25 m nadkład czwartorzędowy - piaski różnoziarniste poniżej warstwy karbońskie - piaskowce i łupki ilaste z pokładami węgla 3. Tektonika, ewentualne wychodnie uskoków w stropie karbonu lub na powierzchni: brak szczegółowego rozpoznania geologicznego. 4. Występowanie innych złóż kopalin: brak danych 2. Dane charakteryzujące lokalne zachowanie się górotworu w związku z dokonaną eksploatacją górn iczą: brak danych 3. Dokonana płytka eksploatacja i lokalizacja wyrobisk mających połączenie z powierzchnią: nie prowadzono płytkiej eksploatacji, według posiadanej inwentaryzacji nie występują wyrobiska mające połączenie z powierzchnią. Fedrowano na glebokosciach 250-470metrów. W 2004 kopalnia straciła koncesje na wydobycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 26.11.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 trafyc mieszkam w okolicy od dobrych 35 lat, ale nie wiem gdzie tam na Niwce jest główny wjazd na działki Czy tam gdzieś wytyczono ostatnio jakieś działki budowlane ? Ja szukałem gdzieś w pobliżu jakiejś sensownej działki aż wreszcie zawędrowałem do Góry Siewierskiej A wracając do tematu - nie zastanawiałeś się nad płytą fundamentową ? Poza uwolnieniem się od obaw o szkody górnicze ma parę zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts