Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podbijam mojego posta bo jakos nie moge sie doczekac odpowiedzi :(

Nikt tutaj jeszcze nie ocieplal i nie tynkowal domu ? Jakos w to nie wierze ...

No więc ja mam już ekipę - na razie robią, ale jeszcze nie skończyli. Generalnie nie mam zastrzeżeń do ich pracy. Za robociznę biorą 25 zł/2, ale trzeba sobie samemu materiał zakupić. Jak u mnie skończą będę się dzielić namiarami :) :)

Witam

Możecie mi polecić jakiegoś kierownika budowy (budowa będzie w Dąbrowie G.)

Poszukuje takiego, który nie czepia się szczegółów ale też nie olewa sprawy (no i oczywiście nie skasuje zbyt dużo)

takie rzeczy tylko w erze ;) ale serio, chciej kierownika,który się czepia, to dobrze wyjdzie Twojej budowie :)

Ja kierownika mam takiego, który na budowie był ze 2 razy. Teraz chyba wolałabym zapłacić więcej, ale żeby skontrolował mi pewne sprawy.

Chciałam kiedyś zapoczątkować dzielenie się namiarami na osoby z których jestem zadowolona. Mam nadzieję, że pozostali też się będą dzielić (bo to dla budujących skarbnica wiedzy) Oto dalsza część:

Jestem bardzo zadowolona z gościa od wykopów tzn. robi minikoparką. Chłopak kopał mi już pod ogrodzenie, jak gaz mi ciągnęli i jeszcze będę go brała do do ogrodzenia z jednej strony. Polecam bo sprytny jest i jestem zadowolona :) tel. do niego: 501-597-671

Edytowane przez Dobrusiak

Podbijam mojego posta bo jakos nie moge sie doczekac odpowiedzi :(

Nikt tutaj jeszcze nie ocieplal i nie tynkowal domu ? Jakos w to nie wierze ...

I jeśli się mogę wypowiedzieć jeszcze w tym temacie: ocieplam :) i jak się skończą te choler...ne ulewy będę tynkować dom. Jedne z najtańszych tynków mają u Bednarka w Grodźcu. Ogłaszają się zresztą na allegro.

Dobrusiak jak tam ekipa od ocieplenia domu się spisała???polecasz???

Na razie ciężko powiedzieć, bo pogoda panów trochę przegoniła. Na razie położyli styropian i pierwszą warstwę kleju. Jeszcze mają położyć drugą warstwę, zeszpachlować i położyć tynk. Jak skończą to się wypowiem. Wiem, że w jednym miejscu mi źle styro położyli, bo nie zrobili "cegiełki":evil: ale za późno zauważyłam. Na duży plus gości to to, że są tani (a dla mnie na tym etapie budowy ma ogromne znaczenie). Poza tym co wyczytałam na forach to większość (oprócz tego nieszczęsnego kawałka ściany) robią dobrze.

Moi rodziciele mieli niby super gościa - droga ekipa (czemu nam się wydaje, że drogo -znaczy dobrze:confused:) Okazało się, że tylko raz położyli klej, nie położyli listwy startowej i teraz aż słychać jak myszy pod styropianem biegają (jedynie mój kot ma zabawę bo siedzi ciągle przy domku i poluje).

Czy możecie mi powiedzieć, gdzie jeździliście oglądać kuchnię. W przyszłym tygodniu chcę się wybrać na "casting" mojej przyszłej kuchni. Znajomi mówili, że duży wybór jest w Kalwarii Zebrzydowskiej. A gdzie jeszcze???

Wiem że w katowickiej Agacie jest kilka takich firm, może coś uda się wybrać...

• 2 weeks później...
a to zależy jakiego "typu" ma byc ta kuchnia :)

Widzę, że już prawie nikt z Zagłębiaków tu nie zagląda. Kuchnie ostatecznie zamówiliśmy w Kalwarii. Cena dużo niższa niż w naszych śląskich salonach. Pewnie nie odwiedziłam wszystkich, ale między tą co zaproponował mi Pan a naszymi jest ok. 8 tys. różnicy a dla mnie to bardzo dużo :) :) Więc zadowolona jestem niezmiernie