Grzegorz63 19.05.2003 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Szadam Ja też tam chodziłem na religię. I na jabłka do proboszcza . Nawet do głowy mi nie przyszło, że kiedyś postawię tam swój dom. Szkoła 18-ka "ruszyła" w 1969 r. Właśnie wtedy zaczynałem tam 1-szą klasę. Pomnik z gwiazdą czerwoną stoi do dziś!!! Prudnika nie znam, chociaż jechałem dwa razy autokarem przez Prudnik- niestety był to "Wesoły Autobus" i niezbyt wiele pamiętam. Krystian Serdecznie pozdrawiam Wybrałeś super miejsce na swój nowy dom. Przepiękna Jura, kontakt z przyrodą a jednocześnie wszędzie blisko (Zawiercie, Dąbrowa, Olkusz, no i te większe aglomeracje- Katowice, Częstochowa, Kraków również dostępne "o rzut kamieniem"...) Kiedy planujesz ostateczną ucieczkę z Sosnowca do Ogrodzieńca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 19.05.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Grzegorz, a na grochu u księdza na religii klęczałeś?Ja namiętnieAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 19.05.2003 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Grzegorz63! ,,Ucieczka" planowana jest na 2009r. , ale nie do końca, bo żona nadal pracować będzie w Sosnowcu, córka do liceum pewno też dojeżdżać będzie do Sosnowca (z żoną), no i mieszkania szkoda bo ładne, w samym Centrum......ale dom jeszcze ładniejszy !!! Na razie jeżdżę po Sosnowcu i negocjuję z firmami ,,od okien" - Julek dzięki za namiary na Kresową - podobnych firm szukam w Zawierciu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 21.05.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Hallo! Dzisiaj paskudna pogoda, więc może na chwilę przestaniecie budować i napiszecie coś o postępach na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.05.2003 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2003 Dzisiaj za to jest piękna pogoda . Jadę na działkę (rower+5 browarków na bagażniku) żeby wytyczyć patykami granice do grodzenia mojej działki. W poniedziałek-ogrodzenie, we wtorek-przywóz budy budowlanej na działkę (odbieram też z urzędu ostemplowany Dziennik Budowy), początek czerwca- wykoszenie (kosą ) chaszczy, żeby geodeta nie pomylił się przy wytyczaniu domu. Start z budową około 10 czerwca. Powoli dostaję palpitacji serca :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 25.05.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 No to trzymamy kciuki... Powodzenia i odzywaj się częściej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 25.05.2003 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Pogoda jak marzenie dlatego jutro i koszenie (mój tata ) i grodzenie (2-osobowa ekipa ) Ale mi się rymuje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 26.05.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 A wieczorem możesz zaśpiewać po raz ostatni: ,,Tu na razie jest ściernisko, ale będzie San Fransisko...:grin:" A potem już tylko : ...niech się mury pną do góry... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 29.05.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 edbud, Rena, Julek, Wowka, Szadam ... wszyscy zajęci budową, to może TY Grzegorz63 pochwalisz się ogrodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.06.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Oj coś ta grupa Zagłebiowska idzie na tyły peletonu........ Może jednak ktoś ma czyms nowym sie pochwalić. Ja np. zamówiłem drzwi wewnetrzne Pol-Skone linia Retro i z niecierpliwością czekam na ich odbiór. Bardzo nam ta nowośc się spodobała. A co u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.06.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Cześć Wowka! Ja w tym roku mam w planach : okna, drzwi garażowe i drzwi wejściowe, nie daję się jednak nabrać na hasła typu - kupować już bo się promocja skończy... W październiku też będą promocje, a z moich obserwacji wynika, że największe ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.06.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Z promocjami jest tak jak przy telefonach komórkowych jedna się kończy a zaczyna druga..... .Niemniej pod koniec roku w związku z przewidywaną podwyżką stawki Vat do 22% można sie spodziewać większego popytu na mat. bud. a to spowodować może jeśli już nie podwyżkę cen to co najmniej ograniczenie rabatów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 08.06.2003 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Witam cala ekipe.Nie wiedzialem Wowka ze budujesz w okolicach.Ja mam zamiar (na razie tylko zamiar) sie budowac w Ujejscu-dzielnica Dabrowy Gorniczej.Jestem tu od niedawna.I jak na razie nie wiem za bardzo gdzie sa Ostrowy Gornicze,Grabocin.Na Gorke Golonoska mam zamiar sie wybrac wkrotce.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.06.2003 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Adam Grabocin to część Strzemieszyc. Strzemieszyce to część Dąbrowy Górniczej. A Ostrowy Górnicze to część Sosnowca przez rzeczkę Bobrejk granicząca ze Strzemieszycami (w tym z Grabocinem) Proste co? Serdecznie pozdrawiam krajana (choć co prawda świeżego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 08.06.2003 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 W Strzemieszycach jest Dekorgips jezeli sie nie myle.Ulica Rzeczna 11. Troche to skomplikowane z tymi dzielnicami .Bede to musial na spokojnie rozpracowac,najlepiej z mapa. Ja wiem czy taki swiezy.Tzn od zeszlego roku tu mieszkam.Niedlugo bedzie rocznica jak juz na stale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.06.2003 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Dekorgips to prawie, że sąsiad. Daje mi całkiem przyzwoite rabaty... a jak nie daje to kupuję gdzie indziej. Takie są prawa rynku http://home.wanadoo.nl/de.animaties/smiley6.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 08.06.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Zaglądam tu od czasu do czasu, bo Zagłębiakiem to raczej juz nie bedę. Górka w Gołonogu to wspomnienia i ... resztki mojej rodziny. Ale jeżeli goscia z Prudnika z tąd nie wywalicie to będę częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.06.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 No co TY Szadam, kto by cię wywalał, zawsze to jedna głowa więcej coby doradzić...a na przyszłość meta w Prudniku jak znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 08.06.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 No dobra to się pochwalę. W 2001 roku z żoncią wypatrzyliśmy toką piękną działkę. 14.3ara. W mieście, a pod miastem z 8 arami płaskimi - część w której stawiamy dom i z górką (spłaszczoną - taki taras) rośnie tam 8 dębów, brzoza, a teraz nasz ogródek ( truskawy są pycha) i wzorcowy ( na okolicę) trawnik. Jesienią 2001 projekt, paiery, fundamenty i częściowa zasypka. Od marca 2002 do listopada stan surowy zamknięty ( prawie). Dzisiaj jestem już po truskawkach , elekryce, tynkach wewnętrznych, zewęterznych, CO. Wczoraj zaczołem z synem docieplać poddasze. Lepiej o tym pisać niż robić, ale dwa pomieszczenia już są. NIe wiem na jakim jesteście etapie. Ale jedno jest pewne - jak zaczniecie to zostaniecie wkręceni w tą maszynę budowlaną. Oto główne cechy maszyny budowlanej: - szalenie kosztowny każdy dzień jej eksploatacji . - jazda tej maszyny powoduje częste bule kręgosłupa, rąk, nóg, głowy i wszyskiego - trudno się wyspać bo w nocy też się jest pod jej działaniem - maszyna budowlana ma pewne cechy wehikułu czasu - zmienia jego upływ. Kolejne dni, tygodnie, miesiące znikają w mgnieniu oka(jak pieniądze). natomiast perspektywa jest zniekształcona. Boże 2002 rok- kiedy to było, zima - chyba ruski rok temu - dobrze prowadzona maszyna budowlana cementuje nie tylko cegły ale i rodziny. Grzegorz63 wspomnisz słowa starszego kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.06.2003 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 edbud, Rena, Julek, Wowka, Szadam ... wszyscy zajęci budową, to może TY Grzegorz63 pochwalisz się ogrodzeniem? Szkoda gadać ! Wnocy z soboty na niedzielę "buchnęli" mi 60 m siatki !!! S********y!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts