Krystian 07.10.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Cały czas na to liczę, ja też wpadnę( ) jak po ogień, ale będę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.10.2003 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Rena, Krystian, Adam___ myślę, że szczęśliwie wróciliście do domu ! Krystian, śpisz już??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 07.10.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 No jakos sie dotelepalem.Krystain to pewnie JESZCZE spi.Jak ma na 0.30 do pracusi to chyba jego ostatnie chwile w objeciach Morfeusza.Tak wszyscy mowili o swoich domkach ze zaraz poszukam linka do "mojego" projektu (jak na razie mam nadzieje) No moze nie taki duzy jak Wasz ale wydaje mie sie ze taki w sam razTo tutaj mozecie go sobie obejrzec:http://nowydom.onet.pl/wynik_wyszukiwania.html?liczba_typow=6&kod_1=&kod_2=&liczba_pokoi=0&nazwa_prj=b+42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.10.2003 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Biorąc pod uwagę wymiary zewnętrzne domu, oraz brak garażu w bryle, to dom nie jest wcale taki mały! Jeżeli będziesz się trzymał zalecanej technologii wznoszenia ścian: cyt. "...ściany zewnętrzne dwuwarstwowe, z bloczków silikatowych z ociepleniem od zewnątrz..." to masz murowanego sprzymierzeńca Krystiana, który swój dom wybudował również z silikatów . Życzę Ci dużo wytrwałości (i kasy!!!) w realizacji zamierzonego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 07.10.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Garaz juz jest obok to sprawa zalatwiona z garazem. Co do kasy to szukam jak na razie sponsora .Znacie moze jakiegos?Tylko takiego chetnego ,ktory by sie chcial z kasiorka podzielic.A moze te 3.000.000 jutro wygram w totka.Wtedy sprawa bylaby zalatwiona. No ale zanim zaczne wogoel budowac to musze najp[ierw rozwalac a z tym idzie jak po grudzie . No ale trzeba byc optymista.Powoli do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.10.2003 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Adam___ , za te 3.000.000 zł, które jutro wygrasz, wybudujesz 10 takich domów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 07.10.2003 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Wowka, Jak poszły negocjacje z płytkarzem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.10.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Rena, Krystian, Adam___ myślę, że szczęśliwie wróciliście do domu ! Krystian, śpisz już??? już nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.10.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Wowka, Jak poszły negocjacje z płytkarzem ? Wstepne negocjacje dość udanie. Położy płytki za kwotę poniżej 27 zł. (bedę jeszcze zbijał). Tylko problem, że "całą parą" będzie mógł pracować dopiero na przełomie miesięcy, teraz tylko dorywczo jak pada gdyż robi prace zewnętrzne na innym obiekcie. Ale mam w zapasie jeszcze kilka namiarów od Adama (Dziękuję Adam ) Na razie dzwoniłem do jednego z nich ale ma pełny kalendarz zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.10.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Garaz juz jest obok to sprawa zalatwiona z garazem. Co do kasy to szukam jak na razie sponsora .Znacie moze jakiegos?Tylko takiego chetnego ,ktory by sie chcial z kasiorka podzielic.A moze te 3.000.000 jutro wygram w totka.Wtedy sprawa bylaby zalatwiona. No ale zanim zaczne wogoel budowac to musze najp[ierw rozwalac a z tym idzie jak po grudzie . No ale trzeba byc optymista.Powoli do celu Adam, jak wygrasz te trzy bańki to może TY zostaniesz moim sponsorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.10.2003 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Zaczynam opierniczać ekipę, że dali odwrotnie folię kubełkową na ścianach fundamentowych (piwnicznych), a majster do mnie, że przecież uzgadniał to ze mną, mówi kiedy i w jakich okolicznościach to było. I wiecie co- ma rację że uzgadniał (przypomniało mi się ), oraz powtórzył argumentację dlaczego akurat odwrotnie. Otóż twierdzi, że gdybyśmy kładli samą flię na ścianę fundamentową, to jest oczywiste, że kładzie się kubełkami w stronę muru, natomiast folia kubełkowa kładziona na styropian (5 cm) powbijałaby się pod naporem gruntu w styropian, a wraz z osiadaniem gruntu mogłaby zniszczyć (poharatać, jak on to mówi) styropian, a teraz to tylko będzie się po nim ślizgała. Co myślicie o takiej argumentacji? Dobrze mówi, czy wciska mi kit??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.10.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Wciska kit !!! Alanta, HenoK - zapytaj ich na priva. Był podobny wątek na forum, już Ci o tym wspominałem , ale jakoś nie mogę go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 08.10.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Pytam ponownie. Jak się wstawia te obrazki do posta??? Czy to taka wielka tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.10.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Co bardziej doświadczeni mówią, że trzeba znać stronę www i wtedy można ściągnąć i umieścić w postach . Ja potrafię jedynie kopiować obrazki które już się kiedyś ukazały za pomocą funkcji ,,cytuj" i kasowania wszystkich zbędnych słów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.10.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Acha, a jak widzisz jakiś obrazek, to możesz kliknąć prawą str myszy i skopiować, albo przeczytać gdzie go można znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.10.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 1. Znajdujesz w necie jakiś interesujący Cię obrazek2. Najeźdżasz na niego kursorem i klikasz prawą myszką3. W otwartym oknie na dole jest napis właściwości, klikasz tam4. kopiujesz do schowka (pamięci) adres tego obiektu począwszy od http:// aż do końca tekstu (przeważnie kończy się na gif)5. Piszesz treść postu i w miejscu gdzie chcesz wstawić obiekt piszesz a następnie podajesz komende ctrl+V (wklej) i kończysz tekst bez spacji Jeśli tak uczyniłeś to w Twojej wiadomości pojawi się np. to pewnego posła z UP http://www.joemonster.org/i/b/lisak.jpg Jeśli chcesz umieścić jakieś prywatne zdjęcie to najpierw musisz wyeksportować je do jakiegoś np. albumu na którymś z serwerów a potem postepuj wg punktów 2-5.Powodzenia[/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.10.2003 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Pytam ponownie. Jak się wstawia te obrazki do posta??? Czy to taka wielka tajemnica Chcąc wkleić obrazek musisz go najpierw znaleźć gdzieś w internecie, albo sam go tam umieścić w sieci na jakimś serwerze. Podstawowy błąd to taki, że ktoś chce umieścić obrazek, który ma zapisany we własnym komputerze (np. swoje zdjęcie). Nic z tego nie wyjdzie, po prostu trzeba najpierw umieścić to zdjęcie w sieci np zakładając swój album tutaj: http://foto.onet.pl/albumy/ Ale zacznijmy od podstaw: 1. Znalazłeś w internecie obrazek, który chciałbyś umieścić tu na forum. Obrazek musi być w formacie gif lub jpg (jpeg). "Najeżdżasz" na nim myszką, naciskasz prawy przycisk myszy i klikasz "Właściwości". 2. Tam odczytujesz, że masz np. obraz GIF, oraz co najważniejsze- zaznaczasz i kopiujesz wszystko to co jest za "Adres: (URL)", czyli to co zaczyna się "http://.... " 3. Wracasz na forum i przy pisaniu odpowiedzi naciskasz przycisk "Img", za nim wklejasz ten adres obrazka, który wcześniej skopiowałeś i później powtórnie wciskasz przycisk "Img". 4. Możesz potestować sobie tutaj, Powodzenia!!! 5. Acha, przed wysłaniem wiadomości dobrze jest zobaczyć sobie wciskając przycisk "Podgląd". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.10.2003 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 O, widzę, że Wowka mnie wyprzedził!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 08.10.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Jak się okazuje popełniałem "podstawowy błąd" próbując wstawić obrazek z własnego komputera Mało mam ostatnio czasu i chyba będzie jeszcze mniej. Dużo roboty w robocie i jesienny szczyt na budowie. Od czwartku łazienka, potem w poniedziałek kotłownia - węglowa, od tego samego poniedziałku układanie desek na podłogach poddasza, 20 przyjeżdża firma ze schodami. No i oczyszczalnia.. Żona jeszcze zamawia gościa od mebli do kuchni. Ciekawe co z tego harmonogramu nie wyjdzie. Pewnie wszystko lekko się rozjedzie http://foto.onet.pl/upload/17/89/_19059_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 08.10.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Kurna Olek to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts