Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adamie napisałam budowlańców w cudzysłowie bo przypuszczam, że mało który z Was ma wykształcenie budowlane (no chyba, że sie mylę to z góry przepraszam) a po Waszych wypowiedzaich widzę, że moglibyscie doradzić nie jednemu prawdziwemu budowlańcowi. :lol: :D

Co do reszty masz racje ul. Konopnicka jest niedaleko Pogorii, ja mam działkę w sąsiedztwie kościoła (na stare lata będę miał blisko na zdrowaśki) :D i szkoły. Działka nie jest bezpośrednio przy ulicy (mamy drogę wewnetrzną więc od głównej drogi jestesmy odsunieci jakieś 100 m. Z drogi mozna zobaczyć tylko fundamenty naszego sąsiada (obok nas będą powstawać jeszcze 3 domy).

Na razie nie ma jeszcze co oglądać bo na działce stoi tylko pakamera, (zaczynamy budowe na wiosnę) jak bedzie już co oglądać to napewno sie pochwalę. :lol:

Witam

Tak jak Dabrowa jestem odsunety od drogi glownej jakies 120 metrow.A moze i wiecej.Znaczy od asfaltu,bo do drogi takiej calkiem glownej to jest jeszcze dalej.Zima byl problem ja to odsniezyc.

No ale od dzisiaj odsniezanie staje sie dla mnie PRZYJEMNOSCIA.

Moze troche halasliwa ale wole ten halas niz lopata machac.

Polecam wszystkim :)))

Maszyna miodzio.Za niecale 3 godzinki zrobilem cala droge i pol podworka.Lopata to bym chyba caly dzien machal a i tak by nie bylo takich efektow.

Czekam teraz az sasiedzi zaczna do mnie przychodzic zebym im tez zrobil.I kombinuje co im tu odpowiedziec.

Szkoda ze zaden forumowicz nie mieszka gdzies obok :(.Bym mu odsniezyl bo bardzo mi sie to spodobalo.Jakby jeszcze droga byla asfaltowa czy jakas rowna to idzie jak burza

A swoja droga to maszyna ciezka jak sto diablow

Wszyscy sie ze mnie smieja ze wszystko przez siec zalatwiam.

Psa kupilem przez siec,tzn gadalem tez z hodowca na zywo ale nie bylo wtedy.Zajrzalem do sieci i juz byl.

Maszyne tez przez siec.O innych drobnych rzeczach to nie wspomne ;)

P.S.

Znalazlem w sieci sklep spozywczy co mozna w nim zakupy robic.Korci mnie zeby sprobowac :)

Polecam wszystkim.Tylko jak ktos ma zamiar kupowac to tylko taka z napedem.Bez napedu to nieporozumienie totalne.

Aha.Maszyna ma wiecej biegow niz moje auto :)

Krystian pytales sie tylko o to jak sie spisuje,nie pytales sie o konkrety

No wiec tak

1.Ja kupielm oczywiscie w sieci na allegro.Ale mozna je dostac teraz wszedzie.W Leroy Merlin widzialem jakis w promocji.Ariens to byl to nawet dosyc dobry.

2.Za ile?Taka nowa kosztuje okolo 6.000.Ja za uzywana dalem 2500.Jednak cena wyjsciowa byla 2.000.Ale o mocy 5 KM kosztuje okolo 4.000

3.Jaka wydajnosc.Hmmm dobre pytanie.Z danych podobnych modeli mozna wywnioskowac ze okolo 800 kg sniegu na godzinke

4.Naped na jedna oś.No bo tylko jedna jest :)

5.No chodzi sie przy obsludze.Z doswiadczenia przy koszeniu to wiem ze lepiej chodzic niz jezdzic.Moze to troche dziwne.Ale jak sie chodzi mozna w wiecej miejsc dojsc - bo kosiarka/odsniezarka mniejsza

6.Firma Murray - amerykanska .To kosiarka amerykanska i odsniezarka to moze powinienem flage ichnia wywiesic??

7.Gdzie serwis.Juz jest po gwarancji to w zasadzie wszedzie.Ja bede jezdzil tam gdzie serwisuje kosiarke i pile spalinowa.W Dabrowie jest taki punkt.Z tego co mi ten facet powiedzial to w zasadzie sie wymienia olej w przekladni i silniku.No i cos tam chyba tez trzeba przesmarowac przy okazji

Marbo model 8/24

czyli 8 koni i 24 cale szerokosci wirnika

Juz myslalem ze nici z odsniezania ale nawalilo sniegu i trzeba bedzie sprzeta odpalic :)

P.S.

Aha

Im wiecej sniegu tym sie fajniej odsnieza.Ciekawe jak sie bedzie odsniezalo ten dzisiejszy mokry snieg?

Zdam relacje wieczorkiem