Adam___ 06.01.2004 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Dabrowa buduje sie gdzies w okolicach Pogorii jezeli sie nie myle Ale gdzie Konopnickiej jest to nie mam pojecia Trzeba bedzie przeszpiegi zrobic ) Tylko nie wiem dlaczego Dabrowa w poscie z 15:22 napisal budowlancow w cudzyslowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.01.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Grzegorz63, nie ma problemu, jest w piwnicy jeszcze jeden komin...27x27cm o wysokości 7~m... , tylko tam miał być ...kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.01.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Zagłębie zamarzło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.01.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Zagłębie zamarzło... Będzie cieplej... ponoć od poniedziału http://obrazki.babiniec.pl/Pogoda/złe%20słonko.gif A i na Forum z pewnością będzie nas więcej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.01.2004 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 A niech tam mrozi!!! Ponoć jest to dobre dla świeżych murów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 10.01.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 A niech tam mrozi!!! Ponoć jest to dobre dla świeżych murów... ...jakoś mnie to nie przekonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 10.01.2004 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Też podchodzę do tego z rezerwą, ale mój majsterek tak to poetycko ujął: "...mury pięknie wyschną i będą tak samo świeżo pachniały, jak pościel susząca się na mrozie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dąbrowa 10.01.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Adamie napisałam budowlańców w cudzysłowie bo przypuszczam, że mało który z Was ma wykształcenie budowlane (no chyba, że sie mylę to z góry przepraszam) a po Waszych wypowiedzaich widzę, że moglibyscie doradzić nie jednemu prawdziwemu budowlańcowi. Co do reszty masz racje ul. Konopnicka jest niedaleko Pogorii, ja mam działkę w sąsiedztwie kościoła (na stare lata będę miał blisko na zdrowaśki) i szkoły. Działka nie jest bezpośrednio przy ulicy (mamy drogę wewnetrzną więc od głównej drogi jestesmy odsunieci jakieś 100 m. Z drogi mozna zobaczyć tylko fundamenty naszego sąsiada (obok nas będą powstawać jeszcze 3 domy). Na razie nie ma jeszcze co oglądać bo na działce stoi tylko pakamera, (zaczynamy budowe na wiosnę) jak bedzie już co oglądać to napewno sie pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 11.01.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Witam Tak jak Dabrowa jestem odsunety od drogi glownej jakies 120 metrow.A moze i wiecej.Znaczy od asfaltu,bo do drogi takiej calkiem glownej to jest jeszcze dalej.Zima byl problem ja to odsniezyc. No ale od dzisiaj odsniezanie staje sie dla mnie PRZYJEMNOSCIA. Moze troche halasliwa ale wole ten halas niz lopata machac. Polecam wszystkim )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 11.01.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Adam_ - jak się sprawuje ,,śnieżna machina... "??? Pochwal się grupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 11.01.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Maszyna miodzio.Za niecale 3 godzinki zrobilem cala droge i pol podworka.Lopata to bym chyba caly dzien machal a i tak by nie bylo takich efektow. Czekam teraz az sasiedzi zaczna do mnie przychodzic zebym im tez zrobil.I kombinuje co im tu odpowiedziec. Szkoda ze zaden forumowicz nie mieszka gdzies obok .Bym mu odsniezyl bo bardzo mi sie to spodobalo.Jakby jeszcze droga byla asfaltowa czy jakas rowna to idzie jak burza A swoja droga to maszyna ciezka jak sto diablow Wszyscy sie ze mnie smieja ze wszystko przez siec zalatwiam. Psa kupilem przez siec,tzn gadalem tez z hodowca na zywo ale nie bylo wtedy.Zajrzalem do sieci i juz byl. Maszyne tez przez siec.O innych drobnych rzeczach to nie wspomne P.S. Znalazlem w sieci sklep spozywczy co mozna w nim zakupy robic.Korci mnie zeby sprobowac Polecam wszystkim.Tylko jak ktos ma zamiar kupowac to tylko taka z napedem.Bez napedu to nieporozumienie totalne. Aha.Maszyna ma wiecej biegow niz moje auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 12.01.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 No tyleś się naklikał, żeby nic nie powiedzieć !!! Konkretnie proszę : - gdzie to można kupić, - za ile, - jaka wydajność, - jaki napęd, - czy przy obsłudze się jeździ czy chodzi, - jaka firma, - gdzie serwis, ....i na razie wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 12.01.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 ... a dla mnie jeszcze ... jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 12.01.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Ja do dośnieżania stosuję mój mały prywatny helikopter. Wystarczy że przed pracą trochę polatam przed wejściem i już. Wadą jest to że dobrze odsnieżam śnieg puszysty. Do ubitego stosuję łódź podwodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 12.01.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 ...a w razie awarii helikoptera (Mi8-??? ) ubijasz pewno śnieg czołgiem i wskakujesz do łodzi podwodnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 12.01.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Krystian pytales sie tylko o to jak sie spisuje,nie pytales sie o konkrety No wiec tak 1.Ja kupielm oczywiscie w sieci na allegro.Ale mozna je dostac teraz wszedzie.W Leroy Merlin widzialem jakis w promocji.Ariens to byl to nawet dosyc dobry. 2.Za ile?Taka nowa kosztuje okolo 6.000.Ja za uzywana dalem 2500.Jednak cena wyjsciowa byla 2.000.Ale o mocy 5 KM kosztuje okolo 4.000 3.Jaka wydajnosc.Hmmm dobre pytanie.Z danych podobnych modeli mozna wywnioskowac ze okolo 800 kg sniegu na godzinke 4.Naped na jedna oś.No bo tylko jedna jest 5.No chodzi sie przy obsludze.Z doswiadczenia przy koszeniu to wiem ze lepiej chodzic niz jezdzic.Moze to troche dziwne.Ale jak sie chodzi mozna w wiecej miejsc dojsc - bo kosiarka/odsniezarka mniejsza 6.Firma Murray - amerykanska .To kosiarka amerykanska i odsniezarka to moze powinienem flage ichnia wywiesic?? 7.Gdzie serwis.Juz jest po gwarancji to w zasadzie wszedzie.Ja bede jezdzil tam gdzie serwisuje kosiarke i pile spalinowa.W Dabrowie jest taki punkt.Z tego co mi ten facet powiedzial to w zasadzie sie wymienia olej w przekladni i silniku.No i cos tam chyba tez trzeba przesmarowac przy okazji Marbo model 8/24 czyli 8 koni i 24 cale szerokosci wirnika Juz myslalem ze nici z odsniezania ale nawalilo sniegu i trzeba bedzie sprzeta odpalic P.S. Aha Im wiecej sniegu tym sie fajniej odsnieza.Ciekawe jak sie bedzie odsniezalo ten dzisiejszy mokry snieg? Zdam relacje wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 12.01.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 I znowu Grzegorz bedzie zly Bo strone nowa zaczalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 12.01.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Maszyna chodzi jak burza Godzina czasu i odsniezone. Jak ktos sie zastanawia nad kupnem to niech bierze bez wahania. Jakby co to sluze info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 13.01.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Od pewnego czasu pewne rybki mawiają - mieszkam pod Kurskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 13.01.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Od pewnego czasu pewne rybki mawiają - mieszkam pod Kurskiem ... i dlatego tak ładnie świecę... Adam_ - dzięki za wyczerpująsą informacjo-relację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts