Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak moje ocieplenie? :roll: Krok po kroku eliminuję kolejne pomieszczenia. Stelaże na płyty gipsowe tez coraz lepiej mi idą. Polak potrafi. Trochę kłuję. Ale najgorsza jest ta duchota na poddaszu. Dzisiaj robiłem po południu stronę zachodnią!!! Przy Oknach dachowych. Nie dość, że gorąco to słońce w oczy. :oops:

Drzwi już mam. Zwykłe sosnowe. Część już pomalowałem. Są tanie i ładne. Aż się zdziwiłem, że tak ładnie wychodzą. Ale narobić się trzeba.

Następny temat to gwiazdka w nowym domu. to jest też mój cel. Wowka złamiemy się opłatkiem w nowym domu. :wink:

PA

Szadam! Po południu należy robić stronę wschodnią, natomiast do południa stronę zachodnią!. Wspomnę też, że w południe najlepiej robić stronę północną (o ile się taką ma...). :lol: :lol: :lol:

:D Witajcie. Dawno mnie tu nie było, ale czytając zaległe posty trochę się zmartwiłam Grzegorz Twoją stratą - :( współczuję, ale na pocieszenie dobrze ktoś powiedział: "...może nie miał na jedzenie dla dzieci..." i to rzeczywiście pociesza /swoją drogą muszę zapamiętać takie podejście do rzeczy/. U mnie na budowie dzieje się dużo, 10 wywrotek piasku muszę wrzucić swoimi ręcami aby było widać odpowiedni poziom / bo na razie to studnia a nie dom marzeń/, ale rzeczywiście "... ta maszyna bardzo wciąga i w nocy spać nie daje".

Grzegorz czy ekipa z Chruszczobrodu, którą Ci poleciłam działa u Ciebie??

A wracając do mojej budowy to właśnie mąż się męczy nad stropem / chyba zamówimy Terivę w Bud-Gipsie koło Huty Katowice /dawna Bemika/, mąż robi wieniec i szalunki pod schody, a ja sama w mieszkaniu uczę się do egzaminów i już mam dosyć /bo za 5 godzin ostatni egzamin ze ststystyki - trzymajcie za mnie kciuki /chętnie robiłabym łopatą na budowie domu moich marzeń. Wprawdzie buduję w okolicach Częstochowy ale piszę tutaj / mieszkam w Gołonogu /, bo na stronach Częstochowskich nic się nie dzieje.

Pozdrowienia. 8) :roll: :p

Forum jak pisałem powyżej chodzi coś ,,mułowato" :evil: , ale dzisiaj i tak trochę lepiej niż w piątek, chyba dlatego, że jest mniej uczestników... :)

Grzegorz63 - byłem w Kazimierzu w tej firmie produkującej bramy, oprócz swoich mają też przedstawicielstwo innych firm, drzwi i okna.

Bramy faktycznie ładne, ale z ceną to różnie... :( , w centrum Sosnowca na Piłsudskiego 38(?) proponowano mi Hormanna trochę taniej, jednak te ich bramy są lepiej ocieplone...mam o czym myśleć... :roll: , trafiłem wg Twoich wskazówek - 100m za policją po lewej stronie ul. AK, mam nawet zapisany gdzieś telefon.

• 2 weeks później...

Wowka, pewno wszyscy zajęli się budową, chyba, że tak jak u mnie, komputery wyjechały im na wakacje za dzieciakami... :lol: , albo też sami się urlopują... :p

U mnie na budowie do października stagnacja a potem okna i drzwi garażowe, może też wejściowe - zresztą pisałem o tym powyżej.

Planuję też przebudowę skrzynki elektrycznej do domu, wtedy nie bądę musiał płacić za ,,prąd budowlany" - opłaty stałe wynoszą ok 45zł !!! :evil: a za zużycie płacę kilka zł.

Witajcie.

Mamy juz strop, wprawdzie tylko na placu budowy ale już po części rozłożony. A kupiliśmy go w Konopiskach po 33zł. za 1m kw. z transportem i dekowaniem końcówek gratis. Polecam.

Piasek już wrzuciłam i jak ładnie to wygląda!!

Pozdrowienia.

PS Grzegorz, ja też widziałam ten PŁOT - jest..........imponujący!!

Egzaminy mam już za sobą i jestem na drugim roku. Ale sukces!1

Witam serdecznie po urlopie. Ominęły mnie chłody i deszcze, które były w kraju...

Rena, ekipa z Chruszczobrodu miała wolny termin dopiero we wrześniu, dlatego mam inną ekipę- z Ząbkowic. Jak na razie jestem zadowolony.

Rena i Szadam cieszę się, że Wam się "podoba" mój blaszany płot. :D Jedno jest pewne- ciężko będzie go ukraść... :wink:

Szadam, te dwie palety Wienerbergera to z pustakami 25 cm na nośne ścianki działowe w piwnicy (kupiłem je po dość dobrej cenie, dlatego nie brałem UNI 25 cm). Ale jesteś spostrzegawczy... :wink:

Co do technologii ścian, to będzie to albo MAX 29 cm,albo POROTHERM 30 cm, albo THERMOPOR 30 cm + wełna 12 cm. Wszystko zależy od ceny, jaką uda mi się uzyskać.

Wowka, drzwi już zamontowane???

Krystian, wrócił już komputer z dzieckiem do Ciebie???

Na mojej budowie mam już częściowo położony strop nad częścią podpiwniczoną, oraz zaizolowane przeciwwilgociowo IZOHANEM ścianki piwniczne (z bloczków betonowych 38 cm). W tym tygodniu "wyjdę" chyba wreszcie z dołu na powierzchnię... :D